Test: Opel Adam 1.4, burgerbeweging

Opel Adam Jam 1.4Opel Adam Jam 1.4Opel Adam Jam 1.4Opel Adam Jam 1.4

Na het zien, de straten lijken binnenkort bijna gateways worden. Famously ongetwijfeld moe, terwijl de onbeduidend en pragmatische niet imago van de nieuwe onderneming aan te passen. De cultus aspect neemt nieuwe vormen, evenals de verkoop ondersteund. En is dat sinds In 2001 opende het verbod Mini stijl en urban aanpassen, velen hebben gekozen in de auto-industrie trend zich zal voortzetten. ook een herstellende retro begrippen als Fiat 500; anderen wedden op de avant-garde als de meest geteelde Audi A1 en Citroen DS3; en iedereen op zoek naar premium inspiratie.

Opel Adam Jam 1.4Het resultaat van deze urban fashion "fashion" is een stijging geweest 30 procent van de inschrijvingen van de burgers ... en 110% in deze kleine en meer exclusieve voorstellen. De laatste om te komen vandaag komt catalogus Opel merk booming en dat als de Insignia en Mokka haar expertise in auto's resultones heeft aangetoond, belooft nu een stap verder. Had betrekking op de functionele sectie tot 4 meter lang met mini-volume "Agila, en ook met de meerwaardige Corsa, deze tijd beschouwd als het spelen van het merk 'pull' in de richting van het beeld en plezier met Adam als chameleonic als ook raadselachtig.

Voorbij de Corsa

Begeleid door een heel universum van maatwerk, kunt u zelfs uw eigen Opel Adam, het dragen van de carrosserie, banden, dak, dashboard, de zetel ... Er zijn maximaal 61.000 verschillende combinaties. Dus, smaakt terzijde, laten we praten over wat je altijd vinden. En er ook hier verschillende gezichten.

Om te beginnen, Adam Opel heeft een interieur dat naast flitsende en kleurrijke, is mooi afgewerkt; Zodat niet alleen overtreft de meeste rivalen, maar superieur Opel Corsa. Hier ruikt premie.

Opel Adam Jam 1.4Opel ook bogen van het zijn de enige fabrikant ontwikkelt en produceert auto-segment in Duitsland. Wij geloven niet dat zinvol is, maar we vinden dat aanpassingen en eindstukken zijn hogere categorie. waargenomen bij controles Astra en Insigne gecombineerd met een gewatteerde bovenste dashboard en zelfs een modern optionele multimedia-systeem 7 inch touchscreen (310 €), ongebruikelijk vandaag onder zijn rivalen. Goede regelgeving, voldoende vides, comfortabele stoelen en een zeer natuurlijke rijpositie (de auto te voelen dan, bijvoorbeeld, een geminiaturiseerde Fiat 500) vervolledigen een zeer aantrekkelijke eerste rij. Maar daar is het.

Net als zijn rivalen, Opel Adam is een 4-zits... maar, eerlijk; Dus dat ondanks hun 3.70 meter lang minder bruikbaar terug en poten over een hoogte Fiat 500, een Hyundai i10 of VW Up!, modellen tot 15 centimeter korter. Ander vlak dat laat zien dat de ruimte geen prioriteit, of een stam die, 180 liters belasting ondanks het feit dat slechts standaardkit antipinchazos, Het is de minst geschikt segment: voor de aankoop ... en dat is het. Een ander typisch premium aroma. Vraag het maar aan een Mini of Audi A1.

Ouderwets

Touch storm de straten, Opel beloofde een grote rijdynamiek. Motoren op het eerste, en daar ziet het niet: nogmaals, de last van een merk dat al het andere omhoog duwt. Op dit moment zijn er slechts 3 mechanisch, en al oud. Geen geavanceerde tweecilinder TwinAir turbo en 500, of één-liter driecilinder VW of zo klein als 1,2 aangejaagd A1. Hier slechts eenvoudige atmosferische ooit. Weggegooid zwakke 70 pk 1.2, Ik test beide 1,4, 87 en 100 pk. Bijna € 700 scheiden hen ... en niet uitgaven één euro meer aanbevelen: Ik investeer het beter aanpassen.

