Tvil: bruk av halogenpærer i biler vil bli forbudt?

Tvil: bruk av halogenpærer i biler vil bli forbudt?

"Jeg tror mange drivere vi ville bli roligere for oss å avklare situasjonen, som mange av oss har biler som bruker denne typen frontlykter halogenpærer".

Respons fra vår tekniske ekspert Rafael Guitart

Svaret er klart: ingen. Minst for nå. i September 2012 markedsføringen av glødepærer forbudt husholdning og nå er det tur til ineffektiv halogen lyskastere, butikkene vil fortsette å selge til aksjer ende opp. Det er sant at de første enheter av denne type ble matet pærer 12 volt, som kreves bruk av en transformator tap oppsto settes til varmeavgivelse. Forbruket av disse anordninger var omtrent 50 m, hva som måtte legge til et meget høye driftstemperaturer (som forårsaket skade på tilstøtende materialer og støy som skyldes vibrasjoner av transformator). Kort tid etter kom halogenlamper matet direkte til 220 v, mer effektiv, utrustet med en sikrere og uten anvendelse av en strømtransformator bøssingen.

Før ankomsten av Famous ledet markedet har det vært en forbikjøring generasjon av energibesparende lyspærer -flourescentes compactas-, ineffektiv i lett materiale og med lang strøm, noe som begrenser bruken for enkelte programmer. I de to siste årene har utviklingen av LED (Light Emitting Diodes) Det har vært fantastisk, med anvendelser i industri og husholdning felt, gitt sin store effektivitet og lav temperatur sammenlignet med glødelamper eller halogen enheter. Et eksempel på at lysintensiteten av en LED-pære 5-watts inntak er lik den som frembringes et halogen 50W, dvs 10 ganger mindre. Også temperaturforskjellen er bemerkelsesverdig, som i betydelig grad forlenge bruksbetingelsene.

LED-programmer i bilen De er også økende eksponentielt som de oppnår eksepsjonell effektivitet med lavere forbruk, mindre størrelse og, fremfor alt, lavere driftstemperatur. Dermed er det mulig å lage en personlig innemiljø, fordi ikke bare kan endre farge tone, er det lettere dimming, skjemaer, etc.

som hjemme belysning har viktige fordeler som det kan monteres forskjellige enheter i den samme optiske gruppe -matricial- slik at selektiv belysning kan forekomme (som Opel systemer som anvender, BMW, Audi, etc.) og kan foreta en utforming mye frieste i frontlykter og baklykter.

før LED, i biler De har brukt Xenon-systemer, mer effektiv enn lysdioder, men med forbruk i miljøet av 35 w, angå 60 W en konvensjonell halogen, mer mekanisk kompleksitet og høye driftstemperatur.

Vi er sikre på at systemet vil bli brukt hovedsakelig i bilen, på kort sikt, vil LED-lykter typen, som har betydelige fordeler forbruk, kraft, design og billigere pris men bruken ikke er forbudt -halogenlykter-, i hvert fall for et par år.

Du kan også være interessert

- halogen hovedlys framlykter ført

- Lysanlegg i bilen: halogen, LED eller Xenon?

- Tvil: er lovlige xenon hovedlys som selger på nettet?

- Spørsmål og tvil om biler