Subaru Outback 2.0 TD vs VW Passat 2.0 TDI Alltrack: de anti-SUV

Subaru Outback 2.0 vs TD Lineartronic VW Passat TDI 2,0 Alltrack / DSG 190Subaru Outback 2.0 vs TD Lineartronic VW Passat TDI 2,0 Alltrack / DSG 190Subaru Outback 2.0 vs TD Lineartronic VW Passat TDI 2,0 Alltrack / DSG 190Subaru Outback 2.0 vs TD Lineartronic VW Passat TDI 2,0 Alltrack / DSG 190

Lang voordat ze op de markt waren vandaag opgeroepen SUV, het Japanse merk Subaru had al een baanbrekend model op dit gebied. Het is waar dat, met uitzondering van de Subaru Forester, met duidelijkere vormen in hun Campero aanpak, de Subaru Outback SUV leek meer vertrouwd dan gebruik auto's. Maar Subaru's roeping is altijd gericht geweest op veelzijdigheid en het gemak van verkeer op en off-road en hoewel zijn imago de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, de jas essentie van het model is nog nooit verloren.

Subaru OutbackVolkswagen, Intussen heeft hij gebruik gemaakt van de middelen die de ouder zal zijn geeft een gigantische automotive groep te ervaren nieuwe projecten en bieden meer mogelijkheden om klanten. De formule was helder en relatief eenvoudig te implementeren, volstaat een goede base, zoals VW Passat was, en add vierwielaandrijving om de dynamische mogelijkheden op weinig grip oppervlakken te verbeteren. Met een beetje meer bodemvrijheid, en met de toevoeging van een aantal esthetische details die verschillen met de rest van de serie te markeren, en had dus voorbereid zijn familie naar beter lopen op sporen in goede staat. Zo is hij geboren deze VW Passat Alltrack.

Subaru Outback vs VW Passat Alltrack: meer hoogte

Deze oplossing is al gebruikt door andere fabrikanten behoorlijk succesvol, zoals in het geval van Volvo XC70 met, Audi Allroad met haar assortiment, Peugeot 508 RXH met, Skoda met Scout, Seat Leon X-perience en Opel met de variant Country Tourer Insignia. Bij Volkswagen, het lichaam Passat 2.7 cm stijgt Alltrack opzichte van de grond, het bereiken van een hoogte van 17 centimeter, terwijl Subaru Outback, 20 cm, verbetert afstand tot andere concurrenten zoals SUV Hyundai Tucson, 17 cm of CR-V met ruim 16 cm hoog en tevens bekend Audi A4 Allroad 18 cm.

Beoordeel uw auto gratisDeze verhoogde bodemvrijheid lichaam, met een meer gespecialiseerde banden, met meer profiel- en Symmetrical AWD effectieve tractie zodat de Subaru Outback circulatie per veld veel losser hetgeen wordt bereikt met de Volkswagen Passat Alltrack, waarvan sommige aantrekkelijke lichtmetalen velgen met 18-inch terreinbanden met een profiel zo laag dat het te riskant teveel avonturen bevat ... voorbij een weg in goede staat en zonder stenen .

Het is waar dat de Volkswagen Passat Alltrack heeft een specifieke wijze van beheer "off road", die de beweging op oppervlakken met weinig grip, zoals gebieden van modder, sneeuw of natte gras vergemakkelijkt, maar dat betekent niet dat je er klaar voor om verder te gaan veel meer vijandige omstandigheden. Het aandrijfsysteem beïnvloedt het beheer van automatische en wordt meer progressieve versnelling, verlichten beweging in versnelling en activeren van een specifieke wijze van ABS die effectiever in het stoppen van de auto op gladde oppervlakken. Ook zijn slepende capaciteit is superieur, denken dat dit model ideaal voor het trekken van een caravan, een winkelcentrum motorfiets of boot kunnen zijn: Ondersteunt 60 kg meer gewicht dan conventionele uitvoeringen Passat, het verkrijgen van een totale trekvermogen tot 2260 kg.

Subaru Outback vs VW Passat Alltrack: very comfortable

dus Subaru Outback als Volkswagen Passat Alltrack zijn vooral leuk voor dagelijks gebruik, hetzij door hun positie enigszins hoger dan normaal rijden of om de automatische of volledig standaarduitrusting, die beter en rijplezier maakt. De door de fabrikanten gekozen oplossingen zijn heel anders geweest. Ten eerste, de Subaru Outback motor gebruikt een viercilinderdiesel boxer architectuur en 150 pk macht, gekoppeld aan een automaat continu variabele genaamd Lineartronic. De werking ervan is vrij zacht en aangenaam, maar niet bereikte een niveau van zeer opmerkelijke prestatie. Configuratie verandering in de handmatige modus te gebruiken, wanneer het stuurwiel peddels worden gebruikt of wanneer een druk op het pedaal meer dan twee derde van de route gaspedaal wordt uitgeoefend, kunt u de versnellingsbak te gebruiken met zeven sloten, alsof het een handvakje, waardoor geen slip optreedt ongemakkelijk en versnelling wordt begunstigd. de Subaru Outback systeem heeft geen automatische stop-start engine, waardoor het brandstofverbruik beïnvloedt in stadsverkeer, te overdreven 9,1 l / 100 km. Het werkelijke verbruik is weg 6,2 l / 100 km.

Volkswagen Passat Alltrack en Subaru OutbackBij Volkswagen Passat Alltrack Het is gebruik gemaakt van een automatische versnellingsbak DSG dubbele koppeling, hoe sneller de overgangen, hoewel meer complexe gebruik gescheurd in kosten of bij het inparkeren. Ja systeem heeft automatische start-stop, maar in sommige gevallen niet erg mooi (als het stopt automatisch wanneer u een rendement teken of rotonde, enz. benaderen). De consumptie van deze variant 2.0 TDI, Hier de top van 190 pk, We hebben ook vergelijkbare inhoud, maar het bereiken van een draaglijker dan die van een lager vermogen Outback figuren met gemiddelden milieu 7 l / 100 km daadwerkelijke besteding Als we zorgen zorgvuldig druk op het gaspedaal.

Subaru Outback vs VW Passat Alltrack: de weg en in het veld

dus Subaru Outback als Volkswagen Passat Alltrack kenmerken efficiënte transmissiesystemen, maar met zeer verschillende benaderingen. de Subaru Outback biedt een zachtere schorsingen, Meer reizen en minder beperkt in omvang. Goed geabsorbeerd onvolkomenheden en hebben de inzittenden niet straffen, waardoor een grotere capaciteit om titels of wegen te ondernemen in slechte staat.

VW Passat Alltrackde Volkswagen Passat Alltrack, terug, heeft een variabele demping serial en meer reizen die van een gebruikelijke variant zonder evenwel niveaus Subaru zodat vrij run. Deze grotere hoogte heeft geen nadelige invloed op het overhellen, aangezien het gaat heel onderwerp en hardheid suspensie wordt verder opgeladen. Wat veld verliest efficiencywinst in de weg, want op elk moment heb je een goede beheersing van de situatie. Als de gebruik dat we zullen geven is meer gericht op de weg, de Volkswagen Passat Alltrack Het is uiteindelijk sneller, nauwkeuriger en minder verbruikt. maar als onze focus is op het veld, zeker het Subaru Outback is onze auto.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Volkswagen zal meer dan 40 modellen te elimineren

Subaru Legacy Outback Touring en Sport

Volkswagen Passat GTE: indrukken en het daadwerkelijke verbruik