Ford Mondeo TDCI / 180 Sportbreak AWD en Skoda Superb TDI / 190 4×4: Welke is beter?

Sportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD tegen Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 algemene hoogstaandeSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD tegen Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 algemene hoogstaandeSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD tegen Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 algemene hoogstaandeSportbreak Mondeo 2.0 TDCI-180 Powershift AWD tegen Skoda Superb 2.0 TDI-190 DSG 4x4 algemene hoogstaande

De komst van de nieuwe AWD de Ford Mondeo (de eerste generatie en apparatuur) stelt u in staat om hun status in het segment aanbieden verheffen, zoals de Skoda Superb een plus van dynamiek en veiligheid dat consolideert de meest uitgebreide van de omgeving waardoor je zelfs premium modellen, waartegen je nu kan worden gezien als een alternatief als u op zoek bent naar een combinatie van elementen als een high performance diesel motor, automatische transmissie en vierwielaandrijving. En is dat, hoewel ze niet in de meest gewilde versies binnen hun respectieve bereiken, zodat plaatsing één opvoeren zalen andere merken en modellen die niet zijn klanten Diesel varianten die 200 pk uitgerust met all-wheel drive en automatische transmissie te bereiken kan bieden. En tot voor kort, die op zoek waren naar een model met deze kenmerken kon nauwelijks merken zoals Audi, BMW of Mercedes-Benz en bij het grote, een model van de Volkswagen Group, zoals de Volkswagen Passat, en meer recentelijk geleden , zelf Skoda Superb.

de AWD-systeem van Ford Mondeo werken onder normale omstandigheden als voorwielaandrijving met een hydraulische koppeling die koppel overbrengt op het achterdifferentieel als het verlies van hechting aan de vooras nodig detecteert. In limit omstandigheden, U kunt maximaal tot 100 procent van het koppel motor kan worden afgeleid de achteras. Een systeem dat omvat 100 kilo overgewicht en toename van het verbruik van ongeveer 1 liter / 100 km volgens onze metingen (Mark spreekt van iets minder dan 0,4 liter). En hier is het niet de mate van efficiëntie van zijn rivaal te bereiken, met gemiddeld verbruik opgenomen door onze Technisch centrum 7,1 l / 100 km in vergelijking met 6,3 l / 100 km geregistreerd door de Tsjechische zuinig. Prijs, AWD in Mondeo een stijging van ongeveer 3.000 euro opzichte van de voorwielaandrijving versies. All-wheel drive in plaats van het bevorderen van een sportieve karakter voorgenomen in wezen de veiligheid te verhogen op het land met weinig grip, ofwel regen of sneeuw. Nog steeds, naast de voor de hand liggende verbetering van de veiligheid, enigszins toe de dynamiek.

Ford Mondeo en de Skoda SuperbMeer ervaring hoopt zich de laatste tijd Skoda in hun saloons 4x4, het duurt sinds 1999 het gebruik ervan in veel van hun modellen en zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht sindsdien is de vierwielaandrijving. Net als in de Mondeo, is het systeem Skoda Superb automatisch te koppelen afhankelijk van de behoefte via een Haldex koppeling en derhalve geen middendifferentieel.

Skoda Superb en Ford Mondeo Sportbreak: Diesel, 4x4, automatische

Zijn dus twee modellen zeer vergelijkbaar mechanische configuratie, salon met waar u kunt genieten van een plus het comfort (Door automaat) En veiligheid (AWD) met geconfronteerd op lange road trips met alles wat je moet doen om te genieten van het rijden. We beschouwen ze een lange reis die ons ongeveer vier uur houdt om hun commandanten, vele kilometers paden als gevarieerd, van tolwegen naar secundaire wegen met bochten van alle soorten en asfalt in goede en slechte omstandigheden voor om te ontdekken hoe ze elkaar.

de doorwaadbare plaats Mondeo, dit keer met zijn gezin Sportbreak lichaam, is iets zwaarder -1846 geconfronteerd 1.743 kg- en blijkbaar omvangrijker proporties, het voelt minder goed ter been als het pad vereist een continue veranderingen van de baan, maar blijft te allen tijde precisie bochten en laat het op volle toeren met veel motorische vaardigheden wanneer ze worden weergegeven op asfalt 180 pk het zich ontwikkelt. Naast lichter, het richting Skoda Superb voelt sneller waardoor effectiever bewegen in dit soort wegen waarover aantoont meer typische beweeglijkheid van kleinere saloons. ook hun DSG, die sneller lijkt Inserts en reducties die ook PowerShift dubbele koppeling automatische Mondeo bijdraagt ​​tot het gevoel van het verplaatsen tussen bochten met meer dynamiek, met een iets hogere snelheid maar betekent ook achterlating Ford gemakkelijk.

Maar dit soort van paden, steeds ongebruikelijk op Spaanse wegen, zal dus niet aannemen dat de meest voorkomende vorm van het rijden. Snelwegen of brede weg met tweerichtingsverkeer waar ze niet die paden bereiken vertegenwoordigen meer geschikt voor dit soort modellen.

Skoda Superb sneller dan de Ford Mondeo

180 en 190 pk respectievelijk en in beide gevallen in verband met een automatische versnellingsbak, tonen veel gemak kruissnelheden achten wij te allen tijde te bereiken. Versnelt krachtiger de Superb 2.0 TDI begunstigd door een beter vermogen / gewichtsverhouding en een verandering DSG sneller wanneer ingrijpende tandwielen. Zo hebben we onderschrijven tussen 1,9 en 2,3 seconden in grote versnellingsmetingen. De Mondeo ook terrein verloren in terugvorderingen, het bedekken 80-120 km / h in 7,5 seconden voor de 6.2 Skoda.

Skoda Superb en Ford MondeoMaar voor iedereen die wil vooral veel rijcomfort en het zal niet leiden tot veel minder definitieve keuze. En het is juist rijcomfort wat dan ook beide markeringen, comfort die fruit zowel hun rekken komt en vooral, wat interieurs de amplitude is de dominante notitie, met een speciale vermelding voor de Skoda Superb, waarvan de achterste zitplaatsen toon meer ruimte voor eigen benen van een luxe sedan; 88 cm versus 79 Sportbreak Mondeo. Ze hebben ook voldoende breedte als voor dat drie volwassenen Ze overnachten zonder al te veel problemen en kan op lange reizen te maken met een voldoende mate van comfort.

in de kruier, de volume krijgen prachtig zet een maatstaf met zijn 595 liter. in de Mondeo Sportbreak hun 520 liters Ook geven ze te veel, vooral in deze vertrouwd lichaam voor zijn uitbreidbaar volume als we de ruimte vanuit de bagageruimte afdekking gordijn aan het plafond.

Skoda Superb in de voorkant van Fond Mondeo: het vonnis

Dynamisch, de Skoda Superb Het is iets boven het Ford Mondeo, speelt met de kleine voordeel dat het lichter en efficiënter motor / set verandering geeft. Bovendien zijn de afmetingen van binnen ook gepositioneerd iets gunstiger positie.

U kunt ook geïnteresseerd

Zalen met grotere trunk

Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 tegen Mazda6 2.2 D 175

Skoda Superb en Volkswagen Passat 2.0 TDI-motor met 150 pk, bloedbroeders