Ateca Seat, Nissan Qashqai, Kia Sportage, Hyundai Tucson en VW Tiguan: Welke is beter?

Ateca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan en Kia Sportage: SUV strijdAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan en Kia Sportage: SUV strijdAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan en Kia Sportage: SUV strijdAteca Seat, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan en Kia Sportage: SUV strijd

Bijna 10 jaar commerciële leven heeft de Nissan Qashqai die blijft verkoopleider tussen middelgrote SUV. Toen hij aankwam, niemand, absoluut niemand, zou de aardbeving te genereren in de smaak van de klanten, en het bewijs wordt gedacht is dat bijna geen enkele fabrikant een soortgelijk model -alleen Toyota en Subaru had in haar assortiment met modellen hadden voorbereid acercaban- hem. Compact formaat, maar met een hogere lichaamstemperatuur en veelzijdigheid van het gebruik voorheen alleen geassocieerd met minivans, leidde hij tot een revolutie. Plotseling werd het de perfecte auto voor veel mensen.

compacte SUV: de verrassingen van het jaar

Alle andere merk is te reageren langzaam om zo'n "sociaal fenomeen" en er is nu een rivalen leger dat streeft naar de troon te grijpen Nissan Qashqai. Onder hen wekt veel verwachting de Seat Ateca, de eerste SUV Seat en een van de nieuwste modellen, met de Peugeot 3008, te landen in deze categorie.

Het Spaanse merk heeft een zeer compacte auto gemaakt, omdat de enige Ateca Seat meet 4,36 m, wat bijna herleid tot de Nissan Qashqai en op afstand van de grootte vertonen andere concurrenten zoals de Kia Sportage en Hyundai Tucson afmetingen, die 12 cm langer en ongeveer 5 cm hoger, iets dat eindigt het waarnemen van de omvang ervan, in het bijzonder het zien van al deze SUV bij elkaar, bijvoorbeeld wanneer we de fotoshoot.

Ateca Seat Hyundai Tucson, VW Tiguan, Kia Sportage en Nissan QashqaiCompacte SUV: veel 'neven' dichtbij

beide SUV Zuid-Koreaanse merken hebben gedeelde ontwikkeling (Platform, motoren, transmissies, technologie, enz.), Zoals Hyundai en Kia zijn deel uitmaken van dezelfde industriële groep, hoewel elke fabrikant haar imago brengt en tuning uiteinden elk voertuig. Juist de Ateca zetelstuk delen de meeste van hun DNA met de nieuwste generatie van de Volkswagen Tiguan SUV -a landde op de markt te kort voor de zomer- verleden, maar het is 13 cm lang, 4 cm langer en heeft zelfs 4 cm meer wielbasis, dankzij de mogelijkheden geef de nieuwe modulaire platforms. De Duitse SUV bereikt ook een grotere aanwezigheid met dat "extra" in grootte en een aantal esthetische details. Overigens Nissan Qashqai heeft zijn genetische koppelingen Renault kadjar met een andere SUV die is het verkrijgen van brede acceptatie bij het publiek en dat kan gemakkelijk een deel van deze vergelijking zijn geweest.

compacte SUV: we analyseren de leefbaarheid

Het is duidelijk dat de compacte SUV in veel gevallen over van minivans hebben genomen en "breaks" gebruik familie als auto's, vandaar het interieur, het aanbieden van ruimte voor passagiers en bagage een belangrijke rol spelen. de wielbasis meestal geven ons een aanwijzing over de bewoonbaarheid dat we zullen vinden en deze SUV die tussen 2,64 m Ateca Seat en Volkswagen Tiguan 2,68 m. Maar toen eenmaal binnen elke auto, neem de metro om te zien de werkelijke ruimte beschikbaar is, vestigt de aandacht op de minderjarige strijd is breder.

Ateca SeatDe voorstoelen zijn zeer desahogadas allemaal, dus het is achteraan waar we een verschil zult merken in het bijzonder tot drie volwassenen. Alle kamers bieden een goed niveau van deur tot deur, maar tussen de beste en slechtste -de Tiguan- er -het Sportage- vier centimeter hebben. Wanneer zien hoe nauw zijn de hoofden van de achterpassagiers plafond, de langste afstand die door de Ateca verkleinde Qashqai. In de Nissan, zal een passagier normale hoogte goed, maar de Seat duurt enkele centimeters op dit niveau al zijn concurrenten, een gevoel van ruimte, vooral wanneer de SUV ook presenteert een grotere holle been op de rug. We hebben onlangs hebben de SUV Kia en Hyundai, maar die voldoen aan alle verwijzingen met een goed gemiddelde.

