Hyundai i30 1.6 Turbo TGDi tegen Nissan Pulsar 1.6 DIG-T, ¿ware GTI?

Vergelijking: Hyundai i30 1.6 Turbo TGDi tegen Nissan Pulsar 1.6 DIG-T, ¿ware GTI?Vergelijking: Hyundai i30 1.6 Turbo TGDi tegen Nissan Pulsar 1.6 DIG-T, ¿ware GTI?Vergelijking: Hyundai i30 1.6 Turbo TGDi tegen Nissan Pulsar 1.6 DIG-T, ¿ware GTI?Vergelijking: Hyundai i30 1.6 Turbo TGDi tegen Nissan Pulsar 1.6 DIG-T, ¿ware GTI?

We kunnen niet zeggen, natuurlijk, dat deze nieuwe Hyundai i30 TGDi 1.6 Turbo en Nissan Pulsar 1.6 DIG-T auto's zijn niet eerlijk. Verre van dat. Release, de twee komen vandaag als hogere versies van hun respectieve bereiken, tentoonstellen maximaal vermogen en apparatuur, maar zonder associëren in een van de twee gevallen om specifieke sport acroniemen. Goed gedaan.

Maar het is ook zo dat wanneer men het woord compact hoort, horen en bijna 200 pk (de Nissan Pulsar zelfs overtreft onze bank roller versleuteld 202 hp) En lees het woord "Turbo" (zoals je ook herinneren als mythische poorten van Ford Escort RS, Renault Lancia Delta HF 11 of), U komt meteen veel beelden en gevoelens ... het hoofd, hier, vandaag zal niet dezelfde continuïteit hebben. En, in plaats van radicale en extra kracht die term nu wordt geassocieerd met nieuwe kleine verplaatsing motoren te proberen lopen de uitgaven zo weinig mogelijk. Dus je moet goed begrijpen vandaag en niet wentelen in teleurstelling kunnen aannemen in de eerste plaats achter het stuur van de nieuwe compacte "top" van Nissan.

In feite, dynamiek nooit was, veel minder een prioriteit bij de ontwikkeling van Pulsar, als ze beginnen direct te zien en hun verhoudingen. Geboren om de grootste ruimtevolume en romp van de categorie te verschaffen, is maximaal 7 centimeter boven het gemiddelde compacte, relatief smalle wegen en onevenwichtige gewichtsverdeling (64/36% tussen de voor- en achteras respectievelijk ) dat Ze zijn niet langer een weddenschap behendigheid. aesthetisch ook discreet, ja dit keer plaats op zoek naar meer emotie chassis door middel van een tarrering achter dempingsveren voor instellingen, ESP, een herziene en oversized banden te remmen en de stuurinrichting. "Sportievere gevoel," beloofde Nissan ... die echter niet weergegeven.

Tions zonder te drukken ...

Hyundai i30 1.6 Turbo TGDi tegen Nissan Pulsar 1.6 DIG-T, ¿ware GTI?

En dat dit Druk Nissan DIG-T 1.6, althans is licht genoeg. Hoewel enigszins steviger dan andere op het loopvlak, zacht controles (stuur, pedalen, versneller ...) mooie rollen en nobele reacties, maar zeer inspirerend. Noch het beheer zendt teveel of het chassis is aan een matig sportieve versie: opent binnenkort getrokken als je curve te gaan met te veel vreugde, gemakkelijk verloren wiel als u op zoek bent snel uit het versnellen van ondersteuning en daarom zijn elektronische besturingen conservatieven zijn zeer opdringerig en nooit worden gedestabiliseerd. Duidelijk uitgenodigd om de voet te tillen: de voldoening vinden op andere manieren.

