AMG GT GT3: we knijpen een ster racing

AMG GT-test GT3AMG GT-test GT3AMG GT-test GT3AMG GT-test GT3

Een fantastische auto ontwerp dat grote emoties belooft, moeten we ons proberen AMG GT GT3, dat wil zeggen de GT-racerij. De boot volgorde speelt in de diepe gebrul van de 8-cilinder motor. met zijn aangeblazen, misschien de 6,3 liter opgelegd enig respect naar San Pedro: de komende negen ronden, de baan 4.2 kilometer is gered van de Italiaanse regen. de GT3 race versie van de Mercedes-AMG GT Het is klaar voor onze exclusieve testcircuit.

AMG GT GT3: Glorious atmosferisch

terwijl de 8-cilindermotor atmosferische heerlijke V Het nadert zijn bedrijfstemperatuur heeft bereikt, Thomas Jäger gesloten vanaf buiten de DEUR koolstofvezel. De vleugeldeur SLS zijn verleden tijd. "In eerste instantie, de verandering drivers, gaf ik altijd in zijn hoofd, dus hij was gewend aan de vleugeldeur"Hij vertelt ons lachende piloot workshop en de ontwikkeling van AMG en voegt eraan toe: "Maar zoals breidde de inlaat van de SLS, kunnen we nu snellere verandering."

De piloot zit in een ontspannen positie op een doos koolstofvezel met schuim stoel. Niet alleen de pedalen, maar ook het stuurwiel kan worden aangepast in de lengte op grote schaal. In het laatste niet alleen is het altijd "kort" (Pun intended) van de GT-serie, maar ook vele andere straat auto's.

AMG GT GT3Stap op het koppelingspedaal en trek hendel rechts wijzigingen: een metalen barst, de opeenvolgende versnelling rennen, op de achteras volgens het principe van "transaxel"Grijpt de eerste versnelling. Dan is de racekoppeling niet handelt met brutaliteit, maar reageert ook relatief laat voor een race auto, waardoor een betere controle. De GT komt draven pit weg. Concert 8-cilinder Registreer nu mechanische overdracht van geluid, maar de motor geweldige storm bijna volledig domineert hun gebruikelijke raceauto akoestiek.

AMG GT GT3: we verhuizen

In ronde boord erkenning AMG GT GT3, voordeel te verwarmen slicks optimale temperatuur van maximale prestaties. Het is tijd om beter inzicht in de purasangre de "stal" AMG. In tegenstelling tot de standaard versie, onder de motorkap GT3 De vier-liter V-8 motor en dubbele turbocompressor, maar klassieke atmosferische 6,3 liter al draven dan wegen zonder verborgen 631 CV, de SLS AMG Black Series, en racetracks in de vorige GT, de SLS AMG GT3.

De frequentie van de onderhoud Het is teruggebracht van 14.000 km naar de SLS GT3 20.500 km stroom. Dit bespaart geld, omdat Kijk maar in de motor van de GT3 en kost 30.000 euro, hetzelfde als een CLA 180 vers uit de fabriek.

met en Hot Wheels, profieldiepte: de GT3 pouncing door rechter uitgang. 550 pk rijden met een gewicht van goedkeuring 1285 kilo. Dus de GT3 niet alleen 360 kilo lichter dan broer GT Road S, maar zelfs verloren gewicht ongeveer 50 kg ten opzichte SLS raceauto.

AMG GT GT3Groen, geel, rood ... De display licht titilan nerveus achter het stuur tijdens atmosferisch acht cilinder gaat uit naar zijn maximale vermogen bij ongeveer 7500 rpm. Derde, vierde, vijfde versnelling, remmen hard tegen de eerste hoek en terugschakelingsfases.

Eerder Thomas Jäger had aangepast aan de ABS-systeem de niveau 7 met gele velg console. "Meestal zijn er tien verschillende niveaus van ABS. Voor de Noord-Ring, met veel golvingen waarin het pedaal kan zwaar krijgen, we hebben een extra niveau geïntroduceerd"Hij vertelde ons. Nu, wanneer de harde remmen, zij even oplichten twee blauwe lichten aan de zijkanten van het scherm. "Wanneer de voorwielen vergrendelen, licht blauwe lichten; wanneer ze de achterwielen, licht rozen. Dit helpt u binnen de controle bereik blijven, want het is niet altijd mogelijk om het pedaal merken wanneer het glijden"Informeert ons team bestuurder na onze test.

de blauw duimwiel naast de aanpassing ABS Het is in een tien positie. Dient om de tractieregeling regelt nu ingestelde modus "geen break-even-you-sir-journalist". Voor praktische doeleinden, betekent dit dat als men wordt doorgegeven intensivering op het gaspedaal, het besturingssysteem is verantwoordelijk voor de relatief snelle stop hem voeten en zacht, waardoor hij een achtergrond brom. Dus zelfs beginners moeten plotselinge reacties vrezen.

Het is verbazingwekkend hoe snel je een vertrouwen nemen GT3. Met een gewichtsverdeling van 49: 51, goed uitgebalanceerd raceversie van de GT is relatief makkelijk te rijden. "De vooras reageert nog beter. Aldus wordt de GT mag rijden in plaats nauwkeuriger dan de SLS. Dat moest een beetje zwaar vooras, en dat was meer gewicht", Jäger uit. Echter, in de smalle bochten, de GT3 vandaag heeft de neiging om een ​​lichte onderstuur. "Niet hebben ze goed aangepast aan de journalist?" Smile specialist bevestigt dat de GT3 zelden gedraagt ​​zich op zo'n conservatieve wijze in de echte races.

AMG GT GT3. vel

motor

Achtcilinder in V, 6208 cc verplaatsing. Geschatte vermogen: 404 kW (550 pk). Maximumkoppel: 66,3 mkg.

carrosserie

Coupe auto. Afmetingen: 1238 x 4746 x 2049 mm, Battle: 2625 mm, gewicht van de goedkeuring: 1285 kg.

chassis

individuele suspensie in het wiel vervormbaar parallellogram twee treinen, veren, schokdempers, stabilisatorstangen voor en achter, remschijven onder koeling binnenvoorzijde (390 mm) en achter (360 mm), 315/680 R18 banden voor, achter 325/705 R18.

transmissie

achterwielaandrijving, sequentiële transmissie met zes versnellingen.

features

0-100 km / h: ca.. 3,0 s

startprijs

AMG GT3: 442. 680 euro