GLA Mercedes 200D vs Toyota C-HR: Welke nieuwe SUV is beter?

Vergelijking: 200d vs Mercedes GLA Toyota C-HRVergelijking: 200d vs Mercedes GLA Toyota C-HRVergelijking: 200d vs Mercedes GLA Toyota C-HRVergelijking: 200d vs Mercedes GLA Toyota C-HR

One, de Mercedes GLA, is een De compacte SUV overwogen premium. En het is aan Mercedes, de prijs en, ten dele, door de differentiële waarde die sinds haar imago. Andere, Toyota C-HR, is een General compacte SUV... heel bijzonder. En het is voor formulieren en zijn uniek aandrijfsysteem. Ja, want ook men is hier Diesel, Mercedes, en een ander hybride, de Toyota. Dus waarom doen we vandaag voor staan? Omdat, in principe, zijn slechts twee auto's in zijn categorie en laten ook ons ​​mee naar veel duels op te lossen.

beter Generalist of premium SUV? ¿Beste Hybride of diesel? Omdat in de andere afdelingen, Toyota C-HR en Mercedes GLA zijn het dichtste ding. De twee hebben nu met de sportiefste en originele ontwerpen hun categorieën en beide hebben automatische transmissies. de twee zijn ook nieuweDe C-HR, ongepubliceerd Toyota; en GLA is net vernieuwd. En beide zijn ook furore met de GLA de derde best verkochte Mercedes geworden reeds (Na klasse C en A) en Toyota RAV4 gewoon winnen van de inschrijvingen ook te zijn en ook na Auris en Yaris, de best verkopende auto ... en duidelijke progressie.

GLA Mercedes 200D vs Toyota C-HR: prestaties

We gingen voor zowel Mercedes GLA als Toyota C-HR en meet om te zien wat het beste is in elke sectie. We beginnen met de prestaties en mechanische prestaties. Aan de ene kant hebben we een GLA in 200d versie, dat wil zeggen turbodieselmotor grote capaciteit (2,1 liter), 4-cilinder, 136 pk, verbonden met een automaat dual clutch 7 relations zeer effectief, zowel blij en snel. Andere, Toyota C-HR met hybride systeem bestaande uit een drijfgas 1.8 benzine 92 pk, een 53 kW elektromotor (72 pk equivalent) en een automatische versnellingsbak elektronische besturing, hoge efficiency maar met een langzamere gasrespons en te veel over-inspanningsregeling verzoeken. In totaal, levert 122 pk totalen.

Toyota C-HRAls je denkt dat je in een van de luxe en een andere generaal, zittend verwarren. Uitstekende kwaliteit gevoel van een Toyota C-HR die krijgen om premie, zowel milieu en de weg materialen of loopvlak: het is comfortabel en zeer aangenaam. Zo veel of meer hier dan een Mercedes GLA, afkomstig van klasse A, in ruil daarvoor voelt meer behendig op de weg ... en dat ondanks het hoge gewicht: bijna 100 kg meer dan een Toyota met twee accu's en motoren. Op uw volgende nieuwe generatie beloven om deze te verlagen.

Met dit alles, en als we het analyseren van de prestaties, dynamische duidelijk voordeel voor de Mercedes GLA. De meest krachtige turbodiesel is veel sneller de hybride set Toyota C-HR en, hoewel het duidelijk meer rumoroso (weer geweldig werk voor Toyota in comfort en isolatie) remmen krachtiger. In ieder geval, als we extreme snelheid niet opeisen ze zijn twee zeer goede SUV.

