Formel 1: Vincente Aguilera intervjuet, soul GP Spania

Vincenç Aguilera, direktør for Circuit de Catalunya i bilderVincenç Aguilera, direktør for Circuit de Catalunya i bilderVincenç Aguilera, direktør for Circuit de Catalunya i bilderVincenç Aguilera, direktør for Circuit de Catalunya i bilder

Vincente Aguilera Født i Barcelona i 1948. Det er utvilsomt en av de mest allsidige menns nasjonale motorsport. Den har klart å være på toppen av bølgen for alltid, enten på industrielt nivå som i sport. dyktig forhandler med lederne, "haier" sport som Bernie Ecclestone og politikere, ledet i dag Circuit de Catalunya med stor suksess.

Vincente Aguilera Han har opprettholdt den katalanske infrastruktur flytende overbevise herskerne i alle politiske tegn på hvor viktig det er for den lokale økonomien infrastruktur som presiderer.

I de siste ukene ordfører i Barcelona har offentliggjort sin intensjon om å bremse den økonomiske støtten til kretsen, og takket være som det kan holdes på G.P. av EspanRapporterings hundrevis av millioner av euro til de katalanske offentlige finanser. administrere Circuit Det er veldig komplisert, og selv om denne type infrastruktur i seg selv synes en byrde, reality-show som er en viktig drivkraft i økonomien i sine omgivelser.

Publikum som går til Circuit de Catalunya Det er 70% utlending som tilbringer flere dager i området å dra nytte av løpet til å besøke Barcelona, miljø og selv strandområder, som etter mange tilbake fra ferie. Påstanden om at kretsen betyr for all denne offentlige er kritisk og nå Vicens Han har allerede begynt å arbeide med nye ledere F1 for å gi kontinuitet til den spanske løp på minst ti år.

aerie, som allerede hadde hatt personlig kontakt med Sean Breatches, kommersiell direktør og Ross Brawn, Jeg hadde fortsatt ikke personlig kjent til hodet, Chase Carey, overbevist om at han var i Barcelona for presentasjon av den spanske rase.

"Nå er ting annerledes med Liberty. Det var viktig at skilpaddeskall Jeg ga støtte til vår karriere, så jeg kunne møte ham. Nå er ting håndteres forskjellig i F1. Det har skapt en infrastruktur med teknisk avdeling sylte, og andre kommersielle, med Sean Bratches, og skilpaddeskall Det utøver maksimum er ansvarlig, og det ser ut til å fungere veldig bra. Jeg prøver å legge grunnlaget for løpet følg Circuit i minst ti år. Nå fra hva jeg har sett F1 styres som et stort selskap to milliarder regningen, og jeg har funnet svært god melodi og formidling skilpaddeskall"Sier Vincente Aguilera.

Vincenç AguileraSlå til andre saker, Hvordan fikk karrieren begynne?

"Jeg er glad i motorsport og bilen generelt siden barndommen og min galskap studerte ingeniør biler. På 16 år Montjuich I styre kurven av Leda. Flagget var gule og røde striper skyve gulvet. Det var en touring billøp. Det begynte jeg. Etter de 21 årene jeg kjørte min første rally i Osona, og vi gjorde en 124, delt med i dag er min bror, fordi at bilen var hans far. Vi delte rattet, slik at en tidsbestemt og en annen. Vi vant klassen av 1200, var vi spent veldig mye ... Jeg var i full ingeniørstudier. Da jeg prøvde å gjøre noen andre rally i området, et bakkeløp ... men min økonomiske situasjon var så veldig dårlig, som ikke kunne kjøpe dekk og så at en pilot ikke kunne utvikle seg på grunn av mangel på penger. Min siste løpet var økningen i kostnader i Sant Feliu de Codinas 1430 serien med gruppe 1 og vant hele 1430".

Kjærligheten til F1 kommer til ham fra ung ...

