Alfa Stelvio 2,0 Q4: superprueba de SUV met alle metingen

Superprueba: Alfa Romeo Stelvio 2,0 Q4, een grote SUVSuperprueba: Alfa Romeo Stelvio 2,0 Q4, een grote SUVSuperprueba: Alfa Romeo Stelvio 2,0 Q4, een grote SUVSuperprueba: Alfa Romeo Stelvio 2,0 Q4, een grote SUV

en de SUV gemaakt saloon. Talk of esthetische smaak is altijd ingewikkeld, maar in dit geval en met uw toestemming, ik durf te zeggen dat de Alfa Romeo Stelvio is een van de mooiste SUV die zijn gemaakt in de autogeschiedenis; me de laatste tijd ongeveer elke nieuwe creatie van de Alfa Romeo ...

Alfa Stelvio verhoudingen goed bereikt, esthetische erfgoed Alfa Giulia is een garantie voor succes en is ondertekend door een merk expert brengen emotie met hun ontwerpen. Binnen gebeurt een beetje hetzelfde. Nu is het analyseren of al dit moois is functioneel en de hele auto levert wat het belooft. Het is een kwestie van hoe je er in je auto, maar als je verder het eindsaldo is positief, Het is een auto die indruk op het eerste gezicht en bevestigd met de passage van kilometers, zelfs voor een tot nu toe ongelovige wereld die SUV schrijft als jij.

Als u Alfista je waardeert beelddetails en het gedrag van de Stelvio. Als u nog niet bent, zul je ontdekken wat het betekent "Quore Sportivo"Verheven tot de hoogten ... fysieke, niet hemels, omdat het concept SUV is niet bepaald het toonbeeld van sportiviteit, veel te lopen, geluid of gedragen. Hoewel dit een Alfa Romeo van goede tijden, ja, new age, die mij heeft gebracht om het merk te trekken, en laat u weten in elk detail.

Alfa StelvioAlfa Romeo Stelvio 2,0 Q4: Inside

Onze eerste test grondig Alfa Romeo Stelvio Het is gebaseerd op benzinemotor 280 pk met automatisch en systeem AWD Q4, een combinatie die ook bestaat in de Giulia en is de meest krachtige tot de QV-versie, Uitgerust heenweg naar versie vrij te geven. Laten we eens kijken hoe het gaat ...

De Alfa Romeo Stelvio Het is eigenlijk een hogere Giulia. Aandelen met de sedan zijn grote deugden en gebreken, terwijl het verbeteren van een belangrijk aspect: de binnenruimte. Hier is de SUV is niet achter op zijn belangrijkste concurrenten, het aanbieden van achter de dezelfde ruimte als Mercedes GLC, bijvoorbeeld. Het is niet de holte van een Jaguar F-Pace te bereiken, maar is zeer dichtbij. Een van zijn deugden de ruimte is op de hoogte.

Het is de hoogste SUV in zijn categorie en die kan worden gezien in het oog of meter ter beschikking. Het is misschien niet de meest belangrijke dimensie in een SUV, maar achter genereert een aangenaam gevoel van ruimte, ondanks de daling van sport achterkant van het dak. De boot 440 blijft in real liters, 10 liter dan Porsche Macan, 10 liter minder dan een BMW X4 en enigszins weg van auto's zoals de Audi Q5 of Jaguar F-stimulatie.

SPACEAlfa Romeo Stelvio 2,0 Q4
gevelbreedte147 cm
achterste breedte140 cm
fronthoogte96-102 cm
hoogte achterzijde95 cm
beenruimte76 cm
romp440 liter

de afwerking is ook identiek aan die van Giulia. In feite, als het niet voor de hoogte, het kost te onderscheiden als je in een auto of ander, iets dat Audi of BMW hebben gedaan jaren en niemand heeft geklaagd. De stoelen zijn comfortabel in de vier belangrijkste pleinen. Wie zitten in het midden achter je zal moeten redden met zijn voeten omvangrijke combinatie tussen centrum tunnel en console. Tenminste hun steun is minder ongemakkelijk dan gebruikelijk concurrenten. Als er drie volwassenen achter de maan zicht verdwijnt bijna volledig; tol te betalen voor het leggen van ontwerp, SUV coupe. Er zijn goede ergonomie in alle bedieningselementen en zitplaatsen, met een zware last "Made in Alfa". Snel de cabine alsmede controles en pedalen de juiste hardheid. Multimedia en informatiesysteem vervult haar missie met succes, maar het is iets achter bij die van concurrerende merken; het scherm is onevenredig in de relatie tussen de breedte en hoogte, is het niet aanraken en niet bereikt de definitie te bekijken hun natuurlijke rivalen in prijs, prestaties en kwaliteit.

