Ateca Seat, Mazda CX-5 en renault kadjar: kies de beste SUV benzine

Ateca Seat 1,4 EcoTSI, CX-5 SKYACTIV-G 2.0 en 1.6 TCe renault kadjarAteca Seat 1,4 EcoTSI, CX-5 SKYACTIV-G 2.0 en 1.6 TCe renault kadjarAteca Seat 1,4 EcoTSI, CX-5 SKYACTIV-G 2.0 en 1.6 TCe renault kadjarAteca Seat 1,4 EcoTSI, CX-5 SKYACTIV-G 2.0 en 1.6 TCe renault kadjar

Als u overweegt de aanschaf van een nieuwe SUV en je bent een liefhebber van benzinemotoren, alert op wat voorstanders Ateca Seat, de CX-5 en renault kadjar.

Hun mutsen verbergen drie "hart" van een andere aard, inzetten op de CX-5 door een grotere cilinderinhoud atmosferische motor, SKYACTIV-G 2,0 165 pk, terwijl rivalen kiezen mechanische kleinste overvoeding, een 1.6 TCE 163 pk de renault kadjar en 150 pk 1.4 EcoTSI in Ateca Seat. Eigenlijk is de technische pad gevolgd door elke fabrikant is wat het karakter van elk model, buiten deze verschillen in macht officiële gegevens set. Zo kan niemand ontkennen raffinage en gladheid het verzenden van de motor CX-5, net zoals het is het bewijs dat het ontbreken van een turbo in uw vermogen systeem kunt u zonder ruggengraat bij lage toerentallen. Als we onmiddellijk reactievermogen en we onder de 4.000 toeren per minuut zal worden gecompliceerd, en we moeten de verandering trekken om "reanimeren". Juist deze regeling het maximale koppel van de Mazda geopenbaard, terwijl de Renault 2000 rpm en Zetel bij slechts 1500 rpm bereikt. Geen kleur.

Ateca Seat CX-5 en renault kadjarDaarom moeten zowel de Ateca Seat als de renault kadjar Ze zijn meer aangenaam, als we plotseling een hogere dosis energie nodig hebben, moeten we niet als oorbellen of sound cuentavueltas dienen informatie aan ons oor te gaan. Nog steeds, zowel turbomotoren tonen ook een ander antwoord. de 1.6 TCE Renault Het is ook algemeen glad en verfijnd, maar vertoont enigszins abrupte overgang gaande van lage tot middelhoge toerentallen, die sommige genot om te gebruiken vermindert. Naar voren geschoven bijna vanuit stationair draaien, maar zijn reactie is meer als klassieke en plotseling "kick" turbo supercharged blokken van weleer, die ook in schril contrast met de progressievere 1.4 EcoTSI van Ateca, een zeer verfijnde motor, je voelt erg goed voor zachtheid, luidruchtigheid, elasticiteit ...

Maar laten we naar de cijfers. in onze dyno, de Mazda CX-5 en het niet Ateca Seat officiële waarden -de stoel hoewel het een gegeven 5 pk minder wanneer het aantal par- terwijl overschrijdt Kadjar geregistreerd 10 extra CV -het echt verschil met Ateca zou bijna 30 CV zijn- maar juist het model van Renault zwaarst bij het passeren van de schalen, de zitting 88 kg, het lichtste van de drie, die gebruik kunnen maken van hun kortere compactere afmetingen Het is bijna 20 cm overwinnen en 8 lager dan de Mazda, de grote-.

