Volkswagen Phaeton

Volkswagen Phaeton

Alle sier, det marked Asia og, fremfor alt, Kina, Det vil være det neste målet for mange luksuriøse modeller, nå til dags, streife våre europeiske veier. Salgstallene for slike biler blir trofaste vitner om at statsmenn som lanserte disse meldingene er ikke helt galt.

den Volkswagen Phaeton Det er en av modellene som ønsker å delta aktivt i denne statistikken, og være en kilde til ønske om ny moneyed klasse porselen. For å gjøre dette, ingenting bedre enn å gi en ny ungdom til denne modellen kom på markedet i 2002 og får nå en estetisk oppgradering og en forbedring i komfort og sikkerhetsutstyr.

På utsiden linje, har de endret hette, frontlykter, tåke lamper og grille, krom nå. På baksiden finner vi en nydesignede frontlykter og, selvfølgelig, teknologi LED-lys Det er innlemmet i denne nye utgaven av Volkswagen Phaeton.

I motsetning til hva som skjer med ny design Volkswagen, den Calandra Phaeton er ikke gjort i skinnende svart, men krom er konstruert for, sier de ansvarlige for brand design, fremheve den eksklusive karakter av denne modellen.

Tåke lys har blitt integrert i den nye frontstøtfangeren og mottar en langstrakt og er definert av et kromstripe utforming. den Bi-xenon hovedlys også de mottar en ny utforming og innlemme lysene LED for blinklys og en strimmel i den nedre del av lampe funksjonerer som 'dagslys'.

den grupper baklys teknologi også legge til LED, slik at du kan gjøre en annen enn vi har sett så langt i Phaeton. Ja, de bakre indikatorer har blitt redusert til en tynn, smal stripe som dag, ikke alle synlige ville være ønskelig, noe som også skjer med ryggelyset at selv om det ikke er ment å tenne Forresten, er det sant at du mangler noe lysstyrke i lav belysning.

inne i Volkswagen Phaeton Det gjenstår en slags 'rullende' leilighet. Forsetene er autentiske lenestoler. I baksetet, hvis vi bestemte oss på de to individuelle seter i stedet for vanlig kjøring fortauet, vil vi ha en romslig, komfortabel og svært komfortable for hver beboer rommet.

Fra første gang så vi ikke finne et svar, og fortsatt ikke forstår veldig godt hva oppdraget av 'goop' som innebærer visning av air condition for baksetene, og ligger like ved ryggen av forsetene. synes ikke estetisk tiltalende, trenger det ikke være så stor og gjort å sette noe av denne størrelsen, ville det ikke skade å ha tenkt på en TFT-skjermen for å se på TV eller video.

Videre Volkswagen Phaeton Det er et verdig representativ for den delen av luksusmodeller rettmessig. VW-logoen på forsiden og baksiden ikke svarer til hva som forventes av en 'folkets bil', du kan, men som teknologisk utstillingsvindu hva han er i stand til å lage et merke somVolkswagen, har noen 'men' å sette.

innenfor teknologisk utstyr som du kan utstyre Phaeton, ACC fremhever tilstedeværelsen av aktiv- -Kontroll cruise holderhastighet og avstand til bilen foran oss og selv komme til å fullstendig stoppe bilen hvis bilen foran oss gjør. Et annet element er den ferske DLA Lyser automáticas- som gjør helt selvstendig driver arbeid for å endre strålen av strålen når den oppdager tilstedeværelsen av en bil foran oss, enten det er i vår retningen, som om de kommer fra front.

Navigasjonssystemet har evnen til å innlemme en harddisk på 30 GB med data Google Maps som er lastet via mobiltelefonen. Displayet er lik den vi kjenner når vi tilgang til dette systemet fra vår PC. Sammen med denne nye nettleseren,Volkswagen Phaeton har et gjenkjenningssystem signaler indikerer til enhver tid den maksimale hastigheten som det er tillatt kjøring på den måten som vi går og hvis viktigste nyheten at i tillegg til å gjenkjenne slike signaler, også advarer indikasjoner som 'i tilfelle regn', 'tillatt slik på et slikt tidspunkt' og, enda viktigere, oppdager og gjenkjenner signalene forbud mot forbikjøring.

den Volkswagen Phaeton Det presenteres med den mekaniske serien allerede er kjent så langt, tre bensinmotorer og turbodiesel. Sistnevnte versjon er mest etterspurt i vårt marked og er motoren TDI V6 3 liter og 240 hk kraft, revidert og nå annonserer et gjennomsnittlig forbruk på 0,5 liter mindre enn i den foregående utgave -8,5 vs. 9 l / 100 km- og en CO2-utslipp på 224 g / km. Som for bensin, Phaeton du kan velge, i den versjonen input range, motor V6 FSi direkte innsprøyting, og 3,6 liter 280 hp; like over dette er det 4,2 liters V8 og 335 hk og en maksimal rekkevidde eksponent Phaeton, raffinert W12 motor 450 hk.

Som for sin dynamiske oppførsel, Volkswagen Phaeton Det gjenstår en ekte 'maskin' til å reise raskt, trygt og spesielt behagelig på alle typer veier. Selvfølgelig, veiene er deres naturlige hjem, men Phaeton Han har ingenting imot de svingete veiene. Dens luftfjæring og tilstedeværelsen av firehjulsdrift tillate deg å overvinne merke denne delen på alle typer veier. For å nyte turen og kunne gå fort på mindre egnede områder for Phaeton du må bare ta hensyn til treghet forårsaker sine mer enn 2 tonn vekt. Hvis vi antar at dette, Phaeton vil tillate oss å ri fort for fjellområdene og smale veier.

Lanseringen av den nye Volkswagen Phaeton starter denne måneden i enkelte europeiske land i august vil komme til Kina og vårt marked er nødt til å vente til etter sommeren, i september. Det er fortsatt ingen offisielle priser rapportert.