Eerste Test: Mini John Cooper Works, kanonschot!

Contact: Mini John Cooper Works, kanonschot!Contact: Mini John Cooper Works, kanonschot!Contact: Mini John Cooper Works, kanonschot!Contact: Mini John Cooper Works, kanonschot!

Ik heb altijd geloofd: de Mini is uiteraard gesproken, het nut 911. Vooral in haar reeds lang mythische versies John Cooper Works, een historische naam gekoppeld aan de races en de Britse fabrikant voor meer dan 55 jaar. Het is aan de sportieve gevoel altijd doorgegeven aan het stuur, is hoe om te laten zien door middel van hun bewegingen van het lichaam en uiteindelijk, het is de snelheid en doeltreffendheid die in staat is zowel op de weg en in de meest veeleisende behandeling te krijgen circuit. Nu, in de en derde generatie van het nieuwe tijdperk Mini, JCW stands (altijd in verband met haar 3-deurlichaam) Terug niet teleurstellen. Maak uw veiligheidsgordels we op de meer sport utility markt.

Mini John Cooper WorksAlvorens over te gaan tot de actie, eerst onthouden enkele technische gegevens naar de omvang van de nieuwe Mini JCW begrijpen. Uitgaande dus, is een 10 procent meer krachtig en snel, en heeft bijna 25 procent meer koppel. En het is veel, en afkomstig uit waar het vandaan kwam. waardoor de grote motor 1.6 THP 211 pk vervanging van de vorige generatie, lanceert vandaag een nieuwe 2.0-liter turbo BMW bron, derivaat al Cooper S gemonteerd, maar met 231 pk in plaats van 192. Steeds met directe inspuiting, turbo tweeschalige (TwinPower Turbo) en volledig variabele kleptiming (Valvetronic en dubbele Spans systeem), ditmaal opent een turbo bestand tegen hoge temperaturen en genereert een hogere laaddruk, nieuw geoptimaliseerde zuigers en uitlaat minder tegendruk van gassen genereren en geven een spectaculaire geluid. Mamma Mia!

De meest krachtige

Vergeet voor zowel nieuwe Peugeot 208 GTi 30e en Opel Corsa OPC 207 pk. Tot 231 pk in het segment dat u kunt alleen kijken naar vinden Audi S1, die overigens Mini "copy" exact macht. Toeval? Tijd om de nieuwe Mini JCW beginnen en bijna onmiddellijk het gevoel van een racewagen. Zijn gedrevenheid is prachtig, overweldigend, met zijn reeds goede maximale koppel van 32,7 mkg alleen 1250 rpm. Van daaruit strekt zich met grote stelligheid te bereiken hun cutting 6.000 tpm. Een echte kogel, in staat om een ​​te bieden topsnelheid van 246 km / h en ook aan te kondigen 0-100 km / h slechts 6,1 seconden. Ja, ze zijn 3 punten minder dan de S1 ... maar houd er rekening mee dat er zijn geen all-wheel drive en Audi. Een andere reden om de extra kruiden die in staat is om te bieden als sport te begrijpen.

Altijd dus voorwielaandrijving, de nieuwe Mini John Cooper Works great beheert haar nieuwe en sterke 231 pk, zelfs in toepassingen maximale gas. En het doet, grotendeels met technologie afgeleid van concurrentie... en de grote rollen basis van een derde generatie Mini die niet stoppen met groeien. En, meer geregeld dankzij de totale toename in grootte (gemeten 3,87 meter lang, maar heeft een grote spoorbreedte -1,49 -2,50 meter- en strijd meter-), de nieuwe Mini is ook meer auto, hoewel in deze versie JCW steeds groter vrucht van een zenuw ook veel sterker dan hun conventionele gezoete versies en ook geavanceerde ophanging te bieden.

