Bil bremsesystemer: hvordan å oppdage feil og feil

Bremsesvikt bil: dens mest hyppige sammenbruddBremsesvikt bil: dens mest hyppige sammenbruddBremsesvikt bil: dens mest hyppige sammenbruddBremsesvikt bil: dens mest hyppige sammenbrudd

Med dekk og støtdempere, bremser utgjør "trekanten av aktiv sikkerhet"; tre elementer som virker sammen og i god stand, vil unngå en ulykke. Andre ganger snakket vi om feil og feil som kan oppstå i de to første; men, Vil du vite for å identifisere de mest vanlige feil som kan vises på bremsene og hvordan du løser dem? Denne guiden kan hjelpe deg.

1. Bremsepedalen har en veldig lang reise

Det kan være grunn til lekkasje i den hydrauliske kretsen, eller når luft er tilstede deri. I det første tilfellet, bør vi endre og erstatter området hvor tapet er oppstått; i det andre, er tilstrekkelig til å utføre spyling og fylling av systemet.

Også det er ved hjelp av en Bremsestyring væske eller ikke når minimumsnivået. I det første tilfellet vil det være nødvendig, pre-skylle systemet med metylalkohol, som foreslår å erstatte kjøretøyets produsentens merke; i den andre, fyll, selv om det også kan være aktuelt å fortsette akkurat som om du hadde tidligere rense luften.

Dette symptomet kan også være forårsaket av en veldig slitte pads og løsningen, som er åpenbare, går alltid gjennom erstatning.

2. bremsepedalen føles svampete uten fasthet

Kjennelsen kan betjenes fra luften i kretsen eller utilstrekkelig bremsevæske; så det skulle komme som forklart tidligere: spyling og fylling, selv i det andre tilfellet, ved vasking.

også et stempel i en av klembakkene eller calipers av bremsen kan gripe eller bli skitten, produserende at oppfatningen. Dersom feilen er der vi skal fortsette å rengjøre og erstatte sel og støv.

en slagord i dårlig forfatning, men tapsfri, kan produsere et slikt inntrykk, som en gripada klemme. I begge tilfeller vil løsningen passere erstatte den tilsvarende del.

Bremsesvikt Car3. Du må tråkke på pedalen for vanskelig å stoppe

Det er mange grunner som kan forårsake denne følelsen. For eksempel, tabletter biter ikke diskene fordi de er smurt eller krystallisert, i så fall bør det bli funnet fordi at smøring skjer, fikse og erstatte pads; eller fordi stempelet i en klemme er riving, som ville erstatte tetninger, støv, etc. Dyreste kan være at hovedsylinderen er beslaglagt, i hvilket tilfelle det vil være erstattet; eller hvis disker er skadet, i så fall trengs det erstatter også. Det kan være en servofreno problem, som krever en grundig gjennomgang. Det kan også være på grunn av en enkel oversikt: at pedalen går ujevnt, i så fall bør det smøres.

4. Bremsepedalen slag reduseres betraktelig

Det er vanlig at unnlatelse av å fokusere på hovedsylinder, enten fordi tannkjøttet har mistet elastisiteten eller fordi stempelet ikke gjenopprette sin opprinnelige plass. I begge tilfeller vil det ha å erstatte ødelagte deler. Det kan også være fordi fjærer som gjør at stempelet returnerer til sin normale stilling ikke fungerer riktig eller caliper stempel kleber seg fast, i så fall bør det være rent, smøre og erstatte forseglingen.

5. Ett av hjulene låse bremse

Det kan skyldes en blokkering i Hydrauliske fluidledninger som krever erstatning, gjelder den samme løsning dersom Problemene er på stemplene, sel...

også defekt pille Det kan føre til at blokaden som logisk bør skiftes ut; eller at håndbrekk kabel snaps, i hvilket tilfelle det bør smøres og verifisere dens drift.

6. Ved bremsing merkbare vibrasjoner på pedalen

omtrent skjeve plater, den hjullager dårlig eller problemer med det materiale som danner skivene, slik at noen områder blir transformert med varme eller maskineringsfeil, kan de gi opphav til pulseringer i bremsepedalen. Løsningen i alle tilfeller er å erstatte elementet som forårsaker skaden.

Bil bremsesystemer: Feilsøking7. varme bremser mister sin effektivitet

en Jovial bar eller får dårlig kontakt med disken brems, selv er det allerede svært tynn, forårsaker den følelsen. Utskifting av den berørte komponenten er viktig i alle tilfeller.

8. Ved bremsing i en rett linje, beveger bil sideveis

Dette symptomet kan være forårsaket av mange elementer, inkludert noen som ikke har tilknytning til bremsene, for eksempel en dempere i dårlig forfatning, en adresse slakk eller pneumatisk med utilstrekkelig press, ujevn slitasje eller taksebaner annet band. Imidlertid kan bremsen også ha en slik effekt, for eksempel hvis en hjulklosser er smurt, Krystallisert eller løs; tilfeller hvor det ville bli erstattet. Også en av de sylindere kneble Det kan være blokkert, noe som ville kreve erstatning; eller disk kan være i dårlig forfatning. Enda en av de hydraulikk kan deformeres. Det er trolig den vanskeligste symptom på manglende løse de mange årsaker som kan skyldes.

9. Bremsene vibrere

Skitne pads, en ødelagt våren, leddlagere eller i dårlig forfatning føre til at disse vibrasjonene og kreve endring av den berørte del. også ubalansert hjul Det kan være årsaken til vibrasjon eller en skjeve plater, i så fall bør den byttes.

10. Bremsene tyster

Igjen kan være flere årsaker som forårsaker denne støyen. en antistøy ark fortrengt, bøyd eller brukket kan være kilden, og hvis så, bør vi erstatte pads hele skaftet. Det vil også være nødvendig dersom Tablettene har som støv eller metalliske partikler; selv om de er av lav kvalitet. om rozasen mot bøylen eller gag Det bør være smøre dette kontaktpunkt for å hindre kvitre, akkurat som stempelet ikke kan bevege seg jevnt, og i så fall ville bli reparert, eller har ødelagte fjærer. omtrent disker i fattige eller veldig slitte pads, Du kan også knirker.