Audi Q2, Mini Clubman og Ateca Sete: Hvilken er best?

Sammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4DriveSammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4DriveSammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4DriveSammenligning: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD All4 og Ateca Seat 2.0 TDI 4Drive

Som testere bil, hver dag vi står overfor posisjon for å måtte svare på flere spørsmål om hva bilen er bedre. Og vi, som alltid corseted i analysen av segmenter og kategorier, oppdager vi hver dag at for kjøperen, de fleste ganger en slik forskjell eksisterer ikke. Få nye biler og design (Liker det eller ikke), og spesielt den endelige prisen, de er verdier slutten gjøre de fleste innkjøp bassenger. Total, med unntak for meget spesifikke behov, for å reise mesteparten av tiden opptar kun forsetene, eller i beste fall med to passasjerer i baksetet, tjener den fra et verktøy til en salong for representasjon. så I dag bryter vi klisjeer og vi står overfor en sammenligning mellom tre biler fasjonable a priori veldig annerledes ... men ikke analysert begge.

Mye har spurt de siste ukene av Audi og Seat Ateca Q2. selv på som er bedre. De første tiltakene bare 4.20 meter, noe som gjør det ny urban SUV fra Audi; mens den sistnevnte øker dens dimensjoner 4,36 meter for å dekke tilførsels og kompakt SUV. Men begge deler, selv med klar forskjell i livability og bagasjerommet åpenbart i favør av Seat Ateca, De starter fra samme MQB plattform VW konsernet og de deler mange komponenter, som for eksempel motorer, girkasser, overføring ... Og dessuten, De koster det samme: Jo høyere versjon analysert i dag 2,0 TDI 190 hk firehjulsdrift og 7-trinns automatgir, å oppdage at Audi koster 36,880 euro og Seat, 36,750 euro. Og noe lignende ville skje hvis vi går til TDI 115 hk basen: Mer enn 27000 Q2 og i underkant 26000 på Ateca.

Men dette duell mellom to biler moderne og attraktiv nok, Nå kan du legge en tredje: den nye Mini Clubman, som også byr på et SD-diesel-versjon på 190 hk, 8-trinns automatgir og premiere nå også AWD All4. med 4,25 meter lang, Sant, det er ikke en SUV som sine rivaler, men den representerer den første Mini faktiske inngrep i kompaktklassen markedet ... og kostnader nøyaktig det samme! Faktisk, andre 36.000 euro og en skikkelig familie plass å ha en veldig interessant modell som et alternativ. Så konfrontasjonen blir servert.

Sammenligning Q2 Audi, Seat og Mini Clubman AtecaKanskje du kan tenke på denne korte listen som 36.000 euro er mye penger for en Mini ... men bare å oppdage at det er mye bil for pengene. Hvis du har et annet format, Clubman har ikke mye mindre bagasjerom enn Audi Q2, Mens det er sant hans dobbelthengslet bakluke ikke alltid til nytte for arbeidsbelastning. Men på baksiden finner du mer benplass... og også i front du vil reise mer arkivert. Q2 høyde tar bare fordel ... selv snakker om praktisk ingen tvil om at setet Ateca passerer over to både interne komfort som boot som legger nesten 100 liter mer kapasitet enn sine rivaler.

Q2 Audi, Seat og Mini Clubman Ateca: Behavior

Men kommer til å analysere dynamikken, så fint er plass Ateca Seat og Audi Q2 komfort... som dynamisk kapasitet av Mini Clubman. Mens de to SUV Vis god oppførsel, men smette mer buet, Mini er betydelig mer fleksibelt. Og det er en følelse som ikke bare sjekke målinger av alle våre tester i lukket krets, men selv når tre hjul med veien. Mer spontan, med lite bevegelse kroppen til tross for at Mini som har fått i rullende komfort og en presis styre, resulterer i en kompakt mest effektive. Det er ingen tvil om at Audi og Seat Ateca Q2 er to modeller også oppføre seg veldig lett og er svært smidig i forhold til sine rivaler høyeste organ, men spesielt Ateca Seat kan ikke skjule med sin frodige plass som er en fullverdig SUV.

