Volkswagen Golf Variant R, rask familiebil

Kontakt: Volkswagen Golf Variant R, kjent fortKontakt: Volkswagen Golf Variant R, kjent fortKontakt: Volkswagen Golf Variant R, kjent fortKontakt: Volkswagen Golf Variant R, kjent fort

Volkswagen Spania kombinere motorer, utførelser og varianter, tilbyr tretti versjoner av Golf Variant kroppen. Den siste, Campero Alltrack, Det er ledsaget av GTD Variant og variant R. I tilfelle av GTD, som kombinerer betydelig ytelse og drivstofføkonomi av en 184 hk motor TDI med amplituden av den kjente kroppen, er det unektelig en berøring av sportslig. men Variant er prestacional mye åpenbart Golf R (€ 44 250 Grunnleggende markedsføring), Til en unik kombinasjon nyte ekstrem kjører en 'van'.

motoren 2,0 TSI 300 hk, utstyrt med turbo og to typer av innsprøytings (Direkte og indirekte), og VW er kjent (og Audi), og det er et mirakel av teknikk hvordan den kombinerer høy effekt med treatability, og selv Det gir drivstofforbruk mer enn akseptabelt når det er kjøring i moderate mengder. Transmisjonen utføres ved hjelp av integralet 4MOTION sentrale Haldex kopling og, i tilfelle av Variant R, klarer seg uten manuell girkasse, klemmer den behagelig automatiske DSG (også manuelt opererbare) 6 relasjoner.

Utrustet med en dekor svært vellykket, deriblant fargerike hjul 18 "firedoble utblåsing med hekkdiffusor og spesifikk spoiler, har Variant R en god funksjonelt utstyr, med bi-xenon, sportsseter, innretning 'anti-understyring' XDS + og meget hurtige aktive styre DAS . Selv om kjøremodusvelgeren har 'Race' program, styrt demping DCC er valgfritt (€ 1010), som er litt inkonsekvent. Faktisk, i 'Race' -modus, takket være DCC, roll-kontroll (også mindre komfort bacheo) som konverterer den dynamiske holdning R svært god i storslått, da en meget rask kjøring praktiseres kan sees. den Variant øke dens vekt omtrent 60 kg til omtrent 3/5 dører R, konsentrert på baksiden, men justering av suspensjonen gjør dette (ja Det gjenspeiles i forbruk og godkjent neste transje i VRT) Bare virkelig legge merke til med stoppeklokke i hånden, fordi oppfatningen er fortsatt ekstrem smidighet og kjøreglede.

Golf R hadde allerede vist sin imponerende bravur, sporty ytelse og kjøreglede, og nå denne brede og funksjonell kropp gir en ny vri som gjør det til et unikt produkt i sitt slag.

tekniske data

VW Golf Variant R

Motor og girkasse

motor

4 syl. online, tverrstilt foran

Sylindervolum og dimensjoner

1,984 cm3 - 82.5 x 92.8 mm

distribusjon

To overliggende kamaksler. 4 val./cil.

mating

direkte og indirekte innsprøytning, turbo og varmeveksleren

kompresjon

9,6: 1

maksimal effekt

300 hk EEC ved 5500/6200 rpm

maksimalt dreiemoment

38.7 mkg ved 1800 rpm EEC

transmisjon

firehjulsdrift. Automatisk DSG 6

CHASSIS OG BODY

Susp. føre

McPherson med lavere wishbone

Susp. iden

multi

foran bremser

gjennomluftede plate 340 mm

bakbremser

310 mm plate

adresse

Elektro - 2 omdreininger av hjulet

dekk

225/40 R18 - 235/35 R19 opc.

Largoxanchoxalto

460 x 180 x 147 cm

Battle og ruter

154/152 og 263 cm

veie

1,574 kg

gre innskudd.

55 liter

bagasjerom

587 l

OFFISIELLE RETUR

Maks.

250 km / t

Acel. 0-100 km / t

5,1s

blandet forbruk

7,0 l / 100 km

CO2

164 g / km