Ateca Seat, Nissan Qashqai, Kia Sportage, Hyundai Tucson og VW Tiguan: Hvilken er best?

Ateca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kampenAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kampenAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kampenAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan og Kia Sportage: SUV kampen

Nesten 10 års økonomisk levetid har Nissan Qashqai som forblir salgsleder mellom mellomstore SUV. Da han kom, ingen, absolutt ingen, ville jordskjelvet generere i smak hos kundene, og beviset er forestilt er at nesten ingen produsenten hadde forberedt en lignende modell -bare Toyota eller Subaru hadde i sitt utvalg med modeller acercaban- ham. Kompakt størrelse, men med en høyere legeme og allsidighet i bruk tidligere bare forbundet med minivans, førte han til en revolusjon. Plutselig ble det den perfekte bilen for mange mennesker.

kompakt SUV: overraskelsene i året

Alle andre merker har blitt reagerer sakte til en slik "sosialt fenomen", og det er nå en Army rivaler som søker å gripe trone Nissan Qashqai. Blant dem er vekke mye forventning Seat Ateca, den første SUV Seat og en av de nyeste modellene, med Peugeot 3008, å lande i denne kategorien.

Den spanske merket har gjort en svært kompakt bil, fordi den eneste Ateca Seat måling av 4,36 m lange, noen nesten spores til Nissan Qashqai, og i en avstand fra den størrelse som oppviser andre konkurrenter som de Kia Sportage og Hyundai Tucson dimensjoner, som er 12 cm lenger og omtrent 5 cm høyere, noe som ender opp oppfatte sin skala, spesielt å se alle disse SUV sammen, for eksempel når vi gjør fotoseanse.

Ateca Seat, Hyundai Tucson, VW Tiguan, Kia Sportage og Nissan QashqaiKompakt SUV: mange 'søskenbarn' nærliggende

både SUV Sørkoreanske merker har felles utvikling (Platform, motorer, transmisjoner, teknologi, etc.), som Hyundai og Kia er en del av den samme industrielle gruppen, selv om hver produsent bringer sin merkevaren og tuning endene hvert kjøretøy. Og nettopp Ateca Seat også deler det meste av DNA med den nyeste generasjonen av Volkswagen Tiguan SUV -a landet på markedet like før sommer-fortiden, selv om det er 13 cm lang, 4 cm høyere og har enda 4 cm mer akselavstand, takket være de muligheter gi de nye modulære plattformer. Den tyske SUV oppnår også en større tilstedeværelse med at "ekstra" i størrelse og noen estetiske detaljer. Forresten, Nissan Qashqai har sin genetiske koblinger Renault Kadjar med en annen SUV som er å få bred aksept blant publikum, og som lett kunne ha vært en del av denne sammenligningen.

kompakt SUV: vi analysere livability

Det er åpenbart at den kompakte SUV i mange tilfeller har overtatt fra minivans og "pauser" bruk i familien som biler, dermed sin interiør, og tilbyr plass til passasjerer og bagasje spille en viktig rolle. den akselavstand vanligvis gi oss noen anelse om habitability at vi vil finne, og disse SUV beveger seg mellom 2,64 m Ateca Sete og Volkswagen Tiguan 2,68 m av. Men når en gang i hver bil, ta T-banen for å se den faktiske plassen tilgjengelig, trekker oppmerksomheten mot den mindreårige kampen er bredere.

Ateca SeatForsetene er svært desahogadas alt, så det er på baksiden hvor vi vil merke en forskjell, spesielt å romme tre voksne. Alle tilbyr et godt nivå dør til dør, men mellom de beste og verste -the Tiguan- det -den Sportage- fire centimeter fra hverandre. Når du se hvor nært er lederne for baksetepassasjerene taket, den lengste distansen som tilbys av Ateca og reduserte Qashqai. I Nissan, vil en eventuell passasjer av normal høyde være fint, men Seat tar noen centimeter på dette nivået alle sine rivaler, og gir en følelse av romslighet, spesielt når SUV er også presentere en større hul ben på baksiden. Vi har nylig nevnte SUV Kia og Hyundai, men møte alle referanser med en god gjennomsnittlig.