PRESTATIESGLA Mercedes 200DToyota C-HR
Acel. 0-100 km / h8.79 s11.66 s
Acel. 0-1000 meter30.58 s33.37 s
Inhalen 80-120 km / h6,56 s8.56 s
Loudness 100 km / h68,0 dB65,7 dB
Loudness 120 km / h70,3 dB69,1 dB
Remmen van 140 km / h70,1 m73,3 m
Weight scale1576 kg1.488 kg

GLA Mercedes 200D vs Toyota C-HR: consumptie

We praten over verbruik... en Toyota keert terug naar zijn kracht door zijn hybriden. Buitengewone prestaties hier een C-HR dat, met behulp van alle het platform van de nieuwe Prius, Hier krijg je een goede elektrische prestaties in de stad om meerdere records markeren onder 4 L / 100 km, tot drie liter minder dan de GLA Diesel.

GLA Mercedes 200DDaartegenover, en zoals het altijd optreden turbodiesel, weg de Mercedes 200D is efficiënter dan de hybride C-HR, maar heel weinig, onvoldoende om eindelijk meer te benaderen een Toyota dan 1 liter efficiënter per 100 km gemiddeld. En, hoe langer je te maken van de stad, hoe groter het verschil. Zeer goed en een laag verbruik GLA, schitterende en ultra efficiënte C-HR.

VERBRUIKGLA Mercedes 200DToyota C-HR
verbruik stad6,55 l / 100 km3,44 l / 100 km
consumptie Highway4,76 l / 100 km4,92 l / 100 km
gemiddeld verbruik5,48 l / 100 km4,33 l / 100 km

GLA Mercedes 200D vs Toyota C-HR: space

Niet te verschillend in hun grootte, en beide zeer sportieve, of enige toegeving tussen Mercedes GLA en Toyota C-HR te maken. Slechts 6 centimeter langer GLA, tegenprestatie is ongeveer 7 cm lager, voelen en gezien als compacter en minder auto SUV die een hogere C-HR. Hier, op zoek naar de dominante positie en het imago-terrein zullen voelen zich meer comfortabel in de Toyota.

Toyota hybride C-HRInside dan, ja, minimale verschillen. Met meer dan coupe achter, in de C-HR benadeeld wat eerlijker achter de hoogte, maar hebben ze twee SUV dezelfde breedte en beenruimte. Ze zijn niet ver van de meest ruime twee modellen in zijn klasse (dat is wat de "traditionele" Seat Hyundai Tucson Ateca of meer), maar we kunnen niet overwegen ze kleine auto's: correct. in romp ja, zonder dat een van beide spectaculair, duidelijk voordeel voor Toyota C-HR dat zal u toelaten om meer te reizen Ik geventileerd met bijna 50 liter meer inhoud ... en ook meer rendabel.

SPACEGLA Mercedes 200DToyota C-HR
gevelbreedte139 cm138 cm
achterste breedte133 cm132 cm
fronthoogte88-95 cm90-96 cm
hoogte achterzijde92 cm90 cm
beenruimte72 cm72 cm
romp340 + 40 liter420 liters

GLA Mercedes 200D vs Toyota C-HR: Prijs

We sluiten af ​​door kort hun bespreken prijzen. En ja, zoals je kunt zien, dit is waar het premium karakter komt duidelijk Mercedes GLA. Als we kijken naar de automatische transmissie naar zijn rivaal gelijk (2.350 euro duurder) kost tussen de 7.000 en 11.000 euro duurder Toyota C-HR.

Een hoop geld, omdat, nou ja, als we blijven met de C-HR superieure afwerking (Dynamic Plus) Toyota is ook veel meer uitgerust: Waarschuwing serie omvat verandering van rijstrook, bijgestaan ​​parking, bekijken camera, Blind Spot of lederen bekleding, in tegenstelling tot de GLA. Kortom, ook omdat het een zeer goede auto Mercedes, prijs, consumptie, ruimte en technologie, we blijven zitten met de Toyota C-HR. Nog langzamer.

KORTINGEN (april 2017)Mercedes GLA 200D 7G-DCT (vanaf 36.025 euro)Toyota C-HR (tussen 24750 en 29000 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Toyota C-HR vs Kia Niro: Wat hybride SUV is beter?

Mercedes GLA: gegevens en foto's van de nieuwe SUV

Toyota C-HR Hyundai Tucson vs vs renault kadjar