Test: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, het beste Golf Family

Test: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, het beste Golf FamilyTest: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, het beste Golf FamilyTest: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, het beste Golf FamilyTest: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, het beste Golf Family

Goodbye Golf Plus, welkom Sportsvan eveneens gekoppeld aan de Golf bereik. denaamswijziging is niet gratis, omdat deze nieuwe auto geeft ook een nieuwe draai aan zijn koers: Met zijn nieuwe dimensies en design, nu heeft scope veel groter en bijt direct op terrein van strikte compacte MPV, hoewel bepaalde bijzonderheden. NL 8 centimeter langer dan een gewone Golf, ongeveer 22 cm korter dan een Variant en bijna 6 cm lager dan een Touran, zodat de handvatten Sportsvan verhoudingen met het krijgen van het beste van verschillende werelden: sommige compactheid Er is compact met dezelfde lengte, en onder zijn collega's is zo "kort" als Scénic- en enorme binnenruimte die bovendien VW trekt er een groot feest met een echte eigen oplossingen minivan. Dan praten we over de ruimte, maar laten we eerst andere details te zien. Eens op een V / VI Golf, de Plus niet wijzigen 258 cm Slag van architectuur die gebaseerd was, terwijl de Sportsvan rekt de Golf VII MQB platform van maximaal 268 cm nieuwsgierig, hetzelfde als de Touran - ongeveer 5 cm meer dan de Golf verkregen.

VW Golf SportsvanHet is nu minder dan 4 centimeter breder, maar vijf en niet minder dan 14 langer, waarin duidelijk wordt gemaakt dat het een totaal nieuw concept car -a zien wat maakt VW de toekomst Touran- biedt niet langer alleen een extra ruimte op de normale Golf, duurt het op een duidelijke begeleiding en familie. VW zegt dynamische ruimte. Voor mij zou ik niet suggereren zijn lijn, maar de meest karakteristieke is zijn lengte om soortgelijke auto's of gedrag manieren Golf, want wat eigenschap maakt om Sportsvan is niet precies zijn prachtige dynamiek, maar zijn uitstekende running verfijning en hoge algemene kwaliteit.

familie

Het resultaat van de nieuwe vorm, de binnenafmetingen-de afstand tussen het rempedaal en de hypothetische verlenging van de rugleuning op de vloer van de auto voorbij A187 182 cm, de ruimte Sportsvan verdeeld voorste en achterste zitplaatsen derhalve behoefte om de veiligheid en de ruimte te verbeteren. Je verder komt, zoals altijd, toegenomen afmetingen van een nieuw voertuig wordt niet altijd gezien evenredig vertegenwoordigd zijn in het, maar een ding is de meter onder gestandaardiseerde metingen en andere werkelijkheid, en wat ik heb ik kan u verzekeren dat de Sportsvan het is lang, veel ruimer dan voorheen.

VW Golf Sportsvande bench verdeeld blijft in secties 1/3 - 2/3, bewegen en de bijbehorende rugdeel meer dan 18 centimeter, 2 meer dan voorheen, het aanbieden van ruimte variërend benen tussen 65 en 83 cm -voor, 79 cm hoogte maximalistische, allemaal met een 93 cm meer dan genoeg plafondhoogte zelfs wanneer alle zitplaatsen Spotsvan zijn duidelijk hoger dan normaal ... U weet het toerisme, lopen beter in een saloon, je zitten rechtere en beter gebruik maken van de longitudinale ruimte, kan kijken naar het middelpunt anker zetels grond met de Sportsvan zover verenigbaar ruimte van personen en goederen. Dat betekent dat het spelen tussen 440 en 575 liter boot volume, het laden ervan mond, zoals voorheen, op 77 cm van de grond. Niet slecht, maar als de achterste rugleuningen ook kantelverstelling, bewegen zacht en vouw wanneer de prioriteit laadvolume. moeten dan tot 151 cm van het oppervlak helemaal vlak voorstoelen -voor 140 cm, wanneer de bagageruimte hefsysteem en plaats deze in corresponderende rails verzonken om de zittingen, zodat een schuiflade onder hem zou verlaten ongeveer 12 cm. In het kort, hoeft u zich geen individuele zitplaatsen, maar de Sportsvan reproduceert de ruimte en veelzijdigheid van een minivan eigen gebruik echt. Of drijven vanuit een verhoogde positie zoals -preferible tegenover gedragsmatige, maar hoger dan een conventionele passagier voldoende "dominant" om betere plek verkeer.

