Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125: superprueba en alle metingen

Om de Ford Fiesta EcoBoost 125 pk testenOm de Ford Fiesta EcoBoost 125 pk testenOm de Ford Fiesta EcoBoost 125 pk testenOm de Ford Fiesta EcoBoost 125 pk testen

De Ford Fiesta is een onderdeel van het leven van de Europeanen sinds meer dan 40 jaar. Eerst als enige familie auto. Het was een andere tijd, met andere voorkeuren, behoeften en dimensies. En, als gevolg van de omvorming van de samenleving, is het komen tot een dubbele rol heel anders spelen. Nou als een tweede familie auto, goed als een eerste auto voor de jonger publiek, te popelen om de vrijheid van mobiliteit te leven na het uitbrengen van zijn eerste auto.

Ford Fiesta 2017Vandaar dat Ford zich het grootste deel van haar inspanningen in het verbeteren van de waargenomen kwaliteit van de Partij, wat heeft vernieuwde het interieur waardoor het een moderne uitstraling, met kleurrijke zacht aanvoelende materialen. Het dashboard is zeer vlak geplaatst, heeft nieuwe controles op airconditioning en een multifunctioneel display om de elementen van communicatie en entertainment te beheren. Bovendien, het stuurwiel, verpakt in een mooie leren, is zijn dikte een grotere herinneren SUV of grote salon, en lanceert een moderner, gebruiksvriendelijker dan voorheen, hoewel de uitvoering indicatoren temperatuur van de koelvloeistof en brandstof zijn wat klein. Hetzelfde geldt in het buitenkant, waar elke carrosseriedelen zinspeelt op een nieuw model om gelijke tred te houden met een zeer actieve concurrentie, die in slechts een paar maanden een Citroen C3 heeft gepresenteerd, Seat Ibiza, Suzuki Baleno en Volkswagen Polo, onder andere, en die niets afgunst Partij in termen van verfijning, heimachines.

PRESTATIESFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
Acel. 0-100 km / h9.36 s
Acel. 0-1000 meter30.51 s
Loudness 100 km / h67,7 dBA
Loudness 120 km / h70,3 dBA
Remmen van 140 km / h72,7 m
Weight scale1.180 kg

ondanks grotere lengte nagenoeg 8 cm, de De nieuwe Ford Fiesta behoudt vrijwel onveranderd de bagagecapaciteit en de afmetingen van leefbaarheid, die steeds in het midden van het segment, terwijl de ruimte voor de knieën van de achterpassagiers niet discreet en test de flexibiliteit van die dichter bij 1,8 m hoog. In plaats daarvan, de voorstoelen zijn ruim, hoewel langere mensen liever niet aan een zonnedak als onze test-eenheid, waardoor het verlies van niet minder dan vier centimeter in hoogte te hebben. In hoogte verstelbare zitting en meer dan vijf centimeter stuurwiel aanpassing, mag de bestuurder geen moeite het vinden van uw gewenste positie. Op de onderste plaats zit ongeveer 60 cm boven de grond, in een toekomstig perspectief op de kleine SUV. Van haar kant, de stoelen opgewacht door afmetingen, maar de meter niet uit te leggen wat het voorvormen van deze, kunt u naar de heupen moeite om mensen groter.

VERBRUIKFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
verbruik stad6,2 l / 100 km
consumptie Highway5,1 l / 100 km
gemiddeld verbruik5,5 l / 100 km

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 CV: prestaties

de Ford Fiesta met driecilinder 1.0 EcoBoost overtuigend dan enig bewijs dat hij kan hebben. True, kan de motor een beetje lui lijken bij het starten vanuit stilstand of circuleren onder 2.000 rpm, die niet zo lang geleden op het grondgebied van de beste turbodiesel was, maar een middel lichte regime, met een constante stuwkracht bijna tot 3.500 rpm, en blijft om snelheid te winnen tot bijna 6.500 rpm. Het is een progressieve en royale motor, dat terwijl het trilt meer dan de meest verfijnde, eigenlijk besteedt weinig en kan een van de versnellingen te controleren tussen nutsbedrijven 1 liter turbo; iets aangevuld met een verdere ontwikkeling van goed gekozen verandering, met een zesde versnelling van ongeveer 47 km / h en maakt het mogelijk om het rollen snelweg zonder veel lawaai met de EcoBoost draaien in hun goede gebied, hoewel het zelf is geweldig als we met hoge snelheid rijden. Upgradable afstanden misschien wel stoppen gemaximaliseerd door de deelname van deze partij in de 24 Uren van Ford- bezoedelen de heerlijke smaak dat de prestatie-analyse verlaat.

Ford Fiesta-testIn onze analyse aan boord Ford Fiesta, we praten over de rijsensaties. dit zijn dringendheid, van kwaliteit, die van een chassis bereid om commando's van de bestuurder te volgen, meer kan worden gezien wanneer we het tempo van de reis te verhogen en de praktijk een meer dynamisch rijden. Er gemerkt hoe gehoorzaamt mass overdrachten, hoe laadgewicht op de vooras remmen en het inschakelen richting binnentreedt krommen zonder problemen met de chassis en effectieve interventie subtiele elektronica rijden. Onder deze omstandigheden is de vectorcontrole toepassing rem ongemerkt wielen aan de binnenkant van de bocht, zonder zichtbaar of hoorbaar signaal, het verminderen onderstuur en verbetering van de invoersnelheid stap. Echter, er is nerveus of veeleisend en moeilijk te controleren, die helpt bij het verminderen van angst. Om dit te bereiken uitstaande alleen ontbreekt een meer progressieve demping in onregelmatige gebieden, omdat in dergelijke veeleisende tijden als het stappen op de scheidingslijn met de schouder je kunt krijgen in resonantie, het produceren van een onaangename effect. Het is echter niet in verband met onregelmatigheden geïsoleerd als kuilen, waarbij alleen de weg kwijt, of speeders, hoewel in dergelijke gevallen, tenzij we gaan met de auto geladen kunnen we het een beetje moeilijk op de achteras te voelen.

Ford Fiesta: een auto heel erg verbonden

Al meer dan een decennium doorwaadbare plaats Hij neemt wedden op connectiviteit, met technologieën zoals voice regelen veel merken nog steeds niet rijden. En in dit geval, partij Ook heeft het een zeer opmerkelijk team. Monta series Android en Apple connectiviteit Car Play, toegang tot applicaties zoals Whatsapp, Spotify of navigatie -de auto wordt aangeboden in een optioneel pakket met het scherm 8 "-.

SPACEFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
gevelbreedte135 cm
achterste breedte126 cm
fronthoogte89/94 cm
hoogte achterzijde86 cm
beenruimte66 cm
romp320 liters

de Prijs van dit aantrekkelijke versie Titanium met zijn motor aantrekkelijker dankzij 2.400 euro korting geldt handtekening, Het ligt in een mooie 16.500 euro, een aanzienlijk bedrag is echter niet hoger zijn dan de directe concurrentie ... maar kan gevaarlijk toenemen als we praktische details op te nemen als de beschermer van deuren of rijden de deelnemers gegroepeerd in interessante paketten. de City (675 euro; parking camera en automatische parkeerhulp), de actieve veiligheid (550 euro; Verbinding actieve cruise control en pre-collision remsysteem) en Roadside Controle pakket (375 euro; herkenning van verkeersborden. Vermoeidheid dat de bestuurder waarschuwt en assistent long / short-verlichting; de laatste twee gezamenlijk aangeboden door 725 euro), Laat de Fiesta een hulpprogramma met apparatuur tot nu toe voorbehouden voor voertuigen hogere categorieën en laat zien hoe in de 2017 Fiesta is het beter dan ooit.