Mitsubishi Outlander 2016 verbeteringen in 360 graden

Eerste Test: 2016 Mitsubishi OutlanderEerste Test: 2016 Mitsubishi OutlanderEerste Test: 2016 Mitsubishi OutlanderEerste Test: 2016 Mitsubishi Outlander

Het was in 2012 toen, technisch gezien, nam de sprong over de vorige generatie. Nu is het tune over een product met een goede basis. Afscheid van Barok en onopvallend voorzijde dat niets overeenkwam met de frisse en sportieve afbeelding van het merk. Het is één van de grote veranderingen, of beter gezegd, met het blote oog ziet de klant. Maar onder je huid, veel meer. Je hebt om te zitten en te rijden, maar ik beloof je niet meer vanaf de eerste meter merken, maar omdat sloot zijn deuren. Voor een ding, Mitsubishi definiëren deze evolutie als een dynamische stilte uitgevoerd.

En, van het werk dat is gericht op precies dat kwaliteitsverbetering: ruisonderdrukking en trillingen. Superieure isolatie, een betere kwaliteit van leven. doel bereikt. Het is moeilijk om nieuwe stampen waar te nemen, maar er zijn. de lengte is 40 mm groter en hoewel hoogte of breedte-afmetingen veranderd, het nieuwe ontwerp pogingen doen alsof de Outlander lager en breder.

De structuur is nu meer rigide en maakt het mogelijk te houden van de kosten meer kilo nog component en apparatuur te verbeteren. precies, 30 100 verbeteringen gericht op chassis, motor, body en wielen. Verstevigingen de voorwielophanging trillingsdemper op de voorste subframe, wijst sterkere, stijvere veren of adresinstellingen bonding zijn enkele voorbeelden. Back, het werk is vergelijkbaar. En waar het lichaam wordt onderworpen aan een grotere inspanning, normaal staal weg te geven aan zeer hoge weerstand. De slagroom, grote en overvloedige werken geluiddempend materiaal volgens dikte, dichtheid en geschikte technologie.

binnenland

Het interieur is voorzien van nieuwe stoelen, materialen beste uiterlijk en de kwaliteit of de nieuwe huid om de plug-in hybride PHEV, en over de veiligheid apparatuur beschikbaar is, wordt toegevoegd versnelling matigingssysteem die een kleine slag parkeerplaats -Vermindert versnelling te voorkomen als de sensoren een obstakel minder dan 4 meter- of perifere kamers 360. Bovendien zijn alle -voor Outlander, alleen PHEV-, tellen De beste versie van de all-wheel drive Mitsubishi, de zogenaamde S-AWC. Met yaw controle en actieve voordifferentieel, U kunt krachtverdeling verdelen tussen de buiten en binnen haar doorbraak kan bewerkstelligen en het verbeteren van het voertuig behendigheid. De nieuwe serie beschikken ook over een nieuwe versie van 5 zetels en voorwielaandrijving beschikbaar met de motor 220 DI-D.

Op de mechanische kant, blijkbaar niet geweldig, maar het is te groot gebrek te maken. de beste nieuws is dat beloofde een grotere stilte duidelijk is te zien in de 220 DI-D en verder benadrukt de elektrische aard van PHEV. De 150 pk sterke variant van Diesel nog steeds meer dan genoeg voor de Outlander is een auto met een goede wendbaarheid en responsiviteit, maar nu Het straalt minder NOx met de toevoeging van een nieuw filter specifiek. Voor PHEV plug-in hybride versie van 203 pk, de binnenlandse benzinemotor reductie en verhoogde efficiëntie van de elektrische toegestaan ​​neer van vorige 44 g / km CO2 42. Ook zijn vermogen om te versnellen vanuit stilstand is beter dan voorheen.

prijzen

Momenteel zijn er geen prijzen. Zij zal worden gerapporteerd vanaf oktober, de maand waarin zal vrijgeven versies dieselmotor. De PHEV zal aankomen in december.