Compacte SUV: verschillende mate van veelzijdigheid

In ofwel een gezin reist met een goed niveau van comfort, maar het toont aan dat het Spaanse merk "zou gepimpt have" voor elke centimeter tot het maximum te nemen. Ja, haar "neef" van de Tiguan heeft een aas zijn mouw, de invoering van een achterbank die U kunt maximaal schuiven tot 16 centimeter. Hierdoor kan de SUV VW spelen met de ruimte voor de passagiers of bagage en varieert het volume van de romp tussen 555 en 690 liter (Zoals gemeten door onze Technical Center), maar zitplaatsen zal voltooien. Het is de leider in dit verband, gevolgd door Sportage (540 liter), Tucson (470), Qashqai (455) en Ateca (450), allen met voldoende capaciteit om de normale bagage van een familie te voeren op een trip.

Nissan QashqaiCompacte SUV: goed intermediair Diesel

Nu naar de aspecten die verband houden met de dynamiek. De Nissan Qashqai is het rijden van de kleinere cilinderinhoud en macht een 1,6 liter 130 pk, terwijl de rest 2,0 liter. Tucson en delen Sportage CRDi 136 pk, en Ateca en de Tiguan TDI 150 pk. In tegenstelling tot de paarden daar, maar niet dichter bij de gelijkwaardigheid in hun assortiment. Alle units zijn geweest AWD met uitzondering van de Sportage was delantera- rijden en zes-versnellingsbak, met uitzondering van de Tiguan, die de automatische dubbele koppeling had DSG zeven relaties.

Is de mechanica van Kia en Hyundai, die levert een hoger maximum koppel -38,1 mkg- en maakt het minder -a 1500 rpm- regime dat blijkt uit de nice eerste reactie. Wat het goed, de Qashqai dCi motor lijkt de rustigere bij stationair, maar in tijden van sterke versnelling die meer wordt opgemerkt. De diesel versies van deze natuur houdt niet op bij het reizen naar cruise aanhoudende alle verblijf in een zeer comfortabel niveau. Het kan worden gezegd dat, op het niveau van gladheid van de werking slechts kleine nuances ze te scheiden, maar niet doorslaggevend bij het kiezen van een of het ander.

Kia SportageCompacte SUV: de prestaties en de werkelijke verbruik

Voor het analyseren van prestatiegegevens, moet je stoppen bij het gewicht zo Een andere belangrijke factor bij het observeren van de wendbaarheid van deze vijf SUV, dan, bijvoorbeeld, Ateca zitting die is is meer licht is nu de schaal te passen, markering 33 kg minder dan de Qashqai, de Sportage 115 laten we niet vergeten dat dit de enige 4x2-, de Tiguan 195 en 215 kilo minder! de Tucson, een last die duidelijk gevolgen heeft. Aldus wordt de versnelling opgelegd absolute helderheid Seat, die bijvoorbeeld investeert slechts negen seconden van 0 naar 100 km / h, vergeleken met 10 en piek Sportage, Tucson en Tiguan, en 11,2 seconden Qashqai. En als we kijken naar de simulatie van inhaalmanoeuvres, te verplaatsen van 80 tot 120 km / h met de 4e geplaatst, wordt de Ateca is erg snel, omdat het hoeft slechts 7,1 seconden in die overgang, 7,7 Kia, Hyundai 8,3, 8,5 Tiguan met DSG7 verandering D- en 8,8 seconden Nissan positie. Ondanks de verschillen, al deze turbodiesel SUV goede platen bewegen in, het geven van grote zekerheid bij het passeren van andere voertuigen.

5e en 6e in de Sportage wordt de beste herstelt we ons herinneren dat het een 4x2-, vrij gelijkmatig tussen de rest, hoewel de lange laatste ontwikkeling door de Ateca straft hem duidelijk en het is de enige die 13 seconden overschrijdt in die situatie. strategie Seat is om mechanische rollende cruises ondersteund door snelwegen om het verbruik terug te dringen vent, en de waarheid is dat het bereiken van de beste Ateca pas echt gemiddelde uitgaven, slechts 5,8 l / 100 km, met 5,9 Qashqai, zeer licht ook in deze paragraaf, de Tiguan 6,3, 6,5 en 6,7 Sportage liter / 100 km van Tucson, beëindiging laden hun verschil in grootte / het gewicht en afwezigheid een systeem Stop&Start ook in de Kia-dat zou helpen u bespaart op de stedelijke routes.

