Kontakt: Mercedes S 500 Coupé, fengslende

Kontakt: Mercedes S 500 Coupé, fengslendeKontakt: Mercedes S 500 Coupé, fengslendeKontakt: Mercedes S 500 Coupé, fengslendeKontakt: Mercedes S 500 Coupé, fengslende

den nye Klasse S Coupé er kjent for alle, dens størrelse, på sin forside, med lys som gjør det tidspunkt på dagen og intermitterende belysning, og er laget med ikke mindre enn 47 krystaller Swarovsky, av lateral silhuett og en tilbake som gir den en personlighet av sine egne, og til tross for sin størrelse, er gjort for "tynner" hele.

Mercedes S-klasse CoupeInne finner vi en indre som perfekt reproduserer den nye klasse S. den ren dashbordet, alle anordnet kontrollere vises så raskt med et digitalt instrument som fremhever tilstedeværelsen av to klokker, en for speedometer og en for telleren. I det sentrale området av dashbordet skjermen fungerer det som et flott sted å se nettleseren, stereo, aircondition eller type massasje du ønsker å gi setene, blant mange andre funksjoner. Og alt dette med klarhet, lysstyrke og belysning innbytteren skiltene selv når solen treffer det.

to mekanisk

I prinsippet kun tilgjengelig med S 500 4,7 liters V8 og 455 hk og 63 AMG med 585 hk makt. På tidspunktet for hans markedsføring, planlagt etter sommeren, bare komme wheel drive versjoner 4Matic vårt marked, som a priori Du kan ikke velge det nye systemet magiske kroppsbeherskelse, som forventer staten av veien og virker på demping for passasjerene absolutt ingen merker noe når du passerer gjennom et område av jettegryter og fartsdumper. Heller ikke kan det tilveiebringe den anropte s kupé Curve vippefunksjon det Det fører til at kroppen ikke lene når vi gikk gjennom kurver. Sistnevnte system fungerer godt hjulpet av et kamera plassert på frontruten, som "Les" tenner 15 meter før dem, og ved en sideakselerasjonssensor. Med disse dataene, Endringen laste hvert spjeld individuelt for å sikre at kroppen ikke vippe minst når vi går gjennom en kurve.

Mercedes S-klasse CoupeV8 biturbo-motoren er en stor alliert når du flytter mer enn 2 tonn veier bilen. Men det utrolige er ikke hastigheten som kan oppnås med denne lille bilen veien er klar, men hvordan er nådd. Den speedometer nål skala mot det øvre området med nesten raskt endiablada siden motoren presser hardt fra nesten inaktiv og gjør det regelmessig når som helst uten tilstedeværelse av de to turboladere merke. Til dette må vi legge til tilstedeværelsen av ny automatisk girkasse ni-trinns (Ekstrautstyr) som gir høy hastighet med en hastighet på ganske lav hastighet med hva du får i forbruk og utslipp. I automatisk modus fungerer veldig bra, det gjør endringer jevnt og, avhengig av hvordan vi får ham, giring ved lav hastighet eller i den øvre delen av disken. I alle fall, for de som ønsker å ta kontroll over den måten som det er, er det tilstedeværelsen av skovlene baksiden av rattet.

bak rattet

Reising motorveier / motorveier er en nytelse. Det er ingen støy inne i bilen enn lyden fra utstyret eller samtale med beboerne. Snakk med de som er plassert i baksetet kan gjøres med en mild tone i stemmen, noe som resulterer i enda mer komfort som nytes om bord. Den glans som bilen reiser, når det går veldig fort for denne typen veier, gjør S Coupé beboerne forlate avslappet og med en god følelse av trygghet.

Mercedes S-klasse CoupePå to-veis veier, S Coupé utvikler med stor smidighet for sin størrelse og vekt. Du kan rulle raskt, men vi må alltid ta hensyn til treghet genereres når mer enn to tonn vekt gå i en viss hastighet. Selv om ikke stole på noe system handler automatisk suspensjon, er sannheten at dens dynamiske oppførsel er overraskende i alle typer tomter. Den fremre ende er rettet med stor nøyaktighet, hvor føreren kommanderer ham med rattet og den bakre aksel har ikke noen "egne ideer" og vedlikeholdes i banen merket slik at en god fart svingene.

Hvis du ønsker å gå ubemerket hen, er det bedre å se på andre modeller fordi S Coupé har komplisert. Men hvis en komfortabel bil å reise, noe som gjør det mulig å bruke hver dag, med høy ytelse og teknologi på egen hånd ombord århundre som vi lever i, vil du oss er det ingen tvil om at det er et sterkt anbefalt alternativ. .. hvis du har 151,500 euro for denne spektakulære modell.