Sammenligning: BMW 120d vs Volkswagen Golf GTD

Sammenligning: BMW 120d vs Volkswagen Golf GTDSammenligning: BMW 120d vs Volkswagen Golf GTDSammenligning: BMW 120d vs Volkswagen Golf GTDSammenligning: BMW 120d vs Volkswagen Golf GTD

Ta penn og papir fordi Hvis du ønsker å gjøre deg selv en 120d bilde og likhet en Golf GTD du kan ikke overse et par detaljer. Ja, jeg mener flere alternativer gjøre standarden veldig fort 120d i dette tilfellet, med automatgir, som deres konkurrent i en ekte sport. Jeg tror det er en av de beste stedene i ansiktet Forhandler: BMW modell du har, si, Chassis innstilt nivå. Du kan se noen fordel i det, men faktum er at i Golf GTD, VW kan signere de to rollene samtidig. Ekstremt komfortabel kompakt selv med 18-tommers hjul opprinnelse, deilig forandring, motor eller ferdig og sammen Jeg vil anbefale en bil selv som ikke søker en sportslig formål, selv om det er klart at denne rollen best gjør en annen Golf eller det samme som BMW 120d kommer opprinnelse.

BMW 120D vs Volkswagen Golf GTD

120d vil derfor skoen, med minst 17 tommers felg seksjon -misma hjulet på grunn av at Golf 18"- variabel retning og sportsunderstell slik som Golf, har du også en av pilotado- type. Den handicap er at opphører å være en svært komfortabel bil å bli noe tørr, langt mer enn GTD i enhver situasjon, men likevel en annen bil og nyte gode karakterer for å bli vurdert fremfor alt kompromiss oppnås mellom kvaliteten på bacheo og demping -eller komfort til kontoer-og sportslighet og ytelse at butikken to biler som disse.

Lyve hvis selv som conducirías å gå på jobb, jeg fortalte deg at to dråper vann. Akkurat som advarsel til mer reaktiv BMW forakselen, små humper gass i sted og rett tid kan gi kroppen din som ekstra vidilla du trenger for å heie litt morgen, ting "gentrified" Golf er ikke i stand til å tilby mer enn stakk av motoren er ødeleggende, og som også er verdt sin vekt i gull, fordi jeg tror hele livet ditt vil skifte til flere situasjoner enn "losing".

BMW 120D vs Volkswagen Golf GTD

Men når du må gå til mer, så mye sunn fornuft for å kunne assimilere, er det når de begynner å virkelig markerte forskjeller. Tiralíneas som med GTD aldri den følelsen av å ha gjort ting galt... eller veldig dårlig, fordi det har alltid ressurser til å gjøre deg tror mye bedre enn du er. Alt blir enkle, gode bremser for å stoppe det eller før der du hadde hatt øyet, flat sving mot apex og gass uten ettertanke, jo bedre. Ja, selv med mindre kapasitet retningslinje, stor front trene deg fullt tillit som også er et ess i ermet: en god selvlåsende elektronisk differensial øvelse som minimerer understyring og hjelper lukke turn.

Svært høy hastighet i svinger assimilerer denne Golf, nesten uten risiko støt fordi elektronikken er latent -ingen total frakobling av aid- og det er svært vanskelig å trekke Golf GTD fra sine bokser. A, B, C ...; A, B, C ... Hvis du vil, du forlater aldri den samme sekvens, men med en DSG versjon med praktisk talt bare akselerere, snu og tregere. Jeg overgi seg til dens effektivitet, dens kjøreegenskaper. Calcaria satse på at hver rundetider på en krets svært krevende det ... For meg er det en merverdi, men noen ganger ... Tror ikke du gi opp så effektivt for litt mer spenning?

Så kommer 120d tilbudet nettopp det. Men alltid i bytte for en lite eller mye, avhengig av håndfri mer konsentrasjon og spenning. Mye har endret 1-serie i denne nye generasjonen, i stand til å rulle med glans av en mye større bil, men konfigurasjonen, sin vektfordeling, tuning og design, 120d krever mer rigor og disiplin til å kjøre fort, mer så når mer bremsing travelt før du later akselerere eller høyere hastigheten som du later til å gå gjennom kurven. Og hvis ikke, kan du få se kanskje umettet, men stresset og selv rødmer fordi han ikke har vært i stand til å jukse, og du vil gjøre det kjent tydelig at du ikke er tynn og du begynner å rulle over grensene dine. Bare slik kjøring væsken kommer at 120D er også i stand til å gi til føles veldig trygt å kjøre veldig fort.

BMW 120D vs Volkswagen Golf GTD

Hvis du allerede har oppnådd, bør du ikke bekymre deg om kjøringen din fremdrift: dens evne til å kjøre optimalt asfalt er høyere enn motorens muligheten til enkelt å bryte bindingen, med mindre du ser ut slik at glidning eller ikke være i stand til å lese feltet, men det er alltid noe mer enn et visst hint som hjelper i rotasjon. To verdener, selvfølgelig. Jeg har klart det jeg liker for meg at jeg ikke trenger heller ikke en krets eller en vei kurver til å ha en god tid på rattet, men når jeg får på en Golf GTI eller GTD bare bukke under før fasilitetene som setter meg .

Og motorene? Ingen større mekanisk likestilling bestemmelsen selv alltid tips balansen i favør av den samme bilen, -Alltid Golf snakker om décimas-, kanskje fordi deres girkasser er ikke fokusert i samme retning. Storslått arbeid både i reoler gear, glatthet og selv i ytelse under en svært sporty kravet, men jeg ser unødvendig klarer åtte tannhjul i en motor med kraften og rekkevidden til bruk av 120d, med hopp mellom korte relasjoner nesten umerkelig, men stjeler tid og energi, men sin åttende forholdet minst vil tillate langsiktige cruise rolig med minimal mekanisk tretthet, Også noe å vurdere, fordi, som jeg sier, er virkeligheten ikke en krets.

Akselerasjon. opptil 4 marsjer må sette 120d Steptronic å nå 100 km / t, mer enn hans rival, selv om VW virkelig fjern merket for første meterne ... Jo mer eksplosiv 2.0 TDI-motoren, er det ikke den eneste nøkkelen .

bremser. Nesten 7 m fra hverandre montering av tilleggsutstyr BMW 17"Fordi husk at serien er montert "lett" 205/16. I golf er det mye mer stål. Deres avstander er eksepsjonelle.

sonority. Bad øre, fordi jeg ikke merke til at forskjellen som avslører lydnivået meter. vakker lyd "valgfritt" GTD, men bare fra utsiden. Mens TDi gjør meg sterkere enn BMW, som ruller mer arkivert.

Recovery. Ágiles. En hælstøt fall i en håndvending som mange marsjer er et resultat av sine utmerkede automatiske overføringer nødvendig. Igjen, liten forskjell i favør av GTD, et bevis på at motoren din er prestacionalmente overlegen.

Motorer. De synes eksemplarer, men det er nyanser. Nedenfor er noe bedre golf fordi skala jevnere, noe som gir elastisitet idiotsikker. Opp, blunts BMW ånd med større strukket at endringen er ikke alltid kommer til å utnytte.

"Ferodo" vs olje. Kanskje den største omformer viskøse tap straffe BMW i byen. På veien, sin 65 km / t på åttende utstyr de kan kompensere for GTD tilnærming.

Trunk mindre enn gjennomsnittet. Det er handikap både for bruk i familien. Bak lukkede dører, flere ressurser i VW bil. Práctricamente vekter spores men gjennom en helt annen cast.