Nissan X-Trail vs Skoda Kodiaq: Wat een grote SUV is beter?

7 persoons SUV Vergelijking: Nissan X-Trail vx Skoda Kodiaq7 persoons SUV Vergelijking: Nissan X-Trail vx Skoda Kodiaq7 persoons SUV Vergelijking: Nissan X-Trail vx Skoda Kodiaq7 persoons SUV Vergelijking: Nissan X-Trail vx Skoda Kodiaq

Skoda ongepubliceerde Kodiaq heeft de markt bereikt, als een nieuw alternatief SUV omhoog 7 zetels, technisch en commercieel in de compacte segment, hoewel de buitenmaten (die 4.7 meter) vrijwel gekrompen met grote SUV, type Hyundai Santa Fe, Land Rover Discovery of BMW X5, bijvoorbeeld.

de veelzijdige MQB modulair platform groep Volkswagen Het heeft zijn voordelen de mogelijkheid om aan te passen aan alle formaten en maten die u wenst. Dus technisch gezien de Skoda Kodiaq is als een Ateca Seat, hoewel zijn imposante lichaam biedt bijna 40 centimeter in grootte om een ​​derde zitrij of als verklaring van afstand van dat grotere bewoonbaarheid, het grootste segment van de markt en bijna slurf tegemoet te komen. De mechanische bereik is zo rijk als de MQB platform maakt het mogelijk en in dit geval vinden we een versie 150 2.0 TDI met automatische dubbele koppeling DSG 7-versnellingsbak geïntegreerd om de 4 wielen.

Kodiaq Skoda 2.0 TDI

Herinnert u zich de oude Nissan Qashqai +2? De rol van de Qashqai getuige voor gezinnen "talrijk" Hij heeft genomen in deze generatie Nissan X-Trail, een variant afgeleid van technisch succesvolle Qashqai, verlenging zijn lichaam aan de 4,64 meter, ook in staat zijn om een ​​derde zitrij hebben of kiezen voor een zeer veelzijdig en in staat stam. Zijn technische repertoire is op de hoogte van het product. In dit geval kregen we op de nieuwste versie, die onlangs net een motor 2 vrijgegeven.0 DCI 177 pk in combinatie met een CVT automatische transmissie die werkt met een integrale transmissie. In het kort, worden we geconfronteerd met twee SUV Camperos zeer, zeer bekwaam en zeer vertrouwd ... en niet te omvangrijk, of "duur". Laten we eens kijken hoe ze gaan.

Nissan X-Trail vs Skoda Kodiaq: prestaties

Beide hebben grote motoren diesel 2.0, bij Nissan, met 177 pk, 150 in Skoda, Het is het aanbieden van meer dan 190 pk versie. Maar meer dan het vermogen van elke motor, de meest significante verschillen zijn de aard van de verandering automatisch van elk. de X-spoor Het heeft één CVT, zoals zoals in Nissan, die heeft veel ervaring in dit soort van verandering, en het toont de grote prestaties aangeboden in de X-Trail. de slip effect Kenmerkend voor deze veranderingen is goed beheerd en tenzij gestopt proberen zeer snel verandering vertraagt ​​niet alles "glijbaan"Anders tim som ik rijeigenschappen.

Nissan X-Trail 2.0 dCiGeweldige combinatie voorstellen van de Kodiaq. Een 2,0 TDI 150 pk zeer effectief en plezierig het is in elke situatie uw DSG. Maar zo niet voor zijn lager vermogen, meer gewicht de Kodiaq passeert wetsvoorstel en in onze metingen van de X-spoor weefgetouwen altijd vóór "neus". maar de Kodiaq Het heeft een meer verfijnde en toerisme roll en lijkt meer bereid zijn om snel weg te nemen zijn. In feite, het vertraagt ​​verrassend goed. de Nissan X-Trail heeft een algemeen gevoel meer "veteraan"Maar het heeft ook invloed gehad op de dynamiek van gemengde banden gemonteerd, hoewel goed geschikt voor alle oppervlakken te schakelen, meestal minder nauwkeurig als je gaat draaien op goede asfalt.