PRESTATIESMazda CX-5 SKYACTIV-G 2.0 165Renault kadjar 1.6 TCe 165Ateca Seat 150 1.4 EcoTSI
Acel. 0-100 km / h10,3 s9,6 s8,6 s
Acel. 0-1000 meter31,8 s30,0 s30,4 s
Loudness 100 km / h67 dBA67,2 dBA66,5 dBA
Loudness 120 km / h70,5 dBA69,8 dBA68,8 dBA
Remming van 120 km / h57,7 m56,9 m53,3 m
Weight scale1.455 kg1.470 kg1.382 kg

Ateca Seat, Mazda CX-5 en renault kadjar: prestaties

Met alle genoemde, de snelste te gaan van 0 tot 100 km / h is de Seat Ateca, omkeren slechts 8,6 seconden, door 9.6 en 10.3 van Kadjar CX-5; het invullen van de eerste kilometer Renault neemt de leiding in het stoppen van de klokreferentie die barrière 30 seconden, met meer 4/10 voor Seat en een markering van 31,8 voor Mazda. Weinig bezwaren, dus de acceleratie van stilstand tot drie, want zelfs de Japanners het bestand dekt.

Een ander verhaal zijn de terugvorderingen, ze geven ons een idee van Het toont flexibiliteit om elke SUV inhalen ontmoeten. Als we de 4e 80 a120 km / h, de TCe Kadjar bewijst vrij snel -7,8 s- te zijn, met zijn hielen TSI Ateca -8,2- en CX-5 SKYACTIV-G en op afstand - 10,5-. 5e en 6e in de Seat neemt de leiding met een goede administratie, zonder de Renault was te ver weg, alhoewel het in sommige manoeuvres er rekening mee dat de uiteindelijke ontwikkeling heeft een langere matigende hun optimale pick-up.

VERBRUIKMazda CX-5 SKYACTIV-G 2.0 165Renault kadjar 1.6 TCe 165Ateca Seat 150 1.4 EcoTSI
verbruik stad7.8 l / 100 km8,0 l / 100 km7.1 l / 100 km
consumptie Highway6,1 l / 100 km6,8 l / 100 km6,1 l / 100 km
gemiddeld verbruik6,8 l / 100 km7.3 l / 100 km6,5 l / 100 km

Als we willen doorsturen met de solvabiliteit, de Mazda Het zal ons altijd dwingen spelen met verandering, het brengen van de hoge motor draait, want anders zullen we moeten dingen rustig te nemen. Zijn snelheid sprongen correct zijn, het probleem ligt in de aard van atmosferische commentaar motor.

Ateca Seat, Mazda CX-5 en renault kadjar: het reële verbruik

en de algemene prestaties heb je ook om het te meten in rendement en ten slotte die erin slaagt om een ​​draai te geven van de schroef is de Ateca EcoTSI. Hoe maakt u het? Als een technische benadering motor wat neerkomt op een punt van verfijning en is niets anders dan het systeem dat "uit" twee cilinders (gesloten uitlaatkleppen en intake en brandstof wordt ingespoten) in gunstige rijsituaties, bijvoorbeeld wanneer we gefilmd bij snelheden gehouden met lichte druk op het gaspedaal. Het resultaat is cijfers verbruik het bereikt, omdat alles gewoon toe te voegen zodat je aan te tonen dat Ateca Seat EcoTSI de redder van de drie, met werkelijke gemiddelde uitgaven 6,5 liter, vergeleken met 6,8 liter gemeten voor de CX-5 of 7,3 1,6 TCE Kadjar. Met deze versies van benzine, als je soepel rijden bent en ga voor een goede wegennet kunt u verbazingwekkende gemiddelden zien iets meer dan 5 liter, maar als je doet zal een veeleisende gebruik verbruik exponentieel omhoogschieten.

Door het nemen van de snelweg, op een paar kilometer volstaan ​​om het vast te stellen deze familie-georiënteerde SUV. Rolling wegen naar toeristencruises eerste klasse, een van hen is een voorbeeld op het gebied van rijcomfort aangeboden, evenals evenwicht en adel van de reacties die gala te maken. In deze versies van benzine, net als de geluidstrillingen van de motor volledig onopgemerkt door de bewoners, en alleen de grootste schoeisel CX-5 heeft soms genereerde meer rugoso- -op asfalt beetje meer lawaai van de weg, ook zijn controlesysteem onvrijwillige verandering rijstroken, met een correctie-functie, het leek overdreven opdringerig.

