‘Green Hell’ er lagret: Dette er Nürburgring

Nürburgring: en lastet krets historieNürburgring: en lastet krets historieNürburgring: en lastet krets historieNürburgring: en lastet krets historie

Livet for mange er flyttet av lidenskaper, noen av dem ta deg til en pilegrimsreise til steder for tilbedelse. Noen går til Santiago de Compostela, andre til Mekka, og vi, Bil elskere og 'Motorsport', vi har i våre sinn Nurburgring som den store tempel motorsport verden. den 'Green Hell', som han kalte på den tiden de tre-tiden mester Jackie Stewart F1, eller Nordschleife, navnet på den gamle layouten, har vært åsted for mange løp i hele sin 87 års historie. Med variasjoner i layout som har mottatt dusinvis av ulike kategorier med seire mytiske piloter forfremmet til kategorien 'Ringmeister' (Noe som de 'mestere' krets) som Tazio Nuvolari, Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio og Jacky Ickx, men også med chilling ulykker og dødsfall på sporet fordi alltid rådende fare i banen.

den nyeste kommer til oss fra Eifel-fjellene i det vestlige Tyskland -plassering av Nordschleife-, er at Tysk leverandør av bildeler 'Capricorn konsernets blir ny eier av kretsen fra 1 januar 2015. Etter flere år med en usikker fremtid, har de nåværende eierne aksepterte tilbudet deres, som stiger til 100 millioner euro. De har også lovet en Ekstra investering på 25 millioner euro, for å forbedre anlegget for hele komplekset som omgir kretsen. Han snakket i sin tid selv sjefen for Formel 1 Bernie Ecclestone, var interessert i å kjøpe.

Det ble opprettet i løpet av disse årene med usikkerhet, plattform kalt 'Save The Ring', Han fordømte sløsing av den tyske regjeringen mellom 2007 og 2009 i bygging av et kjøpesenter på samme krets. den offentlig gjeld generert for dette arbeidet ironisk kalt 'NüroDisney' han utgjorde mer enn 350 millioner euro, uten å ha fått offentlig godkjennelse som forventet. Lagre The Ring "samlet underskrifter for å hindre at kretsen faller i hendene på noen privat selskap, lage forskjellige profiler på sosiale nettverk for å gjøre seg kjent.

Nurburgring

En historie full av følelser ... og fare

Nürburgring begynte byggingen i 1925 og velkommen hans første løp, Grand Prix i Tyskland, 1927. På dette tidspunkt ble den krets som dannes av tre seksjoner: Nordschleife, 22,8 km, Sudschleife, 7,5 km, og oval 2,24 km. Bare tre år senere, i 1930, skje skal brukes bare den nordlige delen.

Den sørlige delen og den ovale er, og å huske etter byggingen av krets for tiden er vert for de fleste av løpene holdt på Nurburgring. Dette spor av 4,5 kilometer lengde, ble det utgitt i 1985 med påtegnet retur av Formel 1, etter Niki Lauda forferdelig ulykke som nesten kostet ham livet i 1976. Foreløpig høydepunktet for motorsport tvist den tyske Grand Prix hvert annet år, som alternerer med Hockenheimring. Andre tyske motstandstester, for eksempel serien VLN hvis viktigste bevis er Nurburgring 24 timer- forene det mest moderne layout med 20,8 km Nordschleife nåværende og danner dermed en kretsen på 26 kilometer, med 40 kurver til venstre, 50 til høyre, og 300 meter vertikalt fall høyde mellom laveste og høyeste punkt.

Økning av 17 prosent, 11 prosent, Downs blind hjørner, hopp kurver som den kjente 'Karrusel' ... De er del av en krets i hvilken noen driver kan sette bilen sin for 23 euro og en snurr, eller andre aktiviteter som copilotajes, sightseeing, eller kjøre med karts og off-road opplevelser andre steder i kabinettet.

Nurburgring

'personlig' krets produsenter

den bilmerker stadig mer brukt for Nurburgring tune sine nye biler, redde den opprinnelige ånd av oppsettet. Og i sin oppfatning, ble det opprettet som et sted Nürburgring test av tyske produsenter av tiden. Den slåsskamp vi lever i dag er ikke bare fokusert på å utføre overhaling av sports modeller av merkene, men går utover. En ny bil til å assosiere med ordet 'record' på dette sporet er allerede en markedsføringsstrategi mer.

En av de siste nyhetene om den nye stjerne Seat Leon Cupra, markerer lap rekord for en forhjulsdrift som standard (7 minutter og 58 sekunder). Men i dag, den beste tiden for en produksjonsbil det holder radikal SR8LM, en tiempazo av 6 minutter og 48 sekunder. Men denne gangen ble utført med flekk dekk som åpenbart de ikke har lov til å bruke på den åpne veien. Ja du må vurdere, for eksempel på 6 minutter og 57 sekunder har nylig fullført super-hybrid konvertible Porsche 918 Spyder.

Ja, kan skilte med kjøretøyet på absolutt rekord Nordschleife er Porsche 956 prototype racing, i 1983 Han fullførte en rotasjon av 6 minutter og 11 sekunder. Fantastisk ytelsesnivåer, spesielt sammenlignet med den formel 1 70: det var Niki Lauda den første til å miste 7 minutter i kvalifiseringen GP 1976, en dag før han forferdelig ulykke.

Vi mener

Enhver elsker av biler og raser bør være minst én gang på Nurburgring. Vitne går bak den gamle skogsveier Nurburg uvurderlig. Og hvis du kan, for å gi tilbake til banen i alle typer kjøretøy må være en fantastisk opplevelse ... og farlig. Fordi ikke glem, det er en krets med mange år bak, med minimum sikkerhetstiltak, med farlige kurver og en ekstremt lang lengde. Hvis du noen gang har sjansen til å gå, anbefaler jeg å lære deg hele kretsen (ingen enkel oppgave) i et racingspill. Du vil takke. De kaller ikke 'den grønne helvete'.