PRESTATIESNissan X-Trail Skoda Kodiaq
Acel. 0-100 km / h9.57 s10.78 s
Acel. 0-1000 meter31,3 s32,6 s
Inhalen 80-120 km / h6.84 s8,80 s
Loudness 100 km / h67,0 dB64,0 dB
Loudness 120 km / h70,5 dB67.9 dB
Remmen van 140 km / h83,1 m68,9 m
Weight scale1.774 kg1.897 kg

Nissan X-Trail vs Skoda Kodiaq: consumptie

als energie-efficiëntie draai om te spreken, hier is de Skoda Kodiaq die één stap hoger. Imponeert zowel de auto en ga zo maar monteurs kan worden aangepast, zowel het verbruik in de weg en de stad. verbruikscijfers Nissan Ze zijn hoog onder vergelijkbare modellen en misschien zij worden bepaald door de wisselkoers in specifieke omstandigheden, vooral wanneer we vaak doen verandering van tempo (In de stad), in plaats van een stabiele cruises (snelweg). Beide apparaten functies Stop-Start compatibel met de automatische functies die veranderingen gemakkelijk en effectief te maken.

VERBRUIKNissan X-Trail Skoda Kodiaq
verbruik stad8,9 l / 100 km7.0 l / 100 km
consumptie Highway7.3 l / 100 km6,2 l / 100 km
gemiddeld verbruik8,0 l / 100 km6,5 l / 100 km

Nissan X-Trail vs Skoda Kodiaq: space

Laten we beginnen bestelloon, True laadruimten voor grote gezinnen. 5 zitplaatsen configuratie, de 730 liter maken de kofferbak geverifieerd Kodiaq een van de referenties markt, met reuzen Hyundai Grote Santa Fe en de Volvo XC90. Niet ver van de X-Trail, Ook indrukwekkend met zijn maximum 695 liter. Zeer interessant, zowel in de glijdende center bench, Het is mogelijk modulair binnenruimte volgens de behoeften van het moment: Meer stam of meer beenruimte rij central. Over het algemeen, de Skoda Kodiaq altijd biedt verbeterde niveaus van bewoonbaarheid, maar ze zijn zo gul in beide, die veel minder slecht doet aan Nissan X-Trail.

SPACENissan X-Trail Skoda Kodiaq
gevelbreedte144 cm147 cm
achterste breedte141 cm143 cm
fronthoogte93-98 cm94-100 cm
hoogte achterzijde91 cm94 cm
beenruimte53-75 cm60-78 cm
romp490-695 liter540-730 liter

Nissan X-Trail vs Skoda Kodiaq: Prijs

de prijzen tussen deze versies is duidelijk te kantelen de balans in de richting van Skoda Kodiaq, ongeveer 4.000 euro goedkoper de Nissan X-Trail. Het verschil wordt gerechtvaardigd door haar beste prestaties. Hierbij moet worden bedacht dat het bereik Kodiaq Er is een andere versie 2.0 TDI 190 pk, het zou meer directe concurrent dit zijn X-Trail 177 pk, en dan de tarieven zouden worden geëgaliseerd en zelfs Nissan X-Trail zou hebben een meer gunstige uitgangspositie prijs. ook Nissan aanbiedingen X-Trail DCI 130 CV... waarmee moeten we nummers wederom te nemen. In ieder geval, de nieuwe Skoda Kodiaq legt haar moderniteit het overbrengen van een verdere verfijning en rijkere uitrusting. Met de vernieuwing van Nissan Qashqai in de komende weken bekend gemaakt, zou je denken dat het zal niet de te nemen X-Trail ook inhalen. Het is misschien een goed moment om te onderhandelen over de prijs naar beneden.

KORTINGEN (april 2017)Nissan X-Trail (tussen 38.525 en 41.475 euro)Skoda Kodiaq (tussen 34.475 en 38.135 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Dit is de nieuwe Nissan Qashqai 2017

Ateca Seat, Skoda en VW Tigua Kodiaq, Welke te kiezen?