Jeep Cherokee 2.2 MJD-200 Land Rover Discovery 4×4 Sport 2,0 TD4-180: Gifted

Jeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Luxury, allsidig SUV representasjonJeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Luxury, allsidig SUV representasjonJeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Luxury, allsidig SUV representasjonJeep Cherokee 2.2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Luxury, allsidig SUV representasjon

Både Jeep, over Atlanteren, som Land Rover, av britisk opprinnelse, er to av de mest tradisjonelle SUV merkevarer. Med etterspørselen etter dagens SUV er sant at både den nåværende Cherokee, nå i sin femte generasjon, slik som Discovery, nå med navnet Sport, har en mer asfalt yrke, men ikke opphøre å være blant de SUV betyr mer effektiv når veien slutter og veien er komplisert.

Hans bilder pålagt, spesielt i tilfelle av Land Rover Discovery Sport, med en stor bredde på 2.07 meter, 17 cm mer enn riva, som høyden stiger bare 2 cm mens dens lengde er 3 cm mindre. Jeep Cherokee utforming, I stedet har han forlatt de siste tunge rette linjer i favør av mer avrundede overflater som gir en stor personlighet problemer, men også begrense funksjonaliteten med en dørs kupé stil nesten kompliserende noen ganger laster bagasjerommet.

adgang jeep Cherokee Det skal bli hyggelig overrasket over forbedre sine materialer, plast meget myke og meget attraktive løsninger i sikte, så som dobbel søm av den øvre dashbord imitere lær innpakket. Det er ingen sprekker i denne forbindelse, selv om Land Rover Discovery Sport luce høyere kvalitet materialer vises, mer raffinert plast og fineste skinn, selv om et overskudd av hard plast på midtkonsollen skyene utsiktene. Dens kjørestilling er veldig bra med et svært bredt spekter i sine bevegelser. Høyere i Jeep -den passasjersetet er plassert noe lavere, fordi føreren er elektrisk og den andre ikke sin sitte også utmerke seg i komfort, til tross for sin krakk ganske kort, men mangler ekstra støtte ved dynamisk kjøring. all sin kontroller er veldig brønn plassert, med riktig ergonomi, selv om den sentrale armlenet er i en svært høy stilling, men dette er virkelig en stor ubehag bare i manuelle versjoner. I Discovery Sport, kommandoen av vinduene, plassert svært høyt, er den eneste rystende notatet.

Jeep Cherokee og Land Rover Discovery SportJeep Cherokee og Land Rover Discovery Sport, med topp end finish

disse Begrensede versjoner og HMS Luksus, spesielt i tilfelle av jeep, tilbud komplett utstyr serien, som bidrar til å oppfatte dem som luksusbiler. Screen 7 "konfigurerbar instrumentering (du kan se stort digitalt speedometer, forskjellig informasjon om bilen, kjøring assistenter, lyd, meldinger, advarsler ...) mellom speedometer og turteller eller berøre 8.4" av midtkonsollen, som inkluderer leseren, er eksempler, som nøkkelen praksis handsfree eller oppvarmede og ventilerte seter; både som et alternativ på sin rival.

deres bakseter De tilbyr stor fleksibilitet takket være seter De er regulere lengderetningen til to asymmetriske seksjoner i en rekke på 13 cm i Jeep og 16 i Land Rover, som legger opp lent seteryggene. den Discovery plass Sport klart det føles større, Selv om Jeep blant de minste i dens category- er også tilstrekkelig. Bedre selv for voksne, fordi knærne ikke går så høyt, mens den sentrale plaza er mer komfortable enn briten, som er tettere og fastere enn fluffy side.

Som en høy merverdi, og tilbyr en praktisk tredje linje av klappseter -Øke prisen på bilen 1370 euro-. Bare egnet for barn, sin lille størrelse, presenterer et stort problem er at for å kunne fant ingen plass til å forlate bagasjen dekke gardin, selv ikke på skrå passer i bagasjerommet magre, med 7 seter er bare 85 liter .

Når det gjelder lastekapasitet, Discovery Sport vinner av et skred, med 130 flere liter i den forreste sete i den andre rad og 105 i den bakerste stilling. mer kubiske og høyere plan for lasting Cherokee former, både med maljer og kroker til å henge poser mens engelsk er avgrenser med praktiske rails og knapper uten noen innsats for å få ned setene i andre rad. Veldig behagelig i Jeep knappen på siden av stammen for å lukke elektrisk uten å måtte strekke armen for å nå den porten.