Kompakt SUV: forskjellig grad av allsidighet

Enten i en familie som reiser med et godt nivå av komfort, men det viser at det spanske merket "ville ha pimped" å ta hver centimeter til det maksimale. Ja, henne "fetter" Tiguan har et ess i ermet, innføre et baksete som Du kan skyve opp til 16 centimeter. Dette gjør at SUV VW spille med plass for passasjerer eller bagasje, og variere volumet i bagasjerommet mellom 555 og 690 liter (Målt ved vår tekniske senter), men sitteplasser vil fullføre. Det er leder i denne forbindelse, etterfulgt av Sportage (540 liter), Tucson (470), Qashqai (455) og Ateca (450), alle med nok kapasitet til å gjennomføre normal bagasjen av en familie på tur.

Nissan QashqaiKompakt SUV: god mellom Diesel

Nå til aspekter knyttet til dynamikk. Nissan Qashqai er ridning mindre forskyvning motor og makt en 1,6 liter 130 hk, mens resten er 2,0 liter. Tucson og dele Sportage CRDi 136 hk, og Ateca og Tiguan TDI 150 hk. I motsetning til hester der, men ingen nærmere equivalences i sine områder. Alle enheter har vært AWD bortsett fra sportage var delantera- drive og seks-trinns manuell girkasse, bortsett tiguan, som hadde den automatiske direktekoblings DSG av syv relasjoner.

Er mekanikerne av Kia og Hyundai som leverer et høyere maksimalt dreiemoment -38,1 mkg- og gjør det mindre -a 1500 rpm- regimet, som er tydelig i fin første reaksjon. Som for lyd, synes Qashqai dCi-motor roligere på tomgang, men i faser av sterk akselerasjon som er kjent mer. Diesel versjoner av disse natur stopper ikke når du reiser til cruise vedvarende alle opphold i en svært behagelig nivå. Det kan sies at, på nivå med jevne drift bare små nyanser skille dem fra hverandre, men ikke være avgjørende for valg av den ene eller den annen.

Kia SportageKompakt SUV: ytelse og faktisk forbruk

Før analysere ytelsesrekorder, må du stoppe på vekten som En annen viktig faktor når observere smidighet av disse fem SUV, da, for eksempel, Ateca Seat som har vært har vært mer lys å passere gjennom vår skala, merking 33 kg mindre enn Qashqai, den Sportage 115 la oss ikke glemme at dette er den eneste 4x2-, Tiguan 195 og 215 kilo mindre! Tucson, en byrde som åpenbart har konsekvenser. Dermed er pålagt akselerasjon med absolutt klarhet setet, som f.eks investerer bare ni sekunder å gå fra 0 til 100 km / t, sammenlignet med 10 og topp Tage, Tucson og Tiguan, og 11,2 sekunder Qashqai. Og hvis vi ser på simulering av forbikjøring manøvrer, for å flytte 80-120 km / t med den innsatte fjerde, er Ateca veldig fort fordi det bare trenger 7,1 sekunder ved at overgangen, med 7,7 Kia, Hyundai 8,3, 8,5 Tiguan med sin DSG7 endring i D- og 8,8 sekunder Nissan stilling. Til tross for forskjeller, alle disse turbodiesel SUV gode poster flytter inn, gir stor trygghet når du passerer andre kjøretøy.

Femte og sjette i Sportage blir de beste gjenvinner vi husker at det var en 4x2-, ganske jevnt blant resten, selv om den lange siste utviklingen presentert av Ateca straffer ham klart og det er den eneste som overstiger 13 sekunder i den situasjonen. Seat strategi er å lufte mekaniske rullende cruise støttet av motorveier for å dempe forbruket, og sannheten er at å oppnå best Ateca bare reelle gjennomsnittlige utgifter, bare 5,8 l / 100 km, med 5,9 Qashqai, meget lyse også i dette avsnitt, tiguan 6,3, 6,5 og 6,7 Tage l / 100 km med Tucson, å avslutte ladingen deres forskjell i størrelse / vekt og fravær et system Stop&Starter også i Kia-som vil hjelpe deg å spare på urbane ruter.