Legge inn direkte teste dette Ateca Seat, vi har i dag til versjon 2.0 TDI 190 hk, AWD bare markedsføres 4Drive, DSG og Xcellence høy finish, med et budsjett først. Og vi må huske på at de 36.000 euro er ikke så mange ... hvis vi tenker en VW Tiguan med samme versjon og tildeling vil overstige minst 4000 euro. Som vi sa med Mini, Denne bilen har en rekke Ateca for de pengene, og ikke bare for plass, men også av motorisering og selv et chassis er i stand til å tilby en høy kvalitet rullende uten selv å gå glipp av en adaptive demping som ikke tilbyr. Ja det er behov for i stedet når fulladet og veien er ikke i god stand: derav Ateca sjangler som et skip i grov sjø, trekke fra din komfort.

Q2 Audi, Seat og Mini Clubman AtecaOg snakker denne gangen bremser, Det bør også understrekes at Ateca Seat svaret er ikke så god som Audi Q2 og Mini Clubman. Fra 100 km / t krever opp til 3,7 meter for å stoppe, nå 7 meter måler fra 160 km / t ... fart og, ja, helt klart ulovlig. den størrelse og vekt vil passere regningen før to mindre rivaler, for eksempel også i forbruk. Selvfølgelig er forskjellen her veldig liten og ville oppveie: bare 0,2 l / 100 km har brukt de Ateca Seat veien, som ikke kan være et skille faktor i kjøpet.

Innlegging av verdi og Audi Q2, noen innvendinger passe markere sin atferd og mekanisk respons. hans makt sprer seg mer enn i Ateca Seat av sin mindre størrelse og lavere vekt, og vi må erkjenne at motor / sette endringen er den mest effektive. hans DSG føles veldig fort, mens med Quattro trekkraft nå også oppfatter Q2 ikke bare bedre fremkommelighet, men også en bedre fjæringskomfort. Og i all-wheel drive versjoner, er denne SUV forpliktet til en multi-link bakaksel i stedet for vridningsaksen av front-wheel drive versjoner. veldig Det er også bemerkelsesverdig komfort nå tilbud Q2 hvis vi legger sin adaptive demping (Ja Audi kan tilby noe mindre enn 1000 euro).

konklusjon

Q2 Audi 2.0 TDI Quattro: Å være så objektiv, bør vi si at den komparative Q2 vinner. Bare viser svakheter, og i bytte har mange sterke sider: det er den mest komfortable, er veldig bra gjort, og tilbyr utmerkede bremser og en mekanisk respons.

Ateca Seat 2.0 TDI 4Drive: Ateca Seat klart føre konfrontasjon hvis det du trenger er et størst mulig plass. Det er ubeseiret denne kompakte SUV. Motoren er også prisverdig, er behagelig og smidig hvis møtt med rivaler av sin størrelse og dimensjoner, men denne sammen bare besvimelse mindre kraftige bremser og en respons ramme mindre balansert av sin større vekt og volum.

Mini Clubman Cooper SD All4: Mini Clubman innsatsen ville ta hvis vi er på utkikk etter en smidig og bilen karakter. Plass og kjørekomfort er virkelig noe kunne vært bedre, spesielt sammenlignet med de to SUV, men det er en mer dynamisk og spennende kjøretur. Nå hvis bare du velge etter din smak.

TEKNISKE DATAAUDI QUATTRO 2.0 TDI Q2SD All4 MINI COOPER CLUMBANAteca 2,0 TDI SEAT 4DRIVE
motor1.968 cm3 / 4 sylindre1.955 cm3 / 4 sylindre1.968 cm3 / 4 sylindre
maktCV-190 fra 3,500rpmCV-190 fra 4000 omdreiningerCV-190 fra 3,500rpm
maksimalt dreiemoment40,8 mkg fra 1900 rpm40,8 mkg fra 1750 rpm40,8 mkg fra 1500 rpm
Akselerasjon 0-100 km / t7,3 s7,2 s7,5 s
maksimal hastighet218 km / t222 km / t212 km / t
gjennomsnittlig forbruk5,0 l / 100 km4,9 l / 100 km5,3 l / 100 km
Lengde x bredde x høyde4,19 x 1,79 x 1,51 m4,25 x 1,80 x 1,44 m4,36 x 1,84 x 1,60 m
bagasjerom405 l360 l485 l
pris36,880 €35,800 €36,750 €

Du kan også være interessert i:

Peugeot 3008 vs Seat Ateca, hva er bedre?

Audi A3 vs Mini Clubman, hva er bedre?

BMW X1 vs Seat Ateca, hva vinner?