Niet in de Hyundai i30 1.6 Turbo TGDi. Als esthetisch Koreaanse merk puts compacter saus met nieuwe bumper en diffuser, contrasterende rode of dubbele uitlaat en uitlaat, ook boot brengt u naar een oude school product. Bogen het merkteken Turbo ontwikkelde deze versie Nürburgring, er tuning nieuwe getarreerde ophanging, een direct adres, kortere overbrengingsverhoudingen en een verlaagde onderstel 5 mm tot de rest van i30. Hier is het niet nodig om ons te vertellen.

sportiviteit i30

Hij zat en duidelijk lager in de Hyundai i30, is ook niet tot een radicale compact maar brengt veel meer "gevoel". Het heeft een harder en schieten touch is meer "rebotón", dus als je het gevoel dat het altijd lijkt behouden om te vragen en te beginnen met meer oorlog. En heb je het. Net balanceert, trekt veel beter, is meer in leven dankzij een ESP reacties die meer bewegingsvrijheid verlaat, remvermogen is uitzonderlijk en is de besturing zeer precies en informatief. Meer plezier en wendbaar, Als u denkt dat het voelt als pure GTI ... tot u komen en stap op en gas.

Van degenen Turbo ...

Om deze. En is dat Hyundai i30 lijkt dan gebrek aan een puntita meer snelheid op te trekken als krachtigere versie van zijn gamma, de categorie en de echte GTI. Niet zozeer in dit opzicht, maar de Pulsar. Er zijn auto's waar de macht maakt je trillen. En anderen, zoals deze Nissan, waar u moet begrijpen als een eenvoudige back-up acceleratie, pure snelheid. Niet meer. En hier volgende Druk DIG-T 1,6 koppelt zijn beter vermogen / gewichtsverhouding (ongeveer 60 kg minder dan i30 en 20 CV meer praktijk) te snellere prestaties dan de Hyundai.

is het niet een echte kogel deze Nissan Pulsar, maar duidelijk lager en 8 seconden in de 0-100, en zijn ongeveer 28 in de 1.000 meter, worden steeds meer significante cijfers ... maar nog steeds ver weg, niet langer het toegevoerd aan een GTI wereld waar VW Golf snijdt langer dan 2 seconden, maar zelfs een Seat Leon 1.8 TSI FR "Slechts" 180 pk of 204 pk Kia pro_cee'd die zelfs in dezelfde lagere GTI stap ook zetten zij meer dan 1 seconde de versnelling. Fast ja, maar ze zijn niet erg snel, Daarom, noch een Hyundai i30 lijkt te zijn laatste 10% van de pedaalslag gebruiken bijna als een schakelaar (lijkt een kick-down te bieden), of een meer krachtige Nissan Pulsar dat alleen lijkt te agressiviteit tonen in zijn Stop-systeem / start: neemt om te stoppen, zette revoluties en zeer abrupt.

Beide Hyundai i30 1.6 TGDi Turbo en Nissan Pulsar 1.6 DIG-T, ja het eens over het voorstel (1.6 turbomotor met directe inspuiting) En reactie, waarbij premium zachtheid, vooruitstrevendheid en plezier wordt altijd up. Vergeet dus de puntige karakter, vertragingen van een toen zeer explosieve turbo of het verbruik van meer dan 10 l / 100 km van die vroege versies Turbo: beide zeer verschillende doseringen en met een goede lage snelheid, mark uitwisseling beste kosten vandaag de dag van haar klas met Nissan Pulsar hier controleren verbazingwekkende 6,6 l / 100 km gemiddeld... bijna hetzelfde als de versie 1.2 DIG-T 115 pk of lof 308 1,2 PureTech 3-cilinder en 130 pk.

Er is dus, waar je begint en vind de helderheid van een Nissan Pulsar 1.6 DIG-T snel, discreet, comfortabel en vertrouwd compact ongeëvenaard alsAls de Hyundai 30 toont al goede bewoonbaarheid, Nissan is in staat om de hoogte en beenruimte van een te bieden VW Passat, zwaarder dan trunk VW Golf of Peugeot 308 en alleen overtroffen door categorie Honda Civic. Als de tijd dat we ooit het goede product dat zou zijn voor het plezier, ruimte en het besturen van een Nissan Leaf met verbrandingsmotor te bespreken, vandaag hebben we hier in deze Pulsar. Zolang we begrijpen het als een machtige familie compact. Zo eenvoudig, niets meer.