compacte SUV: de nuances van het gedrag

En zo komen we bij het gedrag van deze SUV ook op prijs, ontstaan ​​een paar details die het verschil maken. De Hyundai Tucson hou van hoe je zijn loopvlak voelt, Het brengt degelijkheid en overtuigt evenwicht, precisie en behendigheid. Het is niet de meest efficiënte in zijn soort in een bocht, want in zijn aanpak duidelijk premium comfort, maar het is de beste demping en geïsoleerd door hun gebrek aan impuls ruis, zelfs in ruwe ondersteunt. De aanraking van uw elektrische besturing is verbeterd, maar zoals in de Sportage- nog enigszins zacht, hoewel de vooruitgang in de precisie en reactiviteit shows. Het heeft twee niveaus van regelgeving: Normal en Sport, die de voorkeur verdient, zelfs voor dagelijks gebruik. Er wordt gewerkt in het beheer van de handgeschakelde versnellingsbak, alsof we streven naar een sportief rijden is niet zo goed en snel als wenselijk zou zijn.

Hyundai TucsonDe Kia Sportage toont een zeer gezonde dynamische respons, waardoor hij een gemakkelijke auto mee te nemen. Het is waar dat als we zijn om maximale flexibiliteit te zoeken, kunnen we meer body roll dan in de modellen van de Spaans-Duitse afkomst merken, maar hun reacties over te brengen altijd een sterke beveiliging, met een goede baan van stabiliteit indien nodig te corrigeren het traject. Als enige testmodel zelf voorwielaandrijving die gemakkelijker te corrigeren onderstuur effect is aangetoond bij het doseren druk op het gaspedaal. Bovendien remmen stoppen met deze SUV op een correcte afstanden.

In de tweede generatie, Nissan Qashqai Er is vooruitgang geboekt in de goede dynamische vermogen, maar de afstelling van de vering ook de neiging om het comfort te behouden. In feite is de Japanse SUV Het geschenen heeft sinds haar oprichting in rijden kwaliteit. Gemakkelijk te besturen, en de limiet is progressief, met voorspelbare reacties en een goed rendement dankzij de "Chassis Control" die ongewenst overhellen vermindert, zonder te vergeten dat de geteste versie, vierwielaandrijving voorzien van een ophanging multilink kweken, die helpt trekken nauwkeuriger volgde de torsiehartlijn gemonteerd voorwielaandrijving modellen. Vooral in de bochtige paden, er zijn rivalen dat grotere flexibiliteit te tonen.

compacte SUV: de sportieve geest van Ateca

De Ateca Seat zendt onmiddellijk een doordat aanraking chassis. Met 18-inch wielen en banden 225/50 altijd nauwkeurig en geleiden loopvlak, waarbij de bochten met normale zendbereik een lichaam dat weinig zwaait, alsof het een iets hoger Leon. Hun reacties zijn zeer evenwichtig en feel van uw remmen is ook zeer consistent, het bereiken van de kortste afstand wanneer te stoppen vanaf 120 km / h. De 4Drive traction helpt gebogen paden zijn zeer neutraal onder grote versnelling en Haldex systeem zeer geschikt torque klieven aan elke situatie. Daarnaast heeft de Ateca heeft verschillende rijprogramma's (Eco, Normal, Sport, Off Road, Sneeuw en individueel), met verschillende reacties van de motor en het chassis.

Dezelfde configuratie mogelijkheden van de nieuwe Volkswagen Tiguan waarvan poise gehele curve is gestegen ten opzichte van zijn voorganger. hun gedrag een hoge mate van maart is uitzonderlijk. Zelfs toen we op zoek zijn grens en stabiliteit controle kicks in, de elektronica werkt zo effectief dat elke ingreep om het traject te corrigeren draagt ​​een indrukwekkende gladheid. Maar het voelt een beetje minder "sportief" dan Ateca, de Seat maakt gebruik van zijn lichter en zijn compacte formaat. Ondanks het feit dat bredere banden van de vijf modellen getest, is het rijcomfort niet verdwijnen in de Duitse SUV, die, interessant, Hij heeft gemerkt remweg langer.