"På 18, jeg tok en venn av meg en 850 coupe og gikk til Brands Hatch å se Formel 1. Siden den går gjennom kretsene for løp, rally ... og jeg ble Scrutineer, før jeg startet skole teknisk kontrollant sammen med Casimiro Matellas den RACC, og jeg undersøkes først, så Martí Sallent, Jeg var mye eldre enn meg. På den tiden jobbet jeg mye med RACC, Jeg spilte rundt, studere, gjør løpene, de commissaires .."

Men han levde ikke sport?

"Nei, jeg startet mitt yrkesliv i år 72 som ingeniør i Motor Ibérica, chassis ingeniør varebiler og lette lastebiler, som i dag Nissan. Jeg brukte to år der".

Har du vært krets designer?

"Før min tid i Nissan Jeg trakk krets Calafat for Carmelo Ezpeleta, men jeg bare layout design".

Når idyll begynner med Seat?

"I 1974 ble jeg kalt til å bære Seat "av idretts biler". Jeg tok lagkonkurransen til 80, som var året for den store krisen, og det ble det å selge Fiat og tvang meg til å lukke racing avdelingen. Jeg ble tilbudt så gå til Martorell tekniske senter og sa nei. Jeg dro til salg og var direktør i Aragon, Catalonia og Balearene. Etter en tid, han ringte meg 82 Juan Jose Diaz Ruiz til å begynne å eksportere Seat Europa med sin egen merkevare. Jeg gikk for å åpne forhandlere, for å få godkjenninger fra biler, og vi startet med Fura og Ronda. Jeg var der for to år, utenlandske markeder vokste og begynte å selge biler i Frankrike, England, Tyskland, Belgia, Italia ... På slutten av 84 lanseres på Ibiza Porsche System med mange problemer, og presidenten fortalte meg at 1. september meg ut teknisk senter. Jeg gikk til den delen av prototyper og eksperimentering med et team på 120 personer, og i løpet av et år ble 240. Jeg var klatring posisjoner og gjorde meg Engineering Manager. Volkswagen Han kjøpte mest Seat i desember 85 og tyskerne begynte de å ankomme. I 93 var det en brutal krise, og alle spanske offiserer gikk til gaten. For meg spare meg og tyskerne hadde en stigende karriere og ble direktør for teknisk senter. Jeg igjen med 1200 personer som et senter stand til å utvikle noen bil i VW-gruppen for noen fabrikk i verden, vi plassere en Seat som en merkevare".

Han har alltid visst å forutse fremtiden

"I 85, to dager før kjøpe VW aksjer Seat, Vi ga selskapet høy Seat Sport og det var inkludert med de andre selskapene som erverves tyskerne. I 86 begynner vi å operere som Seat Sport, Jeg ble med en Gabi Cortés det var RACC og han begynte å bære Seat Sport på kontoret mitt. Jeg hadde følelsen av å være dum når du lukker racing avdeling i 80 og følte stor tilfredsstillelse når jeg gjenopprettet. Han gikk inn i krisen på 93 og ble fortalt at budsjettet "null"Men jeg har ikke lukket. Vi rally med Cordoba WRC fordi med Ibiza Hun hadde mindre enn fire meter. I slutten av 2000 forlot jeg Seat fordi målene Pitchereader De var veldig forskjellig fra min. Jeg hadde følelsen av mine 26 år i Seat opp Himalaya og da han nådde toppen, kom og fortalte meg "vi går til Andesfjellene". Og jeg gikk".

Hvor hadde kommet som en pilot jeg har vært?

"Var ikke dårlig, enda lenger de fleste jeg har kjørt tre ganger "24 timer Montmeló". Ett år møtte jeg Pérez Sala og i kvalifiseringen var vi to Seat Leon og jeg var identisk til en tiendedel av det. Luis kom til meg: "Hvis jeg vinner, jeg selvmord".

Hvordan gjorde Circuit de Catalunya?

"Ved å ringe President Mas i januar 2011 fortalte han meg: "Aguilera, ønsker du å være president i kretsen"Og jeg sa: "Jeg kan ikke si nei, men hvis du sier ja, er det fordi jeg er sikker på at jeg vil gjøre flere løp". Jeg har vært her i seks år. Jeg er formann i som jeg har representanter fra Circuit, den RACC og Generalitat".

