Contact: Mercedes S 500 Coupé, boeiende

Contact: Mercedes S 500 Coupé, boeiendeContact: Mercedes S 500 Coupé, boeiendeContact: Mercedes S 500 Coupé, boeiendeContact: Mercedes S 500 Coupé, boeiende

de nieuwe Klasse S Coupé is opmerkelijk voor alle, de grootte, aan de voorzijde, met verlichting die de tijden van de dag en intermitterende verlichting maken en zijn gemaakt met niet minder dan 47 kristallen Swarovsky, door laterale silhouette en een terug waardoor het een eigen persoonlijkheid en, ondanks zijn grootte, is gemaakt "thins" het hele.

Mercedes S stand CoupeBinnenin vinden we een interieur dat perfect reproduceert de nieuwe klasse S. de clean dashboard, Alle aangebrachte bedieningselementen zijn zo snel weergegeven digitaal instrument dat de aanwezigheid van twee klokken, een voor de snelheidsmeter en een voor de teller belicht. In het centrale gedeelte van het dashboard scherm dient het als een geweldige plek om de browser, stereo-installatie, airconditioning of vorm van massage u wilt de stoelen, naast vele andere functies te zien. En dit alles met duidelijkheid, helderheid en verlichting Laten we eens kijken de borden, zelfs als de zon lijkt te.

twee mechanische

In principe alleen bij S 500 4.7 liter V8 en 455 pk en 63 AMG 585 pk macht. Op het moment van zijn marketing, gepland voor na de zomer, pas wheel drive versies 4MATIC onze markt, die, a priori, Je kunt niet kiezen voor het nieuwe systeem Magic Body Control, dat anticipeert op de toestand van de weg en werkt op de demping voor de inzittenden te absoluut geen aankondiging iets bij het passeren van een gebied van kuilen en verkeersdrempels. Evenmin kan de zogenaamde S Coupe bieden Curve kantelfunctie dat Het zorgt ervoor dat het lichaam niet leunen toen we gingen door bochten. Het laatste systeem werkt geholpen door een camera op de voorruit, die "lezen" wordt 15 meter voor hen te bereiken en door een zijdelingse versnellingssensor. Met deze gegevens, change laden elke klep afzonderlijk zodat het lichaam mede heeft kantelt wanneer gaan we door middel van een curve.

Mercedes S stand CoupeDe V8 Biturbo motor is een grote bondgenoot bij het verplaatsen van meer dan 2 ton wegen van de auto. Maar het verbazingwekkende is niet de snelheid die kan worden bereikt met deze kleine auto van de weg vrij is, maar hoe is bereikt. De snelheidsmeter naald schaal naar het bovenste gedeelte bijna snel endiablada omdat de motor duwt hard vrijwel inactief en doet dat regelmatig op elk moment zonder de aanwezigheid van de twee turbo's mee. Om dit moeten we de aanwezigheid van toe te voegen nieuwe automatische versnellingsbak negen-speed (Optioneel), die met hoge snelheid operatie maakt het mogelijk met een snelheid van vrij lage snelheid met wat je te krijgen in het verbruik en emissies. In de automatische modus werkt erg goed, het maakt veranderingen soepel en, afhankelijk van de manier waarop we hem te krijgen, het schakelen bij lage snelheid of in het bovenste gedeelte van de teller. In elk geval, voor wie de controle over de wijze waarop het nemen, heeft de aanwezigheid van de schoepen achter het stuur.

achter het stuur

Reist u snelwegen / autowegen is een waar genoegen. Er is geen lawaai in de auto dan het geluid van het apparaat of de conversatie van de bewoners. Praat met mensen die zich op de achterbank kan worden gedaan met een zachte toon van de stem, wat resulteert in nog meer comfort dat wordt genoten aan boord. De aplomb waarmee de auto reizen, wanneer het gaat echt snel voor dit soort wegen, maakt S Coupé bewoners laten ontspannen en met een groot gevoel van veiligheid.

Mercedes S stand CoupeOp een weg met tweerichtingsverkeer, de S Coupé ontwikkelt met grote behendigheid voor zijn omvang en gewicht. U kan zeer snel te rollen, maar we moeten altijd rekening houden met de traagheid gegenereerd wanneer meer dan twee ton aan gewicht te gaan op een bepaalde snelheid. Hoewel reken er niet op elk systeem automatisch inwerken op de ophanging, de waarheid is dat zijn dynamische gedrag is verrassend in allerlei percelen. Het vooreinde heeft betrekking pixel nauwkeurig waar de bestuurder hem beveelt een stuurwiel en achteras heeft geen "eigen ideeën" en gehandhaafd binnen de baan gemarkeerd zodat een goede snelheid bochten.

Als u wilt om onopgemerkt te blijven, is het beter om te kijken naar andere modellen, omdat de S Coupé is ingewikkeld. Maar als een comfortabele auto te reizen, die het mogelijk maakt elke dag gebruiken, met een hoog niveau prestaties en technologie op hun eigen aan boord van de eeuw waarin wij leven, u wilt dat wij er geen twijfel over bestaan ​​dat het een zeer aan te bevelen optie. .. als je de 151.500 euro voor deze spectaculaire model.