Verden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritid

Verden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritidVerden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritidVerden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritidVerden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritid

Disse krisetider at vi ikke er de mest bidrar til virksomheten utvidelse av kommersielle kjøretøyer for fritids den såkalte Camper- scenen; Men som med hekser, "hvis noen Hayles." Men den nåværende tilbudet er ganske konsekvente modeller Camper og potensielle kunder har en håndfull av biler å velge mellom; et problem som, som alltid, avhenger av hvor tykt er porteføljen.

Dette er hvor modellene endringene gjort i utgangspunktet påvirke anlegg og utstyr som inngår i; mens eksternt kjøretøyer inkorporere bare signifikante endringer som forandrer sitt utseende eller dimensjoner i forhold til en konvensjonell versjon.

Denne delen av kommersielle kjøretøyer av underholdning finner vi to "linjer av arbeid". I den første inn i versjoner laget "ved kilden" av bilprodusentene selv og i andre ville vi finne de modellene som har gått gjennom hendene på spesialiserte prosessorer coachbuilders.

Younger

Verden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritidCamper tilbudet starter med små format versjoner utført på biler segment FurgoVan og den strekker seg til varianter av opp til 3500 kg og begge lukket cockpit chassis; for ikke å snakke høyere kraft stativer som brukes til å utføre bobiler. I det første tilfellet har vi fritid alternativ Volkswagen Caddy Tramper; som kan leveres på normal eller Maxi rack. Denne modellen, som er unik i dette segmentet, opprettholder en konvensjonell utvendig utseende og Det er fortsatt inne i fem seter slik at dens bruk som en daglig bil.

På baksiden har den en uttrekkbar seng at når alle setene felles ned, har plass til to voksne med litt trøst. Blant brudeutstyr tilgjengelig til å plassere gardiner på alle vinduer de er levert; et sammenleggbart bord med stoler; ulike lerret poser å sette de vanlige gjenstander, etc.

Unødvendig å si, gitt sin størrelse det er ikke mulig å ha en komfyr eller kjøleskap fast, men hvis det er mulig å bygge et mobiltype som når bilen står stille kan plasseres i en slags telt som passer bakluken av Tramper og gir betydelig utvide brukbar plass.

Du California og Marco Polo

I den delen av varebiler opp til 2,8 tonn liste over kandidater utvides litt, selv om Det gjenstår Volkswagen Nyttekjøretøy -med en lang tradisjon i dette Segment- som leder av langt over tilbudet av biler med forskjellige versjoner tilgjengelige på California-serien. Utvalget gjør tilgjengelig fra grunnleggende finish, som omfatter bare sengen kan omgjøres til seter; til fulle hvor vi finner pop-up tak der står en køyeseng og kjøkken med to brennere, kjøleskap, fryser eller uavhengige oppvarming.

En lignende bestemmelse som tilføres på en annen modell som er referert i dette segmentet -den Mercedes Marco pol- gjøres på grunnlag av en Vito / Viano chassis. Selv California og Marco Polo som er mest populære og konsolidert i dette segmentet kommersielle alternativer; Campingvogn denne transformasjonen kan også utføres på Nissan Primastar, Opel Vivaro eller Renault Trafic.

I mellomtiden, Ford Det har tilbudt i nyere tid fritidskjøretøy på kort ramme og høyt under taket gjennomreise, markedsført under navnet Nugget.

size Matters

Verden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritidNår vi snakker om fritidskjøretøy innspill må vi erkjenne at størrelsen er en viktig faktor. Ca 3,5 tonn varebiler vi finne noen avslutningene Camper av spesialist coachbuilders; gitt at start format gir en rekke fasiliteter og utstyr utenkelig i andre segmenter.

I dette tilfellet størrelsen tillater oss å ha en mer komplett utstyr og spesielt et toalett bås -med kjemisk toalett og en liten dusj-; svært viktig for selvstendighet og autonomi som gir passasjerene element. Som vanlig tildeling finner vi et kjøleskap med fryse minst 100 liter; kjøkken med tre ovner, forskjellige distribusjoner av senger, både faste og konvertible; skap, etc.

Gitt formatet disse modellene har også større selvstyre i alle sine fordeler; fordi de har vanntanker med større kapasitet. Denne typen endret chassiset finner du på Fiat Ducato, Mercedes Sprinter; Peugeot Boxer, etc.


Verden av bobiler

Utenfor og panorama av Camper kjøretøyer; bobiler ville fullføre tilbudet kommersielle kjøretøy underholdning; men i dette tilfellet er det carrozados på stativer som kan nå selv 6500 kg av MMA og hvor vi er produkter av alle merker. I dette tilfellet motorytelse; evner og utstyrsnivåer vil alltid være basert på behovene og brukerinnstillinger.

I en første blokk ville vi finne de RV utført på stativer for MMA 3,5 tonn, som har fordelen av å være drevet med en lisens B; går herfra til en annen verden for lastebilen lisens er nødvendig.

Mulighetene som tilbys av disse kjøretøyene, både når det gjelder kapasitet og bemanning og utstyr, De har frist vinnings "power" kjøper; og i sin begavelse kan vi innlemme alle godbitene som dagens elektronikk og telekommunikasjon tillate oss.

Emisjonskursen

Verden av Camper, kommersielle kjøretøy og fritidI motsetning til hva vi kan anta ved første, Camper modeller er relativt dyrere enn en bobil, som en "basic" versjon av en Camper har en pris kan være rundt 45.000 euro; som kan utvides opp til 70.000 euro Hvis vi velger et maskineri på omkring 180 hk, firehjulsdrift og automatgir.

mens for litt over 45 000 euro er det nå mulig å få en ny bobil, ikke veldig stor, men med alt som trengs for å være selvforsynt, og 70.000 euro kan være eiere med en "enhet" med en førsteklasses utstyr. Som alltid er det kjøperen som må måle deres ønsker og behov, og velge det alternativet som passer deg.