SPACEMazda CX-5 SKYACTIV-G 2.0 165Renault kadjar 1.6 TCe 165Ateca Seat 150 1.4 EcoTSI
gevelbreedte147 cm144 cm144 cm
achterste breedte140 cm138 cm139 cm
fronthoogte95/100 cm91/96 cm98/104 cm
hoogte achterzijde96 cm93 cm101 cm
beenruimte79 cm73 cm79 cm
romp530 liters475 liter535 liters

Ateca Seat CX-5 en renault kadjar: Gedrag

Als avivamos de loopsnelheid, in een poging om de kwestie te forceren -sobrepasando haar natuurlijke aanpak we stootten een iets zachter schorsingen in Mazda en Renault, zodat een enigszins steviger aanpassing helpt het markeren dynamische bochtenverlichting het evenwicht van Ateca, met een groter gevoel van controle. De waarheid is dat het gedrag van SUV Seat is verheugend conventionele in elke situatie, gevoel en houding, met zeer goede resultaten in termen van stabiliteit.

Dit betekent niet dat je niet kunt gaan als, bijvoorbeeld, het rad van Kadjar, de presentatie van een vrij neutrale houding in hun reacties, maar zonder de effectiviteit Ateca en het tonen van een vleugje van de oudste auto. de CX-5 Ook is het een verwijzing zoeken geweest. Daarnaast, met de recente update van het merk bevat enkele wijzigingen aan het chassis en de ophanging, zelfs heeft nu standaard functie G-Vectoring controle, te verbeteren geleiden precisie en soepele acceleratie verandert longitudinale en transversale meer patenten wikkeling zones. Merk op dat is een zeer vooruitstrevend en edel in hun bewegingen SUV, en alle controles verslaafd door zijn aanraking, maar deze keer hebben we ook ondervonden meer vermogen dan de Seat, die nauwkeurige trajecten richting gebleven, zelfs hun remmen zijn degenen die minder krachtig in zijn vermogen om de auto te stoppen in de drie geteste apparatuur zijn geweest, betere opmerking alsook voor het model van het Spaanse merk kunnen nemen tussen de 3 en 4 meter afstand rivalen remmen eisen van 120 km / h.

Ateca Seat CX-5 en renault kadjarAteca Seat CX-5 en renault kadjar: ontwerp en interieur

Er is geen twijfel dat de image Mazda buitenkant is de meest aantrekkelijke. Het is onlangs geactualiseerd en vervoert versheid, moderniteit en elegantie. Veranderingen hebben ook binnen te komen tot een gevoel van hogere kwaliteit over te brengen en, natuurlijk, onze CX-5 met Zenith afwerking is uitstekend in dit verband. in de Ateca het grote werk gedaan binnenkant wordt ook gezien als het zijn Kadjar minder heldere materiaal- en presentatie, enigszins onder zijn concurrenten ook wedden op een eenvoudiger ontwerp.

En in leefbaarheid, Japanse groter formaat SUV Het leidt niet tot een overwinning voor de ruimte. Het is een uitgebreide model, met een goede achterbank, maar de Ateca Calca vrijwel alle dimensies, heeft zelfs meer verticale speling voor en achter. De Kadjar verdedigt goed, maar de ruimte voor de benen van de passagiers van de tweede reeks kleiner. goede capaciteit romp Ook voor SUV Zitting en Mazda, met ongeveer 50 liter minder bagageruimte in de Renault, wat genoeg speling in de laadzone geeft, maar de aanwezigheid van een zichtbare straal op de bodem en een iets smaller gate, verbant hem ook in deze sectie.

U kunt ook geïnteresseerd

Is de beste SUV? Vergelijking: 3008, Tucson, Tiguan, Ateca, Sportage, Koleos ...

10 auto's en 10 best verkochte SUV ogenblik