Vincenç AguileraVar det vanskeligere å håndtere Ecclestone eller hans sjefer, politikere?

"De er to helt forskjellige typer spill. med Bernie Det var et forhold fire øyne, vanskelige, men enklere til slutt, med tre eller fire variabler. Kretsen er meget kompleks. Vi CUP partier som de vil ha oss til å lukke kretsen. Den sosiale og politiske situasjonen er hva det er, og derfor mer komplisert å administrere alt dette, fordi det er mange mennesker bak forskjellige farger, ideer, ferdigheter ... I løpet av disse årene kunne ha vært leder, men ikke jeg er av disse menneskene. Jeg har antatt dette ansvaret, og jeg kommer nesten hver dag, fordi jeg liker og tror på det, og vie nok tid til kretsen".

Hvordan du velger direktør Circuit du?

"Signeringen av Joan Fontseré Det var på nivå med styret. med Felip Puig Vi søker alternative navn og tenkte Joan kan være. Vi presenterer kommunen og godkjent. Det er ikke tilfelle Servia, siden det ble besluttet en uke før jeg var president. Vi er her, de to nye uten har advart oss til enten".

Motorsykler eller biler, som er mer komplisert?

"Litt vanskeligere F1, er mer volum, generelt alt er større, det skaper flere problemer enn MotoGP. Organisasjonen komponere krets 50 og mange mennesker, men når en Grand Prix Flyttingen kommer 3-4000. Tiden er kort, men svært intens".

Hvem er enklere, Carmelo eller Bernie?

"Hver er like og har sin profil. Jeg har forstått med Bernie og Carmelo, men taktikk og strategi er helt annerledes fordi de er veldig forskjellige tegn. Må se godt hva veier hverandre, innvirkning, forhandlinger ... Med Bernie tilbrakte tre år å diskutere kontrakten av kretsen, nå er det i kraft før i slutten av 2019".

Fra synspunkt av økonomiske konsekvenser er det bedre F1 eller MotoGP for området?

"F1 har mer effekt, mye mer effekt. Globalt er det en studie av Audiovisuelle Council of Catalonia da nyheten over hele verden kunnskap Catalonia, Nr 1 er politikken og to av Formel 1. Og det er ikke godt med MotoGP. Økonomisk også vi spilte i to forskjellige ligaer. I form av direkte økonomisk effekt på territoriet, er det dobbelt så MotoGP F1".

Har din fremtid?

"Uforutsigbar. Jeg er her i dag. En gitt dag vil ringe meg og fortelle meg: "Hei, du er ikke lenger president krets"Og ingenting skjer. Dette er en helt frivillig drift, lading null euro. Jeg gjør det, og en dag vil jeg kalle x og fortelle meg at det er en ny president. En logisk prosess".

Og familien?

"Jeg har tre døtre, og det har vært så lenge var ikke sammen med dem har ført dem til yrker som ikke har noe å gjøre med meg. I, biokjemi, farmasøytiske og veterinær. Min kone sier mange ganger som var den hvite enke, gikk til begravelser, de communions og bryllup alltid alene. Jeg har alltid kombinert normal jobb og karriere, og det er lenge borte. Men jeg har unnskyldning at før jeg giftet seg og min kone advarte ham".

Han hadde også en tid da han jobbet for media.

"Ja, jeg var med TV3 gjør alt i verden av Formel 1, og jeg gjorde det fordi jeg ville, det var ikke nødvendig. En dag ringte han meg til å spørre meg Sebastiá Roca hjelp fordi publikum var falt. Jeg gikk, og jeg ble trykket videresending hva som ville skje i strategien for pilotene, de forheksede folk gjorde kommentarer. Jeg var tre eller fire år, siden 2006. Da kom Francesc Latorre med hvem jeg møtte ett år. På slutten jeg forlot fordi jeg hadde mye arbeid".

Utviklingen av F1 hvordan ser du?

