¿Svarte bokser i biler fra 2020?

¿Svarte bokser i biler fra 2020?

Faktisk, de fleste av dagens biler har en svart boks serie. Det kalles Hendelses Data Recorder (EDR) og det er på størrelse med en pakke med snus. Den er koblet til ECU av airbagen og gjemt under teppet driver. Ti nanosekunder registrerer bilens hastighet, akselerasjon, hard oppbremsing, ratt bevegelse og posisjon av sikkerhetsbelter.

Langt fra å være rettet mot å bedre trafikksikkerheten, bilprodusentene begynte å installere dem å dekke seg mot mulige kravDe som de kan vise at airbagen hoppet da jeg måtte hoppe eller at ulykken skyldtes menneskelig svikt, blant annet. I en kollisjon, husker den EDR de siste fem sekundene av veien.

Russland har tatt de første skritt for å bruke disse enhetene mot trafikksikkerhet. Den russiske regjeringen vurderer å gjøre obligatorisk installasjon en 'En tilstand media kommunikasjon navigasjonsinformasjon mottas av fart eller annet teknisk utstyr med målefunksjoner' (EGSNI, ved dets akronym russisk) i alle biler produsert etter 2020. 'EGSNI kan anvendes, blant annet med sikte på å påvise brudd på trafikkregler og administrativ straff for lovbrytere, forklarer avisen Izvestia.

i Spania og har nylig vært tilfeller der Black Box har tjent til å rekonstruere forholdene der ulykken skjedde. Tidligere i år døde en kvinne i et sammenstøt mellom taxi han kjørte og en tung lastebil. Utgangspunktet anklaget cabbie et drap, men bilen EDR tjent ham til å bli frikjent: taxi sto plutselig midt på veien til drivstoff utmattelse uten varsel. I minuttene før det hadde smeltet den integrerte datamaskinen ikke virket, og ingen pilot dashbordet. Dermed sjåføren kunne ikke unngå kollisjonen. All denne informasjonen avslørte den svarte boksen.

I mellomtiden, den Ertzaintza sa for noen uker siden en ulykke tyde telemetri av kjøretøyet involvert. Opprinnelig var det tenkt at årsaken til ulykken var fartsovertredelse, men EDR avslørt at det ikke var "reiser på 75 kilometer i timen, redusert til 63 og krasjet til 12, det er ikke hva det virket forklarer Manuel Santos, leder av avdelingen Ulykke Rekonstruksjon av den regionale politiet. "Det er som et puslespill med instruksjoner for å komponere sier han.

Men leser de svarte boksene har visse hindringer. Oversett alfanumerisk informasjon utstedt av EDR er ikke en lett oppgave, og i Spania er det svært få eksperter i stand til.

men den største hindringen er lovlig. Beskyttelse lover europeiske data ikke tenke den hjelpen du kan anta dekryptere data fra en EDR. "Siden 2010 har regjeringen i USA krever at bilprodusentene til å gi informasjonen blir registrert etter en ulykke på myndighetenes, forklarer Manuel Santos. 'I EU fortsatt de tenker, "legger han til. Motta eller ikke autorisasjon varierer avhengig av land og arrangementet som det er nødvendig.

Du kan også være interessert

Biler med svart boks nærmere

Drivere i favør av den svarte boksen for å bedre sikkerheten

Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis