Vergelijking: BMW 116i tegen Peugeot 308 1.2 Puretech

Vergelijking: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 PuretechVergelijking: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 PuretechVergelijking: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 PuretechVergelijking: BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 Puretech

De eerste overtuigende aankondiging hoever kan het gaan evolutie van de motoren van benzine We gaven het een paar jaar geleden doorwaadbare plaats, met zijn klein blok tricilíndrico 1.0 Ecoboost 125 pk (En 100) geïnstalleerd in een geheel focus, uiteindelijk, een combinatie auto-monteur belast met goede gevoelens. Prestaties die blij ... focus 1.0 Ecoboost, verre van een voorwaardelijke release was zo functioneel en belonen als elk ander. Het bereik van deze 1.0 Ecoboost motor Het deed er niet ten einde. En vandaag de nieuwe Ford Mondeo, met zijn enorme fabriek zeer lange half sedan bijna 4.9 meter, Het is ook geïdentificeerd met het goede werk van de monteurs.

We gaan accepteren dat een cilinder niet onder de categorie van een doet verzwakken motor, noch die van een model, of een mark. En nu een mark als BMW Hij heeft de stap van het maken van de eerste genomen motor tricilíndrico en niet alleen voor de serie 1, ook voor Series 2 en 3 (En voor het eerst voor de hybride i8), ik denk dat dit soort mechanische zal meer geloofwaardigheid.

BMW 116i vs. Peugeot 308 1.2 Puretech

motoren

Voordat partners in het veld, BMW voor gebruik in de Mini en PSA deelden een uitstekende vier-cilindermotor 1.6. Maar nu hebben ze afzonderlijke paden genomen om de ontwikkeling van hun driecilinder. de 1.5 116i verbergt veel technologie als haar 4 en 6 cylinder bekende, waarmee het aandelen per cilinder, die 500 cm3 per cilinder verdedigen velen als het beste compromis. met distributie helemaal veranderlijk tijd en getogen, turbo en directe injectie, we kennen uit de BMW i8 de mogelijkheden van deze mechanica gemaakt van aluminium, kunnen ontwikkelen 231 pk. in de 116i gaat uit van 109 pk, binnenkort, net 4500 tpm, openbaren de mogelijkheden stapsgewijs toenemende kracht die deze motor heeft.

Heeft weinig aan de benijden Peugeot blok 1.2, alleen de Valvetronic systeem dat de inname gashendel elimineert. evenzo vermogen (110 pk) en revving, nieuwsgierig 1.2 PureTech staat voor zijn groter koppel bij lage toerentallen, wat definieert veel het karakter van een motor en een ander; ook voor de betrokkenheid van een aantal versnellingsbakken met 5 snelheid 308 en 6 in de 116i. de atypische trillingen en akoestisch van deze motor, ik denk dat ze ver aanslag dag vandaag running bezitten deze driecilinder, met contrarrotantes bomen en tuned ontsnapt. misschien zijn ze "gebrek entiteit" wanneer u te versnellen voelt leeg en aritmische in bepaalde momenten, maar al snel je gewoon gaan met je mooie antwoorden.

Peugeot 308

een antwoord bij Peugeot Ik zou zeggen up overweldigend. met een overgang tussen 1000 en 2000 rpm more abrupt, meer turbo effect niet gewelddadig, de 308 Het lijkt om een ​​paar hebben CV meer een 116i nauwgezet progressief (En zeer vlak geplaatst) in zijn stijgsnelheid. Ik denk niet dat ze zijn versies waarbij het voordeel is prioriteit, maar als niet meer dan het karakter van 1.2 PureTech U kunt voldoen aan een aantal twijfels die u kunnen verschijnen in de BMW. de Peugeot Het is iets meer snel, maar ook wat je voelt.

Door hun aantal denk niet dat zijn versies stad. Je zult niet het gevoel in het bijzonder snel op de weg, maar veel minder in submotorizado tijden. Ze zijn van nature dynamisch turbo, achteloos om de verandering in de gebruikelijke ritme verandert in een genormaliseerde rijden. Maar nogmaals, voel je de 308 meest krachtige, dankbaar en oplosmiddel wanneer de omgeving compliceert het. Le verspreidt over het vijfde Peugeot de lange zesde en vijfde tegelijk BMW. Maar ook wanneer je de zesde kan geld te verdienen, de 116i krijgen aftrekken tot een halve liter van verbruik tot 308.

BMW 116i

gedrag

in hun racks Ze lijken geen twijfels en al de sensaties van Series 1 en 308 Ze zijn aanwezig in deze versies. de 116i maakt zijn voortstuwing een exclusieve luxe technicus in dit segment alhoewel de achterwielaandrijving is niet zo duidelijk als in andere krachtigere versies. Je nooit het gevoel dat motor compromis hoedanigheid van aanhankelijkheid de achteras, noch dat zij te versnellen, zodat je het gevoel 116i zeer neutrale reacties en eindigt het genereren van een veel trust. de 116i Het is duidelijk meer zwaar de 308, maar met een cast base geverifieerd 50/50 procent, Agility vooras veel gemakkelijk geleid merk. zijn zachte demping Serial verhuurt grotere oscillaties verticale lichaam, maar zonder dat een getraceerd Ze vertrekken als voorzien.

Voel geweldige auto en de algehele kwaliteit rijden ook deze versie 308 een compacte ronduit in elk opzicht. als de BMW, wijst op de snelheid met uw vooras reageert op de orders van zijn wieltje en niet aflatende motorische vaardigheden. De front-end lijkt niet in te storten het gemakkelijk om veel te versnellen en stap curve genereert alleen sensaties van effectiviteit en stabiliteit. Je krijgt om het te voelen steviger de serie 1 en dus niet zo fijn bacheando, gebonden aan een goed compromis set-up, die BMW kan reeks desgewenst naar uw smaak, verschillend schorsingen, maatregelen velgen en banden.