sportonderstel

Mini John Cooper WorksBeide assen de nieuwe Mini JCW nieuwe bushings, stijvere en lichtere materialen (aluminium als nieuwe provider), naast dikkere stabilisator. Naar keuze, net als in de rest van de serie, U kunt de adaptieve ophanging DCC mount, instelbare dempers verschillende hardheid in twee standen. Begeleid gehele sportchassis met een nieuw team zeer duurzaam en speciaal ontwikkeld door Brembo remmen (Bij schijfremmen 4 bowlers en vaste bekken ook specifieke wielen 17", 18 optioneel), nieuwe aërodynamische apparaten (zoals nieuwe luchtinlaten bezetten de traditionele plaats van de mistlampen) en stabiliteitscontrole het is inclusief de Performance Control en EDLC functies om de prestaties van een differentieel met beperkte slip simuleren mail, deze Mini JCW Mini is veel. Een stoomwals.

Standaard uitgerust met de Mini rijstanden, deze JCW kunt de instellingen van de gashendel, besturing, geluid wijzigen of te wijzigen in de positie MID (comfortabel), Groen (efficiënt) en Sport. Geen behoefte om u te vertellen wat testcircuit speelt vandaag. Gas- en maximale snelheid, de nieuwe Mini JCW loopt niet alleen veel, maar het doet het erg goed. zeer licht (Nauwelijks weegt 1200 kg en een gewicht / vermogen verhouding van slechts 5,2 kg / CV) Blijft erbij dat de druk op de "kart" zo kenmerkend is voor altijd te handhaven, maar als stressvol als vroeger toen uitwringen. In staat om deze tijd te klimmen door de piano als een echte houwitser, zeer altijd onmiddellijk naar elk adres verzoek, volledig vlak door zijn extreem lage zwaartepunt en een tour fantastische motoriek, zelfs als we hun hulp circuit losgekoppeld om altijd blijven actieve elektronische differentieel uitstekende prestaties. De achteras blijft, maar nu ook gemakkelijker controleerbaar leven: als je weet hoe je goede punt te vinden, kunt u altijd de snelheid van de paden getraceerd afronding.

Mini John Cooper WorksDe nieuwe Mini JCW is dus een kleine "giant killer" in staat om de kleuren te krijgen om meer dan een supercar zelfs snelste ronde circuit. Suma ook in dat wendbaarheid en plezier zowel uitdagend en snel handgeschakelde versnellingsbak, met cortitos tours en ontwikkelingen, en niet willen en krijgen van het weg. In optie, vindt u ook nieuwe automatische koppelomvormer en zes verhoudingen, ondertekend door Aisin en die ontleent rijden de BMW i8 super sportwagen: het is ook een genot voor gladheid en snelheid (zelfs in de handmatige gebruik cam), belooft ook een vermindering van het verbruik van maximaal één liter: van 6,7 l / 100 km gemiddeld met de Mini JCW Manual goedgekeurd loopt over zeer goed 5,7 l / 100 km: bijna 20% minder dan de vorige generatie.

esthetische verschillen

Genius, zoals altijd de Mini John Cooper Works ... maar ook figuur. Voor de meest behoefte aan ventilatie zal voelen, want het is een speciale versie, hoge prestaties, maar ook in hun Specifieke rokken, achtervleugel in JCW in hun sport uitlaat en zelfs in hun nieuwe kleur Rebel Green, exclusief beschikbaar voor hem.

Aan de binnenkant, zult u vandaag te onderscheiden van de nieuwe Mini John Cooper Works voor zijn sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, voor hun JCW trim, voor stuurwiel en versnellingshendel specifieke, door roestvrijstalen pedalen, hemelbekleding antraciet kleur ... en instrumentatie met extra oliedruk indicatoren en drukvulling en stopwatch.

de nieuwe Mini John Cooper Works is nu te koop vanaf een prijs van 31.750 euro -Automaat- 33.700 euro, ongeveer 6.000 euro duurder dan de huidige Mini Cooper S, maar op hetzelfde niveau als de vorige generatie. En vandaag is veel beter sport.