Ford Mondeo TDCI / 180 Sportbreak AWD og Skoda Superb TDI / 190 4×4: Hvilken er best?

Sportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Power AWD mot Skoda Perfekt 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell høyverdigeSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Power AWD mot Skoda Perfekt 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell høyverdigeSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Power AWD mot Skoda Perfekt 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell høyverdigeSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Power AWD mot Skoda Perfekt 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell høyverdige

Ankomsten av det nye AWD Ford Mondeo (første generasjon og utstyr) kan du heve deres status i segmentet tilbud, som Skoda Superb en pluss av dynamikk og sikkerhet som konsoliderer blant de mest omfattende i omgivelsene bringer man til og med topp-modellene, mot hvilke man kan nå sees på som et alternativ når man er ute etter en kombinasjon av elementene som en høy ytelse dieselmotor, automatgir og firehjulsdrift. Og er at selv om de ikke vil være de mest etterspurte versjonene innenfor sine respektive områder, tillate dens stilling man gå opp saloonene andre merker og modeller som ikke kan tilby sine kunder Diesel varianter som når 200 hk utstyrt med firehjulsdrift og automatgir. Og inntil nylig, som var ute etter en modell med disse funksjonene kan knapt finne merker som Audi, BMW eller Mercedes-Benz og blant den generelle, en modell av Volkswagen-konsernet, som Volkswagen Passat, og mer nylig siden selv Skoda Superb.

den AWD-systemet av Ford Mondeo verker under normale forhold som en forhjulsdrevet, med en hydraulisk kopling som overfører dreiemoment til den bakre differensial når den oppdager tap av adhesjon på forakselen som er nødvendig. I grenseforhold, Du kan sende opptil 100 prosent av dreiemoment Motoren kan utledes bakakselen. Et system som omfatter en 100 kilo overvektig og økning i forbruket av omtrent 1 l / 100 km i henhold til våre målinger (Mark taler i underkant av 0,4 liter). Og her er det ikke nå virkningsgraden av sin rival, med gjennomsnittlig forbruk registrert av vår Technical Center 7,1 l / 100 km i forhold til 6,3 l / 100 km registrert av den tsjekkiske nøysom. Pris, AWD i Mondeo en økning av ca 3000 euro hensyn til de med forhjulsdrift versjoner. Firehjulstrekk snarere enn fremme en sportslig karakter er tiltenkt hovedsak å øke sikkerheten på land med lite grep, enten regn eller snø. Likevel, i tillegg til de åpenbare forbedringen i sikkerhet, øker noe dynamikk.

Ford Mondeo og Skoda SuperbMer erfaring akkumuleres i det siste Skoda i sine salonger 4x4, det tar siden 1999 bruke det i mange av sine modeller, og er mer enn en halv million solgte enheter siden da den firehjulstrekk. Som i Mondeo er systemet Skoda Superb automatisk festes avhengig av behovene gjennom en Haldex clutch og dermed no senterdifferensial.

Skoda Superb og Ford Mondeo Sportbreak: Diesel, 4x4, automatisk

Er derfor to modellene svært like mekanisk konfigurasjon, salong med å nyte en pluss komfort (By automatgir) Og sikkerhet (AWD) med møtt på lange bilturer med alt du trenger å gjøre for å nyte kjører. Vi anser dem en lang reise som involverer oss omtrent fire timer til sine sjefer, mange kilometer med stier som varierte fra bomveier til andre veier med kurver av alle typer og asfalt i gode og dårlige forhold for å finne ut hvordan de er hverandre.

den Ford Mondeo, denne gangen med sin familie Sportbreak kroppen, er noe tyngre -1846 vendt 1,743 kg- og tilsynelatende mer omfangsrik proporsjoner, føles det mindre smidig når banen krever kontinuerlige endringer av banen, men er fortsatt til alle tider presisjon i svingene og forlater den på full gass med mange motoriske ferdigheter når de er vist på asfalt 180 hk det utvikler seg. Foruten å være lettere, den retning Skoda Superb føles raskere slik bevege seg mer effektivt i denne typen veier, over noe som viser mer typisk agility mindre salonger. også deres DSG, som synes raskere Innstikk og reduksjoner som også Power dobbel clutch automatisk Mondeo, bidrar til følelsen av å bevege seg mellom kurvene med mer dynamikk, med en litt høyere hastighet, men betyr også etterlater det Ford lett.

Men denne typen veier, stadig uvanlig på spanske veier, vil ikke anta derfor den vanligste type kjøring. Veier eller brede toveis veier der de ikke når disse banene representerer mer passende for denne type modeller.

Skoda Superb raskere enn Ford Mondeo

180 og 190 hk henholdsvis og i begge tilfeller assosiert med en automatisk girkasse, viser stor letthet å nå marsjfart vi anser som til enhver tid. Akselererer mer kraftig Superb 2,0 TDI foretrukket av en bedre effekt / vekt-forhold og en endring DSG raskere når meshing tannhjul. Derfor slutter vi oss mellom 1,9 og 2,3 sekunder i store akselerasjonsmålinger. Mondeo også tapt terreng i inngang, for å dekke 80-120 km / t på 7,5 sekunder for 6,2 Skoda.

Skoda Superb og Ford MondeoMen for alle som ønsker spesielt mye kjørekomfort det vil ikke resultere i mye mindre definitive valg. Og det er nettopp kjørekomfort uansett begge merkene, trøst som kommer frukt begge sine stativer og, fremfor alt, hva interiør amplituden er den dominerende notat, med spesiell omtale for Skoda Superb, som baksete vise mer plass for egne ben av en luksus sedan; 88 cm kontra 79 Sportbreak Mondeo. De har også tilstrekkelig bredde som for det tre voksne De er innkvartert uten for mange problemer og kan gjøre lange reiser med en tilstrekkelig grad av komfort.

i Bærehjelp, den volum får superb setter en benchmark med sin 595 liter. i Mondeo Sportbreak deres 520 liter også de gir for mye, spesielt i denne kjent kropp for sin utvidbart volum hvis vi tar plass fra bagasjeromstrekk gardin til taket.

Skoda Superb foran Fond Mondeo: dommen

Dynamisk, den Skoda Superb Det er litt over Ford Mondeo, leker med den lille fordel at det gir sin lettere vekt og mer effektiv motor / sett endring. Videre er dimensjonene på innsiden også posisjonert i litt mer fordelaktig stilling.

Du kan også være interessert

Salonger med større bagasjerommet

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 mot Mazda6 2.2 D 175

Skoda Superb og Volkswagen Passat 2,0 TDI motor med 150 hk, blod brødre