Test: Mini Cooper D 5 dører, klok beslutning

Test: Mini Cooper D 5 dører, klok beslutningTest: Mini Cooper D 5 dører, klok beslutningTest: Mini Cooper D 5 dører, klok beslutningTest: Mini Cooper D 5 dører, klok beslutning

Engasjement og grunnen noen ganger går hånd i hånd i bilverdenen. Siden BMW Mini dukket opp i 2001-Ja, det har vært 13 år, sin suksess har vært ustoppelig. Og sannheten er at det er en "merkelig fenomen", fordi hvis vi tar som referanse den mest solgte kroppen, er ikke en praktisk bil (liten koffert, trange baksete og utilgjengelig ...), og veldig behagelig (for fasthet suspensjoner) eller funksjonell (masse knapper spredt rundt i kupeen), og heller ikke billig ...

Men i stedet, kjærlighet ved første blikk, interiørdesign liker også følelsen av å kjøre kroker, tilpasningsmuligheter er enorme ...

Nå, med fem dører, tjene mer enn det som kan virke, som ekstra bagasjeplass og andre rad er veldig interessant, og bruker det er uendelig mer komfortabel ... men bare for fire passasjerer, som ikke forstått en femte laget i samsvar med de gjenværende gap.

inne

Mini 5 dørerFør du får tilgang til interiør, oppsiktsvekkende nye dører som former denne nye Mini. Selv om bilen vokser 16 cm, bare litt over 7 tilsvarer akselavstanden, kroppsområdet hvor de nye aksesser er implantert. For å endre dette, og selvsagt størrelsen på inngangsdøren, som bare måler 103 cm, sammenlignet med 126 av de tre-dørs Mini. Den nye bakdør er bare 80 cm i bredde, men etterlater en god hull for tilgang til indre -of 65 cm på de utvendige 50 cm i området interiør- med en ventilert åpningsvinkel i eller ut komfortabelt i den andre raden.

Når du er inne, den hule ben er 7 cm bredere enn den mini 3p og føttene er plassert uten problemer i sin bror rekkevidde. Unødvendig å takhøyde, men fire voksne kan reise med en stor grad av komfort. Fire, ikke fem. Det er sant at bilen er godkjent for en passasjer femte, men i dette teoretiske plaza, ufattelig, ville ikke engang et barn. Den bakre breddedimensjon, er bare den minilands en fem-seter, men heller ikke unnlater visse strukturer uten tre voksne, er de som er i den andre raden.

En annen detalj er i bakre overheng av denne nye femdørs Mini, vokser 9 cm foran tre-dørs, derav å observere nøye vi merker den har en litt snudd ass. Det er løsningen å øke sin bæreevne, som stammen, målt ved vår tekniske senter, Det har 65 liter mer volum enn Mini 3p, en viktig bil mindre enn 4 meter i lengde forskjell.

kjøre~~POS=TRUNC hjelpemidler

Mini 5 dørerDen nyeste generasjonen av Mini har brakt noen endringer i interiøret, fremhever speedometer utgang stor sentral, som han er nå viet "kropp og sjel" for å tilgang for alle kjøretøyfunksjoner, inkludert tilkobling og infotainment. Fargeskjerm kan være 6,5 eller 8,8 inches. Det er flere pakker som bringer sammen ulike systemer for kjøre hjelpemidler, som for eksempel driving Assistant (€ 1000) som inkluderer: hastighetskontroll basert på kamera (regulerer avstanden fra kjøretøyets), deteksjon av trafikksignaler, bremsefunksjon City (med varsel om mennesker og kollisjonsvarsling) og assistent bjelke. den parkerings~~POS=TRUNC (800), er det en parkeringshjelp i batteriet halvautomatisk omfatter også følere foran og bak avstand. En annen nyhet er Leder Up Display, som er knyttet til nettleseren Professional, partner i Wired pakke (2200 euro) og også integrerer enhet: tilgang og internetterminal Apple, multifunksjonsratt, underholdning serveren 20GB, Bluetooth, armlene folding front med rommet og hastighetskontroll med bremsefunksjon.

Nyt rattet

Vi har allerede snakket om andre anledninger kraften i små tre-sylindrede motoren opp denne Cooper D, skyver fremover fra 1200 opm i et hvilket som helst tannhjul, demonstrere en glimrende elastisitet, selv i denne Mini 5p har kommet for å skalere en 65 kg mer enn 3p. I tillegg vibrasjoner er nesten umerkelig på ratt, pedaler og omskifterknappen fremhever isolasjonsnivået mekanikk. bare stopp-system&Start bør være raffinert mer i tider med re-boot. Forbruket er også en grunn, med en ekte gjennomsnitt på 4,7 l / 100 km.

Mini 5p opprettlivligheten av reaksjoner som vifter setter driverne, med en insinuating bakakselen og et skarpt retning, men den største slaget av dette legeme forsterker likevekt og Det bringer noe mer progressive i sin oppførsel. Selvfølgelig, firmaet fjæring og valgfrie hjul 17 '', leser hver millimeter av asfalt, noe som straffer komfort.

A la carte utstyr ...

Mini 5 dørerStandardutstyret på Mini serien oppfyller minimum av disse utenfor elementer som tåkelys, Bluetooth-tilkobling, regnsensor og lys, multifunksjonsratt ... selv om Pepper Pack (400 euro) grupper mest. I tillegg er en av attraksjonene for Mini kjøperne er tilpasningsmuligheter og, på denne måten, for alle detaljer må du kaste portefølje. Noen eksempler: Saker kromspeil (90 euro), blinkende hvitt (80), utvendig krom linje (150), de hvite eller svarte linjer på hetten (110), innvendig i tre eller matt porselen hvitt utseende eller piano svart eller mørk sølv (mellom 170 og 300 euro), møbeltrekk i ulike typer skinn (fra 950 til 2000 euro) ... Dersom stedet for hjul 15 '' foretrekker en standard 16 '', utbetaling ekstra vil være 650 euro, og hvis du velger den svarte Cosmos Snakket 17 '' riding vår testenhet med 205/45 dekk, øker regningen 1300 euro. Alt vil avhenge av hvor langt du vil gå.

konklusjon

Vi vet at Mini som så mange kvinner -mayoría mennesker fordi kommer inn i øyet, for det unike som tilbyr både ute og inne, og veldig tilpasses stil. -Mer også gjerne menn av "følelse" som overfører sin kjøring, selv på mindre kraftige versjoner som Cooper D. Og bra er at i denne nye 5-dørs kroppen legger mer bagasje og brukervennlighet av andre rad, Selv om det bare støtter to passasjerer; den tredje er fiksjon.