Eerste motor en het gedrag

Zonder afbreuk te doen aan de constructie of binnen, ik naar het einde het beste van Alfa Romeo Stelvio: operatie. Het is niet alleen een mooi gezicht je kan bogen, is het ook een geweldige auto met een bijzondere dynamiek. Laten we beginnen met de motor.

Alfa Stelvio: Interiorde Alfa Romeo Stelvio 2.0 biedt geweldige prestacional niveau; op de achtergrond is 280 paarden. Het is al actief, maar hoe het doet het, met een grote respons van onderen. Wie zal worden gemist meer RPM of geluid schokkend, maar in beide gevallen het resultaat is erg mooi, zelfs van een paar ronden en een goede mechanische isolatie. Het wordt gecombineerd met de ZF 8 speed, drie bedrijfsmodi afhankelijk van de DNA selector: sport, normaal en efficiënt. In de eerste (D) overgangen het maakt ze zeer snel, meer snelheid en meer hulp op het gaspedaal, dat is elektronisch. In de normale stand (N) levert iets daartussen. Er is comfort en een goede respons op verzoek. In de modus A, voorheen genaamd All Weather (al weer), de verandering maakt het rijden zeil, het verlaten van neutrale toen we vertragen voorzichtig en verwijder de gashendel koppel gevoel. U zult alle drie modi, met name de A, die uitstekende stroomverbruik gezien de auto kunt gebruiken en dus wordt traag. Wijzigingen kunnen worden gemaakt via de nokken als het de bestuurder acht. De nokken zijn van aluminium en de royale afmetingen, als ware het een Ferrari.

PRESTATIESAlfa Romeo Stelvio 2,0 Q4
Acel. 0-100 km / h5.76 s
Acel. 0-1000 meter26.14 s
Inhalen 80-120 km / h4,0 s
Loudness 100 km / h65,5 dB
Loudness 120 km / h67,5 dB
Remmen van 140 km / h71,4 m
Weight scale1.787 kg

De genade van deze Alfa Stelvio is op de plaats van de motor, zeer laag en vertraagd, met goede spoorbreedte, demping, distributie ideale gewicht, het vervormbare parallellogram voorste en achterste multilink. Dit alles opgezet voor de hoogte van vreugde bevredigend. Om te rijden je voelt als een wat zwaardere Giulia. De vooras is prachtig en om te verhuizen naar de achterkant hebben om veel te forceren. Behaalt een zeer aangename houding ongeacht de snelheid. In een conventionele gebruik is comfortabel. Verstedelijking in het slop is, net als zijn rivalen prestacionales, enigszins droog, terwijl in het slop snelweg is progressief.

VERBRUIKAlfa Romeo Stelvio 2,0 Q4
verbruik stad10,1 l / 100 km
consumptie Highway7,7 l / 100 km
gemiddeld verbruik8,7 l / 100 km

terwijl de Alfa Romeo Stelvio is zeer stabiel en scherpe sportief rijgedrag. Dat kan alleen bereikt worden gebaseerd op een goed uitgewerkt en demping kwaliteit. Het is een SUV en daarom heeft beperkingen op gewicht en lengte, maar hun gedrag SUV lager dan het lijkt te zijn. Het is een van de beste. Ik kon niet vertellen totdat je fysiek vergelijken met de twee onder dezelfde voorwaarden als het beter of slechter dan een Porsche Macan, aangezien het niveau van beide is zeer hoog. Ja, doet me denken aan de M, AMG en S-versies van zijn Duitse rivalen, en dat wijst naar de minder radicale afwerkingen.

De limiet, Alfa Stelvio elektronica ingrijpt meer fogosidad aan de voorzijde, het vermijden van onderstuur dat te laat voor het type auto is geleverd. Off-road kunt gaan door meer sites dat het gezond verstand zal toestaan ​​met 20-inch wielen en een profiel 45 van de band, maar het was niet geboren te ver van tracks in goede staat dwalen. Heeft een afdaling control met regelbare snelheid, krijg je om te profiteren twijfel te nemen: dit is een SUV die niet wil om vlekken en laat achter veel van de meest krachtige saloons.

KORTINGEN (JUNE 2017)Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 (vanaf 52.665 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Alfa Romeo Kamal en Castello: de nieuwe SUV

Dus is de toekomst van Alfa Romeo

Test: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio