Opel Astra 1.6 CDTI nieuw: minder dan 4 l / 100 km en met OnStar systeem

Opel Astra CDTI diesel 136 pkOpel Astra CDTI diesel 136 pkOpel Astra CDTI diesel 136 pkOpel Astra CDTI diesel 136 pk

Vergeet de vorige Astra, zijn slechts enkele schroeven van zijn voorganger. Vergeet het gevoel van zwaarte, omdat Nieuwe Opel Astra weegt minder dan de kleine Opel Mokka. Vergeet alles wat je in gedachten hebt, want in tegenstelling tot de meeste auto's, nieuwe Opel Astra is nog korter het model dat hij vervangt, zelfs voor vijf centimeter. Ja, je kunt zeggen dat jij de dieselmotor, de moderne 1.6 CDTI 136 horses've gezien in verschillende modellen van Opel, waarvoor ze slechts twee jaar sinds zijn debuut zijn, zodat het kan worden gezegd dat opnieuw wanneer blijven Start verkoop medio oktober.

Efficiënt ontwerp in de Opel Astra

Zijn woordvoerders zeggen dat de Astra is de eerste aflevering in de reeks van fundamentele ideeën in te dienen dat Opel Monza concept, onthuld op de Frankfurt Motor Show 2013. Met het, de Opel chief designer, Mark Adams, het sluiten van een complete renovatie de Opel range, om nu terug om zichzelf opnieuw uit te vinden. Opel Monza 2013met Monza inspiratie, de Astra een onderste en profiellichaam, bijna coupé, maar met vijf deuren. in 2016 familie wil het lichaam Sports Tourer die het is geweest in Frankfurt Motor Show van dit jaar, terwijl de Opel Astra GTC nu zijn carrière voor een paar jaar voort te zetten. Van daaruit zal hij geeft zijn een relais GTC Lengte, op dezelfde manier als de Astra cabriolet omgezet in Opel Cabrio.

Naast wat de ogen zien is opmerkelijk lichaam aërodynamische record met een Cx naar beneden 0,32-,285 van de vorige Astra. De structuur is verlicht door het gebruik van een 75 procent van hogesterktestalen, maar terwijl in staat 3 graden zijn toegenomen kijkhoek naar voren bestuurder, de voorruitstijl blijft omvangrijk. In haar voordeel, ondanks vermindering met 21 procent van het gewicht van de constructie is veel stijver, waardoor Het vermindert geluid, trillingen en laat suspensies werken nauwkeuriger. Deze worden geholpen, omdat ze verliezen ongeveer 50 kilo.

Opel Monza efficiency moest worden inspirerende vlag en de Opel Astra, licht en aerodynamisch, met een nieuwe motor, het lukt. Gehomologeerd in de 136 pk versie die 3,9 l / 100 km gemiddeld konden rijden, met een bolle 3,5 l / 100km rijweg. Met speciale banden met een lage rolweerstand laag één en twee tiende deze records, die is geplant in een opmerkelijke 99 g / km CO2. Later zullen we deze zelfde motor zonder stop-start en beperkte macht proberen om 110 paarden, die in staat is het verlagen van het verbruik tot 3,6 l / 100 km en de gemiddelde CO2 bij 95 g / km.

Interessant, niet over waarden raam, maar de auto is vrij kunnen bewegen zesde, zonder toevlucht te veranderen voortdurend. Integendeel, het is een extreme finesse en kan roll laten tot iets meer dan 1.000 toeren per minuut zonder klacht. Het maximale vermogen bereikt bij 4000 rpm, de rode zone is bij 5.000 tpm, maar beter niet proberen te benaderen, omdat hij sterft lang voor, althans in onze unit met weinig schieten. Het maximale koppel wordt bereikt bij 2000 rpm traditionele diesel, met een maximumwaarde van 320 Nm (32,6 mkg) significante verdringing en een turbo. Silence is voorzitter van de mars snelweg, het gevoel een enorme isolatie werk, met inbegrip van de zorg in de omvangrijke spiegels, die dan zo royaal als hun behuizingen zijn niet te zetten. Nee, de zichtbaarheid is niet de beste eigenschap Astra.

Hoog comfort in de Opel Astra

In plaats daarvan, comfortniveau is hoog. Niet te verwarren met het wagenpark, maar met comfort naar Europese, verdrijven alle obstakels op de weg zonder dat de overdracht van de bestuurder. Althans in onze test-eenheid, uitgerust met een van de Diverse optionele zetels waartussen je kunt kiezen. Ze worden goedgekeurd door een vereniging voor terug zorg (AGR certificatie) en in dit geval, Vermoeiend kussen en ondersteuning die zeer effectief onthullen, tenminste herfstweer. Ventilatie zetels AstraOpel zegt dat Deze ventilatie is een eerste In de categorie van compacte, evenals de mogelijkheid van een massagefunctie. 8 instelmogelijkheden, met inbegrip van de breedte van het trottoir of de verwarming van de achterzetels, Opel wil ter harte te nemen in de stoelen, waarvan 10 kilo gewicht is bekrast en bekennen dat u de duurste onderdelen van de auto. De eerste keuze van de zetels "speciaal" begint bij 500 euro.

Ongeacht de lichtheid, suspensies zich veel te zeggen in het rijcomfort het verkrijgen van de Opel Astra, de slechte wegen van de Karpaten, waar we de auto konden testen voor de eerste keer zwaluwen. Hier komt nog een deugd, dat is hoe verteert in de kuilen en verkeersdrempels een keer, zonder dat het traject support en dus zonder te forceren correcties. Meer krachtige versies van de Astra, deze CDTI 136 paarden en 1.4T 150 pk benzine, blijven een achterste twist-beam as gebruiken ondersteund met een Watt om beter te houden lateraal zei trein. Na te krijgen achter het stuur van de minder krachtige variant van de Astra, zonder dat dit mechanisme, moeten we erkennen dat hun aanwezigheid, zodra het bedrijf ongelijkmatig is opgevallen.

De besturing is licht, lineair en nauwkeurig. is in première in de elektrische stuurbekrachtiging in dit segment, maar iets vreemds niet in de gaten, maar misschien als je niet wilt agradecerías rijden meer direct te zijn. Het bevat ook speciale functies om het leven gemakkelijker te maken voor de bestuurder, voor zover "schud compensatie weg" (SRS) of "driftcompensatie" (DPC), die verantwoordelijk zijn voor onze auto kan zijn had een zekere voorliefde right ... We zullen terugkeren in meer detail in een nieuwe test.

De driver is nu allemaal veel met de hand, omdat ze nu opgebroken de knoppen op de middenconsole naar groepsfuncties. resultaat sneller en gemakkelijker te hanteren, zonder afstand te doen van het beginsel van een knop voor elke functie, wanneer dit is belangrijk. Ze hebben ook gestroomlijnd en verbeterd hendel naast het stuurwiel. Menufuncties boordcomputer geactiveerd door het draaien van de hefbomen, zijn de knoppen op het stuur, eenvoudig en ergonomisch gevoerd.

de achterstoelen zijn ruim, maar ontbreekt uitgang een goede ventilatie voor deze passagiers. De aflopende vorm van de carrosserie toegang vereist lager zijn hoofd dan voorheen en haal uw voet uit de auto is niet zo los als sommige rivalen. De stam is erg kubieke, maar met 370 liter de goedgekeurde is in een middelste categorie, logische met centimeter gesneden lichaam.

OnStar komt naar Europa

de Connectiviteit was de derde pijler Opel Monza-concept en de Astra niet dit aspect verwaarlozen. aanbiedingen twee systemen connectiviteit, met of zonder ingebouwde browser, kiest het systeem IntelliLink 4,0 -General Motors systeem eigenaar of de Navi 900. Deze laatste is voorzien van touch screen 8-inch (in plaats van 7 Intellilink) en op dit moment is alleen compatibel met carplay, het systeem van Apple; Android zal aankomen in 2016, zeggen ze.

Het meest opvallend is de aanwezigheid van OnStar, de oproep om een ​​steunpunt druk op de knop, die het mogelijk maakt het downloaden van bestemmingen uit de browser, diagnostiek op afstand voertuig anti-diefstal functie die opnieuw op te starten of communicatie voorkomt met de mobiele applicatie AppOnStar. onstar wifiHiermee kun je de deursloten bedienen van uw telefoon, zet de lichten en claxon, etc. Het meest opvallend zal zijn wanneer het begint te worden aangeboden met OnStar één 4G wireless access point voor maximaal zeven apparaten, die in principe in 2016 naar Spanje komen. OnStar prijs zal zijn 500 euro, met een jaarabonnement ongeveer honderd euro, hoewel de derde en vierde niveau van de uitrusting (Dynamic en Excellence) zal het offeren als standaard.

Hoogtepunt van connectiviteit, de Opel Astra première verlichtingsapparatuur door matrix ledes genoemd Intellilux, lange automatische ontspiegeld, kunnen de bundelvorm in real time op basis van het verkeer en verkeersomstandigheden licht te wijzigen. Een revolutie in het segment en luxemerken alleen aanwezig in hogere segmenten.

de Nieuwe Opel Astra zal beginnen scheepvaart in Spanje in medio oktober. Het bereik is ook dit op te nemen Diesel (1. 6 CDTI 136 pk) versie voornoemde 110 pk. Benzinetoevoer breder, uitgaande van 3 cylinder 1.0 Ecotec Turbo 115ps en twee motoren 1.4T of 150 pk 125 pk. Deze 1.6 CDTI automatische zesbak wordt aangeboden, terwijl de benzine automatische transmissie alleen wordt aangeboden in de 1.0 Turbo, de derde generatie Easytronic door robotización handgeschakelde versnellingsbak.

Prijzen Opel Astra

versie

Vermogen / wijzigen

Prijs (vanaf)

Astra 1.0 Turbo S / S

5V 105 pk

18.800 €

Astra 1.0 Turbo S / S

105 CV aut.

20.600 €

Astra 1.4 Turbo S / S

125 pk 6V

20.400 €

Opel Astra 1.6 CDTi

110 pk 6V

21.200 €

Astra 1.4 Turbo S / S

150 pk 6V

22.400 €

Opel Astra 1.6 CDTi

110 pk 6V

22,700 €

Astra 1.6 CDTI S / S

136 pk 6V

23.300 €

Opel Astra 1.6 CDTi

136 CV aut.

25.200 €