kompakt SUV: nyansene av atferd

Og hvis vi kommer til å sette pris på oppførselen til disse SUV, også oppstå noen detaljer som gjør en forskjell. Hyundai Tucson elsker hvordan du føler hans mønster, det formidler soliditet og overbeviser kroppsholdning, presisjon og smidighet. Det er ikke den mest effektive i sitt slag i en vei kurve, fordi i hans tilnærming klart førsteklasses komfort, men det er den beste demping og isolert av deres manglende impulsstøy, selv i grove støtter. Berøring av elektriske styringen er blitt bedre, men som i Sportage- er fortsatt noe myk, selv om fremgangen i presisjon og reaktivitet viser. Den har to nivåer av regulering: Normal og Sport, som er å foretrekke, selv for daglig bruk. Arbeidet er gjort i å håndtere manuell girkasse, som om vi søker en sporty kjøring er ikke så fin og rask som ville være ønskelig.

Hyundai TucsonKia sportage viser en meget sunt dynamisk respons, noe som gjør ham til en enkel bil å bære. Det er sant at hvis vi skal søke maksimal fleksibilitet, kan vi legge merke til mer krenging enn i modeller av spansk-tysk opprinnelse, men deres reaksjoner alltid formidle sterk sikkerhet, med en god jobb med stabilitet om nødvendig for å korrigere banen. Som eneste testmodell i seg selv er forhjulsdrevet som har vist seg lettere korrigeres understyring virkning ved behandling av trykket på gasspedalen. I tillegg bremsene stoppe denne SUV i riktig avstand.

I sin andre generasjon, Nissan Qashqai Det er gjort framskritt i sin gode dynamiske evne, men dens hjuloppheng pleier også å bevare komfort. Faktisk den japanske SUV Det har skint siden oppstarten i ride kvalitet. Lett å drive, og grensen er progressiv, med forutsigbare reaksjoner og en god grad av effekt ved hjelp av sin "Chassis Control", som demper stamping av legemet, uten å glemme at versjonen testet, inkorporerer firehjulsdrift en suspensjon multibaksiden, noe som bidrar til å trekke mer nøyaktig sporet vridningsaksen montert med forhjulsdrift modeller. Spesielt i de svingete stier, det er rivaler som viser større smidighet.

kompakt SUV: den sportslige ånd Ateca

Den Ateca Sete overfører umiddelbart en oppsiktsvekkende berøring chassis. Med 18-tommers hjul og dekk 225/50 føles nøyaktig og føringsslitebane, idet kurvene med normal sending av et legeme som svaier meget lite, som om det var en noe høyere León. Deres reaksjoner er veldig balansert og preget av oppbremsing er også veldig konsekvent, å oppnå den korteste avstanden når du skal stoppe fra 120 km / t. Den 4Drive trekkraft hjelper buede baner er meget nøytral under kraftig akselerasjon og Haldex system godt egnet dreiemoment splitt for hver situasjon. I tillegg har Ateca flere kjøreprogrammer (Eco, Normal, Sport, Off Road, Snø og individuelle), med ulike svar fra motor og chassis.

Samme konfigurasjon mulighetene som den nye Volkswagen Tiguan hvis poise hele kurven har steget i forhold til sin forgjenger. deres atferd en høy grad av mars er eksepsjonell. Selv når vi søker sin grense og stabilitetskontroll spark i, elektronikken fungerer så effektivt at enhver intervensjon for å korrigere banen bærer en imponerende jevnhet. Men det føles litt mindre "sporty" enn Ateca, som Seat utnytter sin lettere og den kompakte størrelsen. Til tross for å ha bredere dekk av de fem modellene som ble testet, vil ikke kjørekomforten ikke forsvinne i den tyske SUV, som interessant, Han har merket bremselengder lengre.

