Biler å huske: det beste på slutten av 80-tallet

De beste biler og sport i slutten av 80De beste biler og sport i slutten av 80De beste biler og sport i slutten av 80De beste biler og sport i slutten av 80

mange og sportsbiler som fascinerte oss og de gjorde drømmer om 80-tallet. For ikke lenge siden du forlot med en historie med de beste modellene av tidlig. Nå er det tid for slutten av en gullalder. I dag, vårt ukentlige avsnittet "Biler til minne"Betaler hyllest til disse 20 biler for historie. Juan Ignacio Eguiara, visedirektør for Automobile Magazine, forteller oss sine inntrykk med dem alle.

Alfa Romeo 75

Mitt første minne om en Alfa Romeo 75 Det var på en bilforhandler nær huset mitt i Vitoria. Jeg med min bror skulle kjøpe en 33, og det ble utsatt en helt ny 75-Amerika som jeg ble forelsket umiddelbart. Jeg husker fremdeles den karakteristiske lukten av "Alfa" som senere stoppet i løpet av de årene jeg prøve mer basert Alfas. Det håndbrekk dobbel arm og et edelt instrumentering. Til slutt prøvde jeg det, og jeg fortsatt forelsket igjen med henne bakhjulsdrift og den atmosfæriske mekaniske det høres ut som engleaktige symfoni.

Peugeot 309Peugeot 309

jeg Jeg var alltid mer enn 205, fordi Jeg hadde en GTI 1,9. Men til slutt jeg skulle mer for øynene, fordi fra synspunkt prestacional dynamisk og hadde ingen tvil om. hans ramme var et eksempel på adel og dens motorserie, med 1.9 130 hk, Det var den mest komplette seg. Men alltid han stresset mer for sine diesel, som det alltid gjorde med Peugeot-modeller. Selv om min lille hjerte vil alltid være med 1.9 GTI.

Porsche 959

dette er en av bilene er et ikon, en legende siden fødselen. I bakgrunnen var en eksperimentell bil å utvikle nye løsninger med AWD og kompressor motorer, dekket under regelverket gruppe B, som test Sengen måtte være konkurransen. Frukt av dem var 337 modellene frem for gate de hadde glede alle de heldige menneskene som hadde sjanse til å se dem. Jeg var en av dem.

Porsche 959Audi 80

I denne perioden på slutten av 80-tallet, Audi vokste og utvidet som noen kunne forestille seg. Før det var det en ganske ukjent merke, spesielt i Spania, men fra 80, vokste sitt image som ild i tørt gress. Du kan si det var denne generasjonen av Audi 80/90 som erobret hjertene av alle dem som ønsket en god, ambisiøse bil, men den relativt rimelig. Resultatet ble en Total salgssuksess.

Citroen AX

dette var en av de store suksessene i Citroën i sin historie. Det var den Visa etterfølger det hadde ingenting å markeds suksess. Men en mye mer vellykket ny vurdering, den AX var en av de foretrukne nytte for alle som var i ferd med å kjøre bil eller ville ha en liten bil for byen. Men på den tiden, egentlig, som AX bilen var en komplett bil, som var bra for alle, og ikke bare var begrenset til byen. Lav vekt og meget nøysom motorer, tillatt en forbruk rekord. Jeg husker fortsatt at versjon 14 D som vi kastet bensin 500 500 pesetas.

Renault 21

i min tid på EGB var dette sannsynligvis for meg den bestselgende bil... fordi han så på alle sider. Renault definitivt treffer holdent, og jeg tror hans suksess var basert på å svare godt til smaken av driverne av den tiden. Fordi i Spania på den tiden av EGB, bilen jeg likte var sedan tre volumer meget markert profil. Det vil si at støvelen er gode og store så var. Han måtte sette camping stoler for å gå til feltet på søndag.

Renault 21Peugeot 405

Peugeot opparbeidet seg et velfortjent rykte på 80-tallet ved å ha de beste dieselmotorer. Og en av de modellene som tjente til å øke dette ryktet var 405. Som med 21, ble høyt verdsatt av bilførere av æra fire dører profil -designet av Pininfarina- foretrukket av da, men dens popularitet takket være sin området for dieselmotorer dypere. det var fra den første til å mestre teknologi turbo i disse mekanisk.

Volkswagen Passat

den VW Andre generasjon Passat, internt kalt B2, det er at vi virkelig lever vår generasjon. Den første kom ikke til landet vårt, fordi det var en veldig dyr bil import. Den andre var den som ble sett mer på våre gater, men det var fortsatt en veldig dyr bil for tiden og at ikke alle kan få tilgang til. Men selvfølgelig mange lengtet etter sin særegne liftback kroppen med bakluken, som ga mye kapasitet og hadde mange glass området.

Fiat Tipo

Det var den etterfølger av en myte som var Ritmo som hadde oss alle forelsket i sin Abarth-versjon. Type hadde en stadig mer populær karakter og selv designet fra starten, samt en kropp av tre bind, kalt Tempra. Dette, merkelig nok, hadde ikke den suksessen som ble antatt til denne type kropp i Spania. Men den kompakte typen og selv som hadde plukket den nyeste teknologien for tiden, som direkte innsprøytning, slik at denne fantastiske versjonen "Sedicivalvole" en annen arv modell.