VW TiguanCompacte SUV: veelzijdigheid van gebruik

4x4 versies die samen in deze vergelijkende aanbod zijn gekomen een goede respons op de weg te verlaten, ja, op voorwaarde dat circulemos eenvoudig tracks en wegen, voor Ze reageren niet op een veeleisende off-road filosofie en series nemen banden bij voorrang richten op het asfalt. Bijvoorbeeld in de Tiguan Sport banden zijn afgewerkt met 235/55 R18 zelfdichtende technologie niet dragen reservewiel of bandenreparatieset, die een groter risico op het veld kan omvatten. echter, all-wheel drive systeem is waarschijnlijk de beste in zijn klasse, het schopt in heel geleidelijk en het voelt gewoon meestal weg wrijving. Het bevat ook een controle afneemt, zoals Kia en Hyundai en natuurliefhebbers kunnen bescherming rijden voor het carter.

Qashqai en Tucson -en Sportage Als 4x4- een controlecentrum sperdifferentieel nemen, te verdelen in moeilijke situaties 50 koppelpercentage om iedere as; een manier die alleen werkt bij lage snelheid.

compacte SUV: afronding en evaluatie

Het is duidelijk dat Volkswagen Het is al enige technologie (configureerbaar digitale instrumentatie, Head Up Display, Adaptive Suspension ...) gereserveerd voor de Tiguan mark afstanden met de Ateca Seat, maar de SUV van het Spaanse merk verrast ook met de volledige gegevens van verfijning, als de projectie op de vloer, van de buitenspiegels, een logo auto (de Range Rover Evoque is de eerste om dat te doen), een beeld dat in het bijzonder is opvallend 's nachts of wanneer geparkeerd in een garage. Kortom, er zijn veel penseelstreken in de SUV Seat we zijn langzaam vangen in deze moeilijke strijd met vier interessante rivalen die vervolgens een samenvatting van de belangrijkste punten voor en tegen.

Hyundai Tucson

- Voors: Rijkwaliteit, mechanische elasticiteit en image pakking

- tegen: hoog gewicht, stuurgevoel zonder Stop&begin

Kia Sportage

- Voors: algemeen evenwicht, prijselasticiteit en mechanische Garantie

- tegen: Intermitterende achterste positie, stuurgevoel zonder Stop&begin

Nissan Qashqai

- Voors: algemeen evenwicht inhoud verbruik en / endowment

- tegen: Respons bij lage toerentallen, details en het beeld meer versleten boot

Ateca Seat

- Voors: Veel ruimte binnen, goede handling en de prestaties en het verbruik

- tegen: Motor karakter, op slechts 150 TDI 4x4 en ontwikkeling in de 6e

Volkswagen Tiguan

- Voors: Technologie en kwaliteit, tweede schuiven rij en respons AWD

- tellerKarakter motor, hoge prijs en de remafstand

Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, Ateca Seat en VW Tiguan, technische gegevens (metingen Technical Center Highway)

maatHyundai Tucson CRDi 136 4x4Kia Sportage CRDi 136 4x2Nissan Qashqai dCi 130 4x4Ateca Seat TDI 150 4x4VW TDI Tiguan 4x4 DSG 150
macht136 pk bij 4000 tpm136 pk bij 4000 tpm130 pk bij 4000 tpm150 pk bij 3500 tpm150 pk bij 3500 tpm
maximumkoppel38,1 mkg bij 1500 rpm38,1 mkg bij 1500 rpm32,7 mkg bij 1.750 tpm34,7 mkg bij 1.750 tpm34,7 mkg bij 1.750 tpm
0-100 km / h10,4 s10,2 s11,2 s9,0 s (D)10,5 s
0-1000 m32,3 s32,1 s33,0 s31,0 s32,1 s
Real stedelijke consumptie7,6 l / 100 km7.4 l / 100 km6,5 l / 100 km6,0 l / 100 km6,8 l / 100 km
werkelijke gebruik op de weg6,2 l / 100 km6,1 l / 100 km5,5 l / 100 km5,7 l / 100 km5,9 l / 100 km
Real gemiddeld verbruik6,9 l / 100 km6,7 l / 100 km6,0 l / 100 km5,8 l / 100 km6,3 l / 100 km
Frenada 100-0 km / h35,9 m37,2 m37,3 m37,2 m39,0 m
gewicht1.780 kg1.680 kg1.598 kg1.565 kg1.760 kg
Breedte / Na145/139 cm145/137 cm144/138 cm144/139 cm145/141 cm
benen ruimte terug76 cm76 cm77 cm80 cm60-77 cm
romp470 liter540 liter455 liter450 liter555/690 liter
prijzen32.315 euro30.550 euro33.575 euro32.520 euro41.360 euro