En in de praktijk beide motoren rijden op de zelfde, maar de 100 pk (figuur met meer marketing) besteedt 0,2 l / 100 km, dus ik denk niet dat het compenseert. In afwachting van de turbo en directe injectie, lage cilinder en 6-relaties en Opel aangekondigd, Deze 1.4 blinkt niet uit in welke sectie, behalve in de gladheid waarmee het geleverd. In dat gezicht, maar verbeterde in de stad, ja ja het redelijk. Geen trilling, is alles escalatie, heeft een goede Stop / Start ontwikkelingen en korte transmissie (tot 10 procent bijgesteld tot een VW Up) maakt u de wijziging tussen de straten vergeten: je voortdurend bewegen in de 4e en 5e, zeldzame vandaag.

Opel Adam Jam 1.4Een goede zichtbaarheid en snelle installatie voor rotatie (in navolging van Fiat, heeft de stad van de leiding tot bijna bewegen met een vinger) bevestigen de Opel Adam als een stedelijk effectief, hoewel schorsing niet voorziet absorptie, bijvoorbeeld, VW Up! of Seat Mii. altijd begaan deze stedelijke door zijn korte veer-demper montage, is de Opel Adam niet bijzonder fijn of boven kuil of de verkeersdrempel te voelen, hoewel niet zo ongemakkelijk, zoals een Ford Ka zijn. Er beweegt het weg van premium product.

De andere kant, op de weg, leidt tot een minder ervaren Adam Opel, het kost een wereld draait (zijn regime moet als voorheen rekken) en daarom, bracht het einde bijna 1 l / 100 km meer dan zijn rivalen te bewegen in hetzelfde tempo.

Opel zet druk

En dat, zoals we eerder zagen in ook in Mokka, Opel weer toevlucht te nemen tot zeer hoge drukken van banden (Tot 2,6 bar voor en 3,2 terug in de Eco-modus ook zeer onevenwichtig) op zoek naar een lager verbruik ... en, alles bij elkaar, beter tegenhouden en maken het meer onderstuur; dat is, eenvoudiger en veiliger.

In de praktijk de eerste indruk liet me de weg Opel Adam is een zeer solide auto. Gemaakt op de Gamma II platform (het een Corsa bijgesneden battle) En zo breed track als een Mini (tot 7cm dan andere rivalen), de Opel Adam poise grootste auto, weg van de grotere inconsistentie in snelwegen een, bijvoorbeeld, Fiat 500. voetstap meer premie.

Technisch eenvoudige, de Adam Opel gemonteerd achter een aantal fundamentele drums, maar stopt ook. Echter, we kregen te verslaan en we stonden ter ondersteuning om weer te controleren een andere kant van Adam Opel. In een snelle bocht, geïnitieerd compressie je gedwongen om 'meter' richting om voortdurend op de ideale lijn te houden. Het valt dus bijna sprongen, hetzelfde antwoord dat laat je gevoel tussen bochten en, bovenal, door firma onregelmatige: de voorste gedwongen om veel met continue stuurcorrecties werken (Een te snelle in de eerste trap, dan draagt ​​geen ontvanger eenvoudig de mate van rotatie nodig), terwijl de achterste stijve lijkt alleen te doen, waardoor voor een continue 'dansen' lichaam.

Een groot deel van deze zeer levendig, maar weinig neutraal gedrag van de Opel Adam is opgetuigd zijn Optioneel 215/55 R17 meten, altijd nog directere sturing en sportchassis, verlaagd en steviger suspensie. Ik denk dat in zo'n lichte en korte stedelijke strijd als deze Adam Opel in plaats van een extra sportiviteit betekent minder om zijn stabiliteit. niet raden... en volgt de aanbevolen spanning. Ik probeer ze te downloaden naar de standaard segment (2,2 / 2,2 bar), en vervolgens het vinden van een meer progressieve Adam Opel gecompenseerd zonder stuitert terug en dus een meer accurate front.

zo zijn de verschillende gezichten die me laat Adam Opel dat, goed uitgerust, wordt geleverd met een hogere prijs dan andere stedelijke, net naast een Fiat 500, Citroën DS3 de grootste of de meest exclusieve versies van de VW Up! Door als je benaderen premium ... hoewel niet een Mini.