VW TiguanKompakt SUV: allsidigheten til bruk

4x4-versjonene som har kommet sammen i denne komparative tilbudet en god respons å forlate veien, ja, forutsatt at circulemos enkle spor og veier, for De trenger ikke svare på et krevende off-road filosofien og serie innlemme dekk med et prioritert fokus til asfalt. For eksempel, i de Tiguan sport dekkene er ferdig med 235/55 R18 selvtettende teknologi for å bære ikke reservehjul eller dekkreparasjonssett, noe som kan innebære en større risiko i felten. Men all-wheel drive system er trolig den beste i sin klasse, det sparker i svært gradvis, og det bare føles stort sett road friksjon. Den har også en styre avtar, slik som Kia og Hyundai, og naturelskere kan sitte på en beskyttelse for veivhuset.

Qashqai og Tucson -og Tage, hvis 4x4- også innlemme et kontrollsenter differensialsperre, for å fordele i vanskelige situasjoner 50 prosent dreiemoment til hver aksel; en måte som bare fungerer på lav hastighet.

kompakt SUV: ferdigstillelse og evaluering

Det er klart at Volkswagen Det har reservert noen teknologi (konfigurerbar digital instrumentering, leder Up Display, Adaptive Suspension ...) for Tiguan mark avstander med Ateca Seat, men SUV av den spanske merkevare overrasker også med full informasjon om avgrensning, som projeksjon på gulvet, fra sidespeilene, en logo bil (Range Rover Evoque var den første til å gjøre det), et bilde som er spesielt slående om natten eller når den er parkert i en garasje. Kort sagt, det er mange penselstrøk i SUV Seat vi har vært sakte fange i denne tøff kamp med fire interessante rivaler som deretter vil oppsummere de viktigste punktene for og mot.

Hyundai Tucson

- Pros: Ride kvalitet, mekanisk elastisitet og bilde pakning

- mot: høy vekt, styrefølelse uten stopp&start

Kia Sportage

- Pros: generell likevekt, priselastisitet og mekanisk garanti

- mot: Intermittent bakre stilling, styrefølelse uten stopp&start

Nissan Qashqai

- Pros: alminnelig forbruk likevekt innhold og pris / legat

- mot: Respons ved lave turtall, detaljer og mer slitt boot image

Ateca Seat

- Pros: God plass inni, gode kjøreegenskaper og ytelse og forbruk

- mot: Engine karakter, bare 150 TDI 4x4 og utvikling i sjette

Volkswagen Tiguan

- Pros: Teknologi og kvalitet, andre glide rad og respons AWD

- tellerCharacter motor, høy pris og bremselengder

Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, Ateca Seat og VW Tiguan, tekniske data (målinger Technical Center Highway)

målingHyundai Tucson CRDi 136 4x4Kia Sportage CRDi 136 4x2Nissan Qashqai dCi 130 4x4Ateca Seat TDI 150 4x4VW TDI Tiguan 4x4 DSG 150
makt136 hk ved 4000 rpm136 hk ved 4000 rpm130 hk ved 4000 rpm150 hk ved 3500 rpm150 hk ved 3500 rpm
maksimalt dreiemoment38,1 mkg ved 1500 rpm38,1 mkg ved 1500 rpm32,7 mkg ved 1750 rpm34,7 mkg ved 1750 rpm34,7 mkg ved 1750 rpm
0-100 km / t10,4 s10,2 s11,2 s9,0 s (D)10.5 s
0-1000 m32.3 s32,1 s33.0 s31.0 s32,1 s
Ekte urban forbruk7.6 l / 100 km7,4 l / 100 km6,5 l / 100 km6,0 l / 100 km6,8 l / 100 km
faktiske bruken veien6,2 l / 100 km6,1 l / 100 km5,5 l / 100 km5,7 l / 100 km5,9 l / 100 km
Ekte gjennomsnittlig forbruk6,9 l / 100 km6,7 l / 100 km6,0 l / 100 km5,8 l / 100 km6,3 l / 100 km
Frenada 100-0 km / t35,9 m37,2 m37,3 m37,2 m39,0 m
vekt1,780 kg1,680 kg1,598 kg1,565 kg1,760 kg
Bredde / etter145/139 cm145/137 cm144/138 cm144/139 cm145/141 cm
Space bena tilbake76 cm76 cm77 cm80 cm60-77 cm
bagasjerom470 liter540 liter455 liter450 liter555/690 liter
priser32,315 euro30,550 euro33,575 euro32,520 euro41,360 euro