Renault 19

For vi lever i en tid med EGB, rollen av denne modellen tror det var lavere enn forgjengeren, R11. Men ingen tvil om det var en kommersiell suksess fordi på den tiden var det så mye konkurranse i markedet og Renault, ved å fremstille ved anlegget i Palencia, copaba mye av andel av segmentet. Jeg har aldri funnet en fin bil og meg og min generasjon av EGB var en Overgangen fra den Mégane R11 savnet.

Mercedes SLMercedes SL

navnet SL kommer fra det tyske Sport Leich, hvilke midler lette sports og han søkte for første gang i 300 SL, gullwing. Men egentlig, dette navnet representerer Mercedes sitt flaggskip konvertible. Det er flere generasjoner, men som ville okkupere den tredje perioden EGB (R107) som begynte handel i 1972 og den fjerde (R129) som er eid tiåret. en fire-seters at økt bruk med fjernbar hardtoppen i den SLC versjon.

Citroen XM

Den hadde en vanskelig oppgave, nemlig erstatte den revolusjonære CX. Når dette erstatning ble lansert, mer moderne og avant-garde, ikke lenger hun overrasket oss både hans luftfjæring. Kanskje det var en kommersiell fiasko og var ikke en av bilene som de fleste gjennomsyret min generasjon. Det var mye bedre enn forgjengeren, en autentisk luksus sedan Jeg vil si, men fullførte ikke trollbinde publikum. Det er sant at denne typen av store sedaner representasjon, begynte å ha konkurranse i Spanias premium merker som tok publikum.

Opel Calibra

Det var en revolusjon fordi Han nærmet coupe konsept for allmennheten og på en fantastisk måte. den Det var veldig fin bil og med en motstandskoeffisient posten i kategorien Cx 0,26. hadde 4 gode steder og en bakre port som førte til en stamme som kan bli utvidet til 980 liter. Det er utrolig hvor nå synes ikke å gjøre en slik bil, det vil si, vakker, praktisk, sporty og innen rekkevidde for ethvert budsjett.

Renault Clio

Det startet på 90-tallet, og sikkert har tjent en hedersplass i den franske merkevaren og i hukommelsen vår. det er en av de eldste modellene Renault slik at du kan selge millioner enheter, og har utallige versjoner. Da jeg begynte å jobbe på motorveien, hadde det nettopp blitt lansert, og Han var en av de første bilene jeg testet for bladet. Bilen var trendy og den forble i lang tid.

Renault ClioMazda MX-5

Jeg husker fortsatt da direktøren for Autopista så kom en presentasjon der bilen hadde opphisset ham. Det var den Mazda MX-5. Så mye han begeistret du kjøpte en. Så noen vil savne som sier at det er en av mine favoritt biler. Broke ordninger og Han gjorde tilgjengelig for alle rene roadster Det sender et enestående kjøreglede. Vi har vært fire generasjoner, men alle med intensjonene i den første, husker vi gutta i EGB.

Honda NSX

den første sporten jeg prøvde virkelig var NSX. Jeg var så spent at selv i dag fortsatt en av mine favoritt biler. På den tiden var det en revolusjonerende bil, sentral tandem motoren som han hadde blitt innstilt av ingen ringere enn Ayrton Senna, mitt idol da. Nøyaktigheten av skifteren og svinger opp som 3-liters V6 270 hk gir meg fortsatt Willies. Jeg må også si at deres effektivitet var svært høy, men hans oppførsel var kritisk grense. Jeg husker som en photoshoot Han ga meg en skremt ryggen og nesten jeg gir meg et rekkverk ... heldigvis alt var et sjokk.

Nissan Primera

Hvis jeg har å si noen kjennetegn først første (Tilgi redundansen) generasjon er dens pålitelighet og robusthet. De var uknuselig, selv De var ikke veldig grasiøs utifrå et estetisk synspunkt. Japanerne har aldri utmerket seg i denne forbindelse, men den første var den første (pun igjen) som tiltrakk publikum og kunne se svært ofte på våre gater.

Toyota Celica

si Toyota Celica for meg er å raskt gjenopprette Carlos Sainz versjon. Det var den første bilen som gikk for å gjøre en fotoseanse og kombinere spenningen av å prøve en "bil verden" til gaten og ansvaret ikke accidentarlo i voldelig foto shoots vi gjorde da, jeg hun fylt med spenning. Men dette var i femte generasjon, den mest populære, men hvor han begynte å smi sitt rykte Det var hvor den tredje består av 80-tallet.

Suzuki Vitara

Under den tiden av EGB, SUVer var fasjonable. Til slutt, mote endte opp med å bli helt motsatt, fordi det var et fenomen som falt ut av bruk. Si da alle ville ha en TT for "dag til dag", og nå de ønsker en SUV. Men tilbake til '80. den TT mest kjente og populære var utvilsomt den Vitara. Spesielt for sin hardhet. Faktisk, er det fortsatt mange fortsatt sirkulerer i våre veier, fordi det var en veldig robust bil.

Suzuki VitaraHonda Civic

Som med mange japanske modeller på den tiden av 80-tallet og tidlig på 90-tallet, Honda Civic var en marginal bil. Bare han så for våre nabolag, og var kun tilgjengelig for svært høy kjøpekraft. Før vi har nådd sjette generasjon i 1996, gjorde han ikke begynne å virkelig se Civic av Spania. Og snart har de fått et fortjent rykte hans VTEC bensinmotorer for sin høye kapasitet å runde opp og oppnå høy effekt lave forskyvninger.

Du kan også være interessert i:

Det var Ford Sierra RS Cosworth

Det var Fiat Uno Turbo

Det var den Kadett GSi Opel