BMW M5 2018: første bildene av fremtiden firehjulsdrift M5 …

Første framtidsbilder BMW M5 2018 ... den mest bestialske saloon.Første framtidsbilder BMW M5 2018 ... den mest bestialske saloon.Første framtidsbilder BMW M5 2018 ... den mest bestialske saloon.Første framtidsbilder BMW M5 2018 ... den mest bestialske saloon.

En av nyvinningene som BMW vil vise oss i den kommende Frankfurt Motor Show er fremtiden BMW M5 utviklet over de siste 5-serie G30... men vi kan allerede se hvordan det vil bli. I www.bmwblog.com har lagt ut noen bilder fra en video som har blitt lekket på en kinesisk nettside, der du kan se akkurat den måten vil definitivt være neste BMW M5.

Ved første øyekast kan det ses at den nye BMW M5 Den har en paragolpes foran nedre plugg med større ventilasjon i andre versjoner av serien 5. Som vist på illustrasjonen, lamellene i den karakteristiske "dobbel nyre" BWM De er malt i svart. den paragolpes iden Den presenterer en ny design, med funksjoner som forbedrer sportslighet av M5, forsterket med dobbelt eksosrør og den sentrale diffusor. Og ikke gå glipp av en diskret spoiler på koffertlokket. den finnene også synes utvidet sammenlignet med andre versjoner av Series 5, og også felger De er bestemt. Sluttresultatet er sporty og elegant undervurdert, men ikke la deg lure.

BMW M5 2018 Frankfurt Motor ShowFor noen uker siden fikk vi vite av noen av de tekniske funksjonene i fremtiden M5 ... så skummelt. Det har vært den block V8 Twin Turbo 4.4, men makten har steget opp til 600 hp (Tidligere 560 hk). Også får et forhold over endringen, som ikke lenger er den DKG dobbel clutch, den ZF Steptronic momentomformer 8 hastighet. Men mest slående vil være ny transmisjon.

Selv purister resultere gå mot naturen og historien til M (ekskluderer SUV X5 og X6) BMW Han har gitt nesten obligatorisk steg for å utvikle nye M5 med AWD... som det skjedde i "bøyle" Mercedes med sin E AMG. Kort sagt, BMW og Mercedes De er ferdig med å bruke naturlige omgivelser Audi og i dette tilfellet RS6. Men sikkert transmisjon integrert den M5 Det vil bli godt mottatt av mer skuffet. BMW Det har utviklet en overførings tre moduser Drift: omfattende, integrert bakhjulsdrift sport og! denne modusen frakople senterdifferensial, slik at M5 ville fungere som en konvensjonell RWD. med Aktiv bakre differensial og 600 hk reke sine bakhjulene, vil fremtiden M5 krever nerver av stål og mye kompetanse for å realisere sitt fulle potensial. Men nok aktivere 4WD-modus for å omdirigere den M5 på sporet.

Du kan også være interessert i:

25 nye BMW til 2021

Vi tester den nyeste BMW M5

BMW X7 og andre SUV