Test: S3 Sport S Tronic Audi, ledet missil

Test: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic Audi

Det finnes to typer sport: at du trenger å kjøre med jernhånd, og at, som alltid Audi S3, ledes i stedet med silkehansker. "Enkelt og veldig rask, S3 tilgi nesten alt. Heller Med sin nye kraftige turbomotoren setter flau rammen, og det er heller bråkete eller skingrende eller ubehagelig. " Beskrivelsen, merkelig, er ikke ny. Er 1999, da testet Motorveien den Først Audi S3, som husker som gult, for hans 1,8 20VT motor (Første med 210 hk, deretter 225) og den hjul med Haldex tatt Audi TT. Hvordan gikk han.

I dag, 15 år senere, kan jeg imidlertid fortsette å bruke det enda mer ettertrykkelig punkt for punkt. Og den nye Audi S3 er gjennomført i dag enda enklere ... men med 90 hk mer makt, nesten 100 kg av overvekt og være opptil 40 prosent raskere. Hva effektivitet! ... selv om vi snakker også en sports kanskje mer kjedelig og mindre nerve. Det er sant at mellom dem, var en annen tidligere Audi S3, men selv han og hans motor og 265 hk 2.0 TFSI, i dag feier dem denne nye generasjonen i ren ytelse og effektivitet. i dag, Audi S3 Dette kan nesten forveksles selv med en RS3... hvis det ikke var fordi han er allerede på vei til slutten av året, antagelig med 5-sylindret turbo med rundt 360 hk. Og han vil overvinne igjen alle rekorder.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02215c3.jpg

¿Rocket eller rakett?

Samtidig er det Audi S3 som tid tar vitnet A3 Racing Santander, og gjør det som alltid diskret (jeg husker fortsatt de som bare så en klassisk familie på legendariske Audi RS2) og forstå sportsånd alltid under et prisme av sikkerhet og effekt: Den som beveger seg bort fra den slags sport som er ledende BMW og definert som raketter (vel mer moro kastet nå sine mål, men de er vanskelige å kontrollere ved ukyndig hender), og bringer deg her i stedet for å ledet missil, meget presis føring og passer for alle sunn fornuft dirigent.

Og er det i den nye Audi S3 du glemmer nesten dosering og måling av gass. Og intet mindre i dag enn for tre grunner: motor, chassis og trekkraft; elementene over fornye denne gang fullstendig. Den første tar meg så direkte til hjertet ... og som en forelsket siden jeg nappe. Den nye Audi S3 fortsatt riding 2.0 TFSI, men det er en annen. Opp til 300 hk (Slo alle GTi av a Small å presse og mer radikal Mercedes AMG eller fremtidige BMW M og Audi RS), Og har en større turbo, full variable ventilinnstilling, redusert kompresjonsforhold og, fremfor alt, og dobbel (direkte for å starte og høye belastninger, og indirekte ved delvis belastning) injeksjon.

Resultatet i Audi S3 er en kraftig, raffinert og veldig, veldig brukbar motor. Langt borte bemerkelsesverdig effekt av at 20VT turbo, er 2,0 TFSI all denne opptrappingen, serverer meg bare for å shoppe uten å gå fra 2000 rpm for å markere tid stretching min favoritt fjellet port. Une 1000 rpm og starte med å kutte nesten 7400 uten å lykkes eller handle i hast, selv om høy kostnad og endringen i posisjon 2 i eksosventilene alltid huske meg jeg er ikke i en Audi A3 noen. Og som de fleste der. Resten gjør speedometer, fordi nesten lik dagens BMW M135i xDrive 320 hk, eller forrige Audi RS3 340 hk, forteller deg å gå veldig, veldig fort.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02c50cb.jpg

For ikke å nevne tillegg av 1,5 sekunder, for eksempel, setter Audi S3 i dag Opel Astra OPC 280 hk. ved siden av automatisk S Tronic (6 gir og som for øvrig vi likte mer enn 7 Audi TT RS Plus), er Audi S3 et fly ... kan også planlegge i dag. Og det er også allerede Launch Control funksjon å gå ut som et lyn i akselerasjon, den nye Audi S3 du kan kjøre et lys hvis løs gass-modus Effektivitet: Å klatre en port bakgrunn og "slappe" på nedoverbakke med motoren av ... hvis du setter verdien, selvfølgelig, fordi forbudt å røre clutch eller brems: det er da deaktivert. Nesten bedre å bruke denne modusen for å llanear med forbruk også veldig, veldig stramt: halvparten vil markere ca 7,5 l / 100 km, opp til 15 prosent mindre enn noen av sine rivaler. Det vil ikke være klart klemramme ...

verken trekk

skrive inn og chassiset, også nye Audi S3. Og basert på nye MQB-plattform VW konsernet, Det er i dag 60 kg lettere den tidligere sum og suspendert aluminium, en klaff eller en hette. I tillegg, VA 25 flere millimeter lavere enn noen annen Audi A3, og den omfatter fjærer, dempere og stivere foringer bestemt. Og resultatet, her er også en ypperlig sport. det er fast fjæring, men ikke tørr, slik at det støtdempende kvalitet (spesielt med valgfri variabel hardhet) for å føle en alltid svært emnet kropp og som aldri plukker, men både en trøst å føle vanskelig marsj i idretten og dens makt.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02b202e.jpg

så enorm likevekt og stabilitet i veier og raske svinger Audi S3, en ekte lokomotiv, men også ypperlig for sin uaffisert grep på bære bundet og lukket. Og er det, i tillegg til en ny og mer nøyaktig elektrisk styring glidelås asymmetrisk fortanning med variabel stigning (I likhet med de parametriske Mercedes, mindre følsom rett og raskere i svinger), kommer den nye Audi S3 først og fremst på spill revidert quattro.

Mer omfattende enn noen gang (Works av forventning at korreksjons slip), den nye Quattro Audi S3 åpnes ny sentral elektronisk styremultiplate hydraulisk operert, starter allerede ved starten av en 50/50 fordeling av dreiemomentet mellom tog. så hemmet av både online (meget sterk tilsetning og høy motstand mot tretthet), nøyaktig blåsehjulet, stabil bane gjennom kurven og fot dybde uten mistanke: S3 gjør det mulig å "slappe" kurve for kurve, drenering bremsing og sidegrep ser alt så mye, å blåse gass. Det er heller ikke ute av tegnet av fort du går sakte du vel, det går ikke ... så mye som ESP Sport-modus utgivelsen det mer. Den nye Audi S3 er derfor veldig fort ... men også en kjedelig superbil? Vel, kanskje vil tilby 300 hk mindre spennende Dagens kategorien, men nesten ingen bil jeg forsikrer deg som vil kjøre begge. Og, ja, jeg propónmelo på en tåkete dag eller regn: Jeg gjør not'll endring.