Dette vil være den neste Audi A8 kommer i år

Audi A8 2017, designet for Kina og resten av verdenAudi A8 2017, designet for Kina og resten av verdenAudi A8 2017, designet for Kina og resten av verdenAudi A8 2017, designet for Kina og resten av verden

Vi trenger å se støtfangere, grille og frontlykter fremtid Audi A8, så vi viser rekreasjon Computer laget av vår spesialist, men Audi har forlatt oss se og ta sine innvendige: en ramme Formålet er å øke komforten til nye høyder. Of course, med sin ASF-teknologi (fra "Audi Space Frame"), Kombinasjon plater, bjelker og noder, selv om fullstendig revidert. Og vi antar at hovedlinjene i Audi Prologue konsept som markerer hovedlinjene i design.

Inne i Audi Prologue Concept, som forespeiler det indre av Audi A8

Audi A8: Call Me fler-

Alt er klar til å gi startknappen Neckarsulm anlegg (Tyskland), hvor det vil skje igjen Audi A8, sin fjerde generasjon, som vil komme kundene etter sommeren.

Det, ved siden av nakne kropper i Audi A8, material spesialister og Audi lett konstruksjon har forklart til oss hvordan den nye bilen vil være så revolusjonerende at De har hatt for å bygge en ny body shop, en gigantisk ny bygning, der de sameksisterer Roboter 500 og 500 operatører. Audi A8 er fortsatt aluminium, men en formell sak: 58 prosent av vekten av rammen er aluminium A8. Og resten? Dersom en B-søyle, og stål er plassert i Audi A8 tredje dagens generasjon for å forbedre slagfasthet side, den fjerde generasjon A8 Det vil ta 40 prosent av stål. Med Audi R8 sports erfaringer, forstår mulighetene for karbonfiber, og dette er den tredje materiale blir en del av rammen av Audi A8.

Stål og representerer 40 prosent av vekten av den Audi A8, få aluminium bakken

Minoritet, bare 2,7 kilo karbonfiber når tykkserien for panelet å separere støvelen rommet og som er i det samme stykke som den bakre skuffen. Den fjerde er magnesium, som det er brukt for klassisk stykke som har ansvaret for å feste tårn suspensjon som er kjent i racerbiler. Ad nauseum vi hørte at det viktigste har vært å plassere riktig materiale på rett sted.

Audi A8, ny standard i komfort

Audi ønsker å få en comfort aldri sett. De mener at Det er den nåværende kravet om kundene. Som ikke tjener sofistikerte suspensjoner eller plassere isolatorer, før du må få mer rigid struktur mulig. Bare da vil sørge for at hjulet ikke når uønskede vibrasjoner, de legeme ikke riste og frembringe lyder, suspensjon faktisk fungerer med de eksakte vinkler som utformet. For dette formål stivhet materialer er valgt, selv om det var for å gjenoppfinne konstruksjonsmetoder. Sier de har fått, og at fremtiden Audi A8 vil ha en 24 prosent stivere enn dagens Audi A8, men uten å angi en verdi.

Nye byggemetoder tillater mer sjenerøs hul dør

Elektrifisering er også komfort

Ikke bare tenke på å skyte uten støy, vibrasjon, uforstyrrelig ... gammeldags. Gjentatte ganger de minnet oss om behovet for en ramme kapasitet til batterier og beskytte, fordi en gang kjent jevn flyt av elektrisk bil, kommer ordet komfort annen dimensjon. Audi A8 søker å dra nytte av det, men har ikke avslørt hvilken grad. Vi kan mistenke, etter å ha sett begreper som Audi Q8 Sport Concept, som ble presentert på bilutstillingen i Detroit. Det er viktig å tenke på at selv om de ikke har stavet ut hvilke konkrete modeller har manifestert seg alle Jeg lærte med Audi A8 vil passere andre segmenter av Audi. Dette kan innebære at fremtidige modeller som Q8, e-tron, fremtid A6 og A7, for eksempel, har mye til felles med det vi har sett. Liming, skruing, lasersveising, nagler, tablocked, etc, ikke mindre enn Fjorten sammenføyningsmetoder i den nye Audi A8, en samling av tecnolgías som etterlater konvensjonelt motstands-sveising av andre biler som marginal. Og etter alt dette, med så mye innsats og nye materialer, De innrømmer rammen veier 50 kilo mer enn før. Dette kan bare bety én ting: Hvor mye komfort har ikke fått Audi A8, om det har akseptert fete!


Du kan også være interessert

Alle Audi som kommer: SUV, elektro ... og mer

Audi A6 2018: den nye generasjonen om