Test: Mazda 3 2,0 Luxury 120 hk 5p, gode følelser

Mazda 3 2,0 Luxury 120 hk 5pMazda 3 2,0 Luxury 120 hk 5pMazda 3 2,0 Luxury 120 hk 5pMazda 3 2,0 Luxury 120 hk 5p

Den nye Mazda 3 og tar et par måneder mellom oss og ser bra ut. Det er lavere og bredere enn den foregående modell, og tar ca 20 cm i lengde til 4,47 Det kommer m- sine største rivaler. Det har også en større avstand mellom akslene, for eksempel, for å VW Golf eller Peugeot 308, andre nyere modeller i landing i dette segmentet. De er ekstra centimeter merk i sitt interiør, med gode dimensjoner i alle retninger i begge seterader, og et hult ben på løsere enn det er i gjennomsnitt mellom riva baksete.

Nær premie

Mazda 3 2,0Stammen, men er i riktig volum, som mange av de ekstra centimeter skilte forbli i nesen, som er spesielt verdsatt i lys av Mazda 3. Den japanske merket profilen har jobbet hardt utformingen av sine nyeste modeller, og resultatet kommer inn i øyet veldig enkelt. Inne er ikke så overraskende, men oppnår god blanding mellom moderne og funksjonell, med riktig kvalitet etterbehandling og gode justeringer, men uten å fremheve i det som er sett i kategorien. I enkelte områder kan det myke plast og andre er mindre stive nærvær, men med en mer bemerkelsesverdig samlede visuelle resultat i vår enhet avsluttet Luxury.

I den forbedrede instrumenteringen er det bare én stor sentral klokke, i dette tilfelle med den viste teller personen (i versjoner Trykk og stil utforming er forskjellig), mens hastigheten vises på en liten digitalt display eller via hodet opp Display system som projiserer informasjon på frontruten (også vist indikasjoner på navigasjonssystemet), som er standard på denne versjonen av Mazda 3.

gode følelser

Mazda 3 2,0Få komfortabel bak rattet på den japanske kompakt er en enkel oppgave. De grunnleggende kontrollene er for hånden, selv om å trykke på en knapp skal formidle mer styrke. Seter, de innkapsle kroppen og gir god sidestøtte kurve. For å forbedre små oppbevaringsrom dører.

I stedet for å redusere motoren og legge til en turbo som andre merker, Mazda SKYACTIV gjelder dens teknologien til det atmosfæriske bensinmotorer, som kombinerer direkte injeksjon med et høyt kompresjonsforhold. Kommer først i Mazda 3 2.0 120 hk, meget fin med å levere kraft (til tross for den lange utvikling av endrings) og leverer maksimalt dreiemoment mye høyere enn turbomotorer. I vår dyno har 20 hk mer enn den offisielle (totalt 140 hk), som bekrefter de gode følelsene forlatt oss. Den faktiske gjennomsnittlige forbruk på 6,5 l / 100 km, kan betraktes som riktig, med gode poster i urbane deler, takket være stop-start motor, som Mazda kaller 'i-stop'.

Suspensjonen viser et set-punkt tegn, men med en høy grad av komfort. Styringen er rask og bringer finesse til banene, mens berøre endringen er ganske fin. Noble reaksjoner Mazda 3 gir til glede smidig håndtering på svingete veier, forlate noen prominence til sjåføren og bekrefte en lodd ride veier.

1.900 euro promotion at Mazda nå tilbys på bensinversjoner, la prisen på luksusenhet som er undersøkt i litt mer enn 21 000 euro (listepris er 23,100 euro), en konkurransedyktig pris med en begavelse av komplette serier ... og du kan innlemme en sentral mer fargerik skjerm med tilleggs Navi Pack.

Kort sagt, denne versjonen av Mazda 3 tilbud god balanse mellom kjøreegenskaper, komfort og ytelse, og en overbevisende generelle ytelsen vurderer å bruke en naturlig pustende motor. Glasur er den fantastiske visuelle tilstedeværelse.