VW Golf SportsvanNaar binnen vereffenen, vermelden dat de afwerking Advance heeft hierna een extra schuiflade onder de voorstoelen en klaptafels de achterpassagiers; de Sportsvan is het eerste model van het merk sensor dode hoek en Exit Assist-functie -Detecteert objecten van achteren nadert meer dan 4 km / h en tot 40 meter en heeft de capaciteit om op te treden op Remmen-; of, het opslaan van de herpositionering van de elementen, het heeft een ontwerp vergelijkbaar met Golf kwaliteiten, maar beginnen met de uitvoering nog niet langer lijken een meer comfortabele auto, maar ook, dus ik kan hebben gevoeld, meer verfijnde de moeite waard als een voorbeeld duidelijk beter dan een Golf met identieke motor / change. sonoriteit

gedrag

meer "vel" en apparatuur, vandaag de Sportsvan weegt precies hetzelfde als de Golf Plus. In tegenstelling tot andere modellen VW TDi 1.6 heeft dezelfde specificaties als de zuivere Bluemotion -deze een extra luchtweerstand behandeling en verschillende wielen, dat wil zeggen, 110 pk en 105 die kunnen combineren met 5 handmatig schakelen -6 in Bluemotion- of 7, zoals in het geval van onze DSG. Met een record dat u verwijzen, het verschil is te verwaarlozen in vergelijking met dezelfde versie van de Golf Plus, met 105 pk uitgaande tenzij de motor nu voelt wat dunner-product van de nieuwe platform-, elastische en progressieve.

Het is niet een snelle en veel minder goed ter been auto om snelheid te winnen, maar Ja om het op te houden zonder veel moeite, zelfs met de auto geladen. Ook vandaag de DSG / 7 lijkt opzettelijk bieden enige slip tussen versnellingen keten hen een gladder, hoewel iets minder snel, maar de waarheid is een geweldige verandering. En op het gedrag, kunnen we altijd toevlucht nemen tot de typische onderwerp gesproken over evenwicht, maar het is pure realiteit: zeer comfortabel, zeer effectief.

binnenkort

acceleratie: duidelijk groter model dan de Golf Plus, hoewel de Sportsvan weegt niet een gram meer: ​​versnellingen hebben vandaag identiek zijn aan de in 2010 getest Plus komen.

wijzigen: Het is de beste aanvulling op deze motor mag geen macht over verlaten hebben. Dat zelf is niet goedkoop: EUR 1.880 premie ten opzichte van de handgeschakelde versnellingsbak.

Frenada: Safe. zelfs met "laag" rubber en veel zinken lichaam, vertraagt ​​de Sportsvan waardigheid en zonder enige gedestabiliseerd.

verbruik: efficiënte motor zonder een zuivere Bluemotion: we brachten slechts 2 procentpunten meer dan de Golf met identieke macht.

inhalen: Allied DSG / 7 voor deze oefeningen, waardoor de Sportsvan inhalen run zo snel als je voor het beschikbare vermogen kon doen.

bewoonbaarheid: Niet alleen veel bruikbare ruimte, ook zeer veelzijdig en vloeiende bewegingen van de zetels aan de stoep langs de 18 cm van de reis.

Vermogen en koppelZeer vlakke en elastisch, maar met weinig punch. Vandaag is het de minder krachtige 1.6 markt, maar wel eerlijk.

loudness: Quality omgevingen, vooral merkbaar in de passagiersruimte filter uitzonderlijk ... behalve bij hoge snelheden.

Porter: Groot of groot als configure de zetels; met 83 cm been met hen in de achterste stand, is er ruimte om te zoeken naar een goede balans.