"Det er et viktig vendepunkt og bestått er når du ser en F1 bil og ikke bli opphisset, vil han ikke si noe. VES en motorsykkel, både trening og kjører og ser vanskeligheten er mer ekstreme. Løpene er kjedelig og forutsigbar, har gått til en hyper rasjonalitet. I dag er nivået av smak til F1 er lavere, fordi bilen og racing er tørt. Dette har jeg spurt Bernie flere ganger endring, fortalte meg at jeg hadde rett, men jeg har ikke endret seg. Stor feil FIA og FOM administrere en mye dyrere og mindre attraktivt produkt. Jeg vurdere dette ineffektivitet. For å gjøre en mer attraktiv modell, er det få unge mennesker som liker F1. Nå kan du sette en ung mann på 17 år i F1, og etter tre dager han gjør tid, men i MotoGP nei, det tar mer enn et år. Noe går galt i dette spillet. Jeg tør si at det er for mange ingeniører ta beslutninger når vi har å se at det er en tilskuersport, og så er det regler og ingeniører. Den skritt vi tar i år med dekk bredere og mer downforce det hadde ikke, men hadde droppet lasten, fikk makt og har gjort biler mer vanskelig å kjøre og håndtere både atletisk og teknisk. Hva imponerer er akselererende, og det virker som hastigheter pluss en F1 GP2".

Piloter, hva er mest fanget hans oppmerksomhet?

"Jeg dro til Finland til et rally av Oteador til pilot en Seat Ibiza, og jeg la merke Harri Rovanpera. Jeg hadde store følelser med ham fordi jeg kom fra en kultur av middelhavs rally, forskjellig fra den nordiske fart i svinger Nordic er ekstraordinære, spesielt i raske svinger. Jeg har alltid likt å gå til slutten av tidsbestemt for å se hvordan de får pilotene, og da han kom Harri, virket det som om en time siden vi så deg og meg å gjøre dette intervjuet, i stedet kom en annen som også var en kandidat, og var rød, hot. På slutten satt jeg med ham og gjorde avtale om Seat. Deretter med ham gjorde jeg kilometer, og jeg kan si det er en av de få sjåfører som setter meg gjennom frykt, spesielt når du er i femte og se forbi furutrærne, blir sjette og fortsatt se pines, og deretter gir ham et slag hjul. Dette vet jeg ikke sjette, deretter i tredje. Alder som slo meg mest er Walter Rorhl. Jeg gikk til en test med Fiat i Portugal i slutten av 70-tallet, var det 131 Rohl, testing dekk, transmisjoner ... Jeg gikk bort til ham, og jeg forklarte hvordan han skulle hans Montesa mens vi gjorde en strekk, siden siste grøfter, hull ... Jeg var spent. Så kom jeg opp med Sandro Munari og en avgrunn. Rorhl, Nordic tysk filosofi, ingenting å gjøre med den italienske. Deretter signerte jeg for et rally til Grönholm og lik i snøen med Cordoba var fantastisk. All svært lyse, med en grunnleggende utdanning pilot siden han var 10 eller 12 år. Tror at de bør la barna løpe 16. På F1, jeg var en elsker Jim Clark, min referanse, men det varte ikke lenge. Men jeg har ikke vært veldig myter. Schumi Hun hadde engineering, og forårsaket utviklingen av bilen, alltid be om mer. her Fernando du tar det som en referanse. Men jeg har aldri forelsket meg i en pilot, eller til og med motorsykler, men racing".

Hvordan ser du på fremtiden for de lavere lag av motorsport?

"Liberty har flyttet tab, tror MotoGP. I bakgrunnen har vi gjort en sjelden blanding i motorsport, med F1, GP2, GP3, World Series På den annen side, Formel 3, Formel 2 du prøver å gjøre, Formel 4 ... en forstyrrelse. Hvert land gjør hva han kan, men det er nok sykler i generell orden. Liberty Det reformulerer det, og sa at kanskje endre ting, jeg vet ikke hva som vil krigen, eller hvor det vil komme. Det kan være en kategori der du må forbrenne mer enn en og en halv million for å gjøre noe som F2".