Sammenligning: BMW 116i mot Peugeot 308 1,2 Puretech

Sammenligning: BMW 116i vs. Peugeot 308 1,2 PuretechSammenligning: BMW 116i vs. Peugeot 308 1,2 PuretechSammenligning: BMW 116i vs. Peugeot 308 1,2 PuretechSammenligning: BMW 116i vs. Peugeot 308 1,2 Puretech

Det første overbevisende varsel hvor langt kunne gå evolusjon av motorer av bensin Vi ga det for noen år siden Ford, med sin liten blokk tricilíndrico 1,0 EcoBoost 125 hk (Og 100) installert på en helt Focus, til slutt, en kombinasjon bil-mekaniker belastet med gode følelser. Ytelse som fornøyd ... Focus 1.0 EcoBoost, langt fra å være en betinget frigivelse, var det som funksjonelt og givende som en hvilken som helst annen. Utvalget av det 1,0 EcoBoost Det tok ikke slutt der. Og i dag den nye Ford Mondeo, med sine enorme anlegget meget lange halverings sedan nesten 4,9 meter, Det har også blitt identifisert med det gode arbeidet av mekanikerne.

Vi går imot at en sylinder ikke svekke under kategorien av en motor, heller ikke at en modell, eller en mark. Og nå en mark som BMW Han har tatt steget for å gjøre den første motor tricilíndrico og ikke bare for serien 1, også for Series 2 og 3 (Og først for hybrid i8), tror jeg denne typen mekanisk vil ha mer troverdighet.

BMW 116i vs. Peugeot 308 1,2 Puretech

motorer

Før partnere i feltet, BMW for bruk i Mini og PSA delte en utmerket fire-sylindret motor 1.6. Men nå har de tatt separate baner for å utvikle sin tresylindret. den 1,5 116i skjuler mye teknologi som sin 4 og 6 sylinder kjente, med hvilken den deler per sylinder, disse 500 cm3 per sylinder forsvare mange som det beste kompromisset. med distribusjon helt variabel tid og oppvokst, turbo og direkte innsprøytning, vi kjenner fra BMW i8 mulighetene for dette mekanikk laget av aluminium, stand til å utvikle 231 hk. i 116i starter fra 109 hk, kommer snart, bare 4500 rpm, avslørende mulighetene for trinnvis økende kraft som har denne motor.

Har lite å misunne Peugeot blokk 1.2, bare Valvetronic system som eliminerer inntaket gass. på samme måte strøm (110 HK) og turtall, merkelig 1.2 Puretech står foran sin større dreiemoment ved lave turtall, det som definerer mye karakter av en motor og en annen; også for involvering av noen girkasser med 5 hastigheten 308 og 6 i den 116i. den atypisk vibrasjoner og akustisk av denne motoren, tror jeg de er langt fra misfarging dag i dag kjører eier disse tresylindret, med contrarrotantes trær og avstemte rømming. kanskje de "mangel enhet" når du akselererer føler meg tom og arytmisk i bestemte øyeblikk, men snart du bare gå med dine fine svar.

Peugeot 308

en svaret når det gjelder Peugeot Jeg vil si den opp overveldende. med en Overgangen mellom 1000 og 2000 rpm mer brått, mer turboeffekt ikke voldelig, den 308 Det ser ut til å ha noen CV mer en 116i samvittighetsfullt progressive (Og veldig flat topp) i sin klatring hastighet. Jeg tror ikke de er versjoner der fordelen er prioritet, men hvis ikke overskride, tegnet av 1.2 Puretech Du kan møte noen tvil om at du kan vises i BMW. den Peugeot Det er noe mer rask, men også hva du føler.

Av sine tall ikke tror finnes versjoner byen. Du vil ikke føle spesielt fort på veien, men langt mindre i submotorizado ganger. De er dynamisk av natur turbo, likegyldige til endringen i vanlige rytme endres i en normalisert kjøre. Men igjen, du føler 308 mektigste, pris på og løsningsmidlet når miljøet kompliserer den. Le sprer seg over den femte til Peugeot den lange sjette og femte på samme BMW. Men også, når du kan tjene penger på sin sjette, den 116itrekke opp til en halv liter av forbruket til 308.

BMW 116i

oppførsel

i sin stativer De vises ikke i tvil og alle opplevelser av Series 1 og 308 De er til stede i disse versjonene. den 116i gjør sin fremdrift en eksklusiv luksus tekniker i dette segmentet, selv om bakhjulsdrift er ikke så opplagt som i andre kraftigere versjoner. Du føler aldri at motor kompromiss kapasitet av etterlevelse den bakaksel, heller ikke at de akselerere, slik at du føler 116i veldig nøytral reaksjoner og ender opp med å generere mye tillit. den 116i Det er klart mer tung den 308, men med en støpt basen verifisert 50/50 prosent, Agility forakselen mye lett guidet merkevare. hans myk demping Serie slipper ut større svingninger vertikal legeme, men uten å endre en spores De forlater som forutse.

Føler stor bil og generell kjørekomfort også gjøre denne versjonen 308 en kompakt outright på alle måter. som BMW, fremhever hurtighet med forakselen reagerer på ordre fra hans lite hjul og urokkelig motoriske ferdigheter. Dens front end ser ikke ut til å kollapse det enkelt å akselerere mye og trinn kurve bare genererer sensasjoner av effektivitet og stabilitet. Du kommer til å føle det fastere den serie 1 og derfor ikke så bra bacheando, bundet av et godt kompromiss oppsett, som BMW kan sett eventuelt til din smak, annerledes suspensjoner, tiltak felger og dekk.