Land Rover Discovery SportJeep Cherokee og Land Rover Discovery Sport, motorer per dag

Født i 2013 og 2014 henholdsvis nyheten av disse SUVer er dens thrustere. i jeep ved ankomsten av en 2.2 MultiJet II Fiat opprinnelse,
med versjoner 185 og 200 CV, mens land Rover 2.2 erstatter den opprinnelige Ford med sin 190 hk Ingenium ny familie av motorer, en 2,0 150 eller 180 hk. I det første tilfellet erstatter ikke 2.0 CRD 140 og 170 hk, har bare to alternativer med overlegen ytelse. Det er en svært kraftig motor, med høyt dreiemoment tall og en ytelse, spesielt i utvinning, hvilken De sammenligne det til en BMW X3 xDrive 20d Aut. 190 hk. Det er ikke raffinert, derfor rumorosidad som touch, men ikke så grov som Ingenium 2.0 Jeg tomgang, øyeblikk som tydelig formidler dens vibrasjoner både styrespakene og gulvet i bilen; oppfattes av alle passasjerer. Ja, som marsjen starter dette forsvinner alt blir mykhet og silkeaktig, med en mye mer behagelig enn de Multijet og mer elastisk respons. Jekyll og Hyde. Godt nok til å få en stopp store støt når Stop & Start igjen setter motoren i gang. En driv fra forrige 2,2 mister fordeler, av størrelsesorden 0,6 sekunder som både akselerasjon i utvinningen, som vil bli gjennomført den tregeste av hans rivaler; men med nok dynamikk. Ja, selv en SUV 4x4 150 hk og 2.0 er her 180 må flytte en masse på nesten 2100 kg; 100 mer enn Cherokee med mindre volum motor.

For forbruk Jeep pålegger også kraftig, med rimelige utgifter tall record by og på motorvei. Land Rover tilbringer i gjennomsnitt 1,2 l / 100, som sammen med et innskudd på bare 54 liter kaster mye mindre enn sine konkurrenter autonomier. i byen minst, har senket plater 2,2 0.9 l / 100 km på motorveien samtidig som de samme målinger.

jeep CherokeeJeep Cherokee og Land Rover Discovery Sport, med 9-trinns endring

for overføring både ty til nye boksen ved automatisk momentomformer 9-trinns ZF. Dette er en enhet som skiller seg ut mer for glatthet som raskt. Men det føles mer raffinert i Discovery Sport, men også det tar lengre tid for å reagere på en plutselig akselerasjon hvis vi ikke tidligere har valgt for Sport stilling eller har gått ned et par tannhjul med ratt padler; av Jeep mangler, men tillater også sekvensiell styring gjennom sin innflytelse, redusere innslag fremover og flytte inn i et høyere gir for å trekke tilbake. Sammenlignet med 2,0 CRD nå 2,2 i denne kunngjøring hvordan forbindelsen mellom gassen og respons er mer direkte, som om det var mindre glidning av omformeren; men i disse tilfellene deres reaksjoner er også mer brå enn på engelsk.

Med en høyde på 1,70 m og omtrent 2000 kg, klar utgangs oppførsel disse bilene Det kan ikke være sammenlignbar med en personbil. Likevel, både de bestå eksamen med glans. Ja, med en klar forpliktelse til komfort. den Discovery Sport føles dynamisk, med fast demping, innholdet kroppen svaier og rask og presis styring, men i svingete veier snart kommer ut sin store massen, stor treghet, at hvis vi utnytte har råd til å bevege seg raskt; forutsatt at vi bruker hastigheten når du taster inn en kurve, for deretter, i beste fall, vil vi miste all fart. den cherokee forpliktelse til en jevnere ride, men uten overdreven vertikal bevegelse og retning at vi umiddelbart indikerer at sportslig kjøring ikke føler seg vel.

av felt den Discovery Sport nyter bedre grenser TT og bredere buffer turer, men også trekkraft, i de to gjennom en Haldex clutch-type, Det er mer effektivt: Road fungerer enda bedre, som Cherokee, i sporty kjøring, er det lett å føle hvordan bilen "mister" heftig rattet under akselerasjon etter en plutselig endring i pesos. I Jeep kan vi velge mellom all-wheel Active Drive Active Drive I eller II, som legges 3.988 euro reduktiv sobreelevada kropp og andre elektroniske systemer for å forbedre sine ferdigheter off-road.

den Discovery Sport beviser mer av hvordan det er løst inne, enten ferdig eller livability, men det går betydelig mindre enn dens konkurrent, forbruker mer, er mindre godt utstyrt og mest avgjørende, Det koster mer enn 11,270 euro, med det som allerede er sagt alt. Ja, kanskje engelsk har mange fordeler, men forskjellen i enkelte deler er for omfangsrik.

Du kan også være interessert

Sammenligning: X3 20d xDrive 5p Aut 190 vs Jeep 2,2 MJD-200 Limited.

Jeep Cherokee designet av Mopar

Land Rover Discovery Sport Dynamic

Land Rover Discovery Sport Ingenium motorer og forhjulsdrift