Vergelijking: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi vs Renault Mégane Estate 1.6 dCi en de VW Golf Variant 1.6 TDi

Vergelijking: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi vs Renault Mégane Estate 1.6 dCi en de VW Golf Variant 1.6 TDiVergelijking: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi vs Renault Mégane Estate 1.6 dCi en de VW Golf Variant 1.6 TDiVergelijking: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi vs Renault Mégane Estate 1.6 dCi en de VW Golf Variant 1.6 TDiVergelijking: Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi vs Renault Mégane Estate 1.6 dCi en de VW Golf Variant 1.6 TDi

Het is misschien niet zoals gebruikelijk, maar beginnen te praten over hen van achter naar voren. Want in werkelijkheid, in hun slurf verbergt de raison d'être van deze instellingen, zodat de eerste stop: grootte doet er niet toe. Compact houdt hoofd, calculator: Het is het thema waarvoor heerst het evenwicht tussen dimensies, ruimte, het nut en de prijs -en nog veel meer variabelen die niet geïnteresseerd zijn nu spreken, maar vertrouwde formaat, deze categorie eenvoudig krul krullen: VW Passat, Peugeot 508 en Renault Laguna, in hun lichaam "wagon", en ongeveer dertig centimeter meer in de lengte, doe een liter praktisch niet te bieden in hun gebied van vracht auto's hier getest. Maar zijn andere heffingen hogere capaciteit, vertegenwoordiging -en theoretisch graden van verfijning, veiligheid en uitrusting oudste, met een snelheid van 2.700 euro in Laguna en ongeveer 5.000 euro in de andere twee gelijk vermogen - Laguna, dekking 130 pk 2.0 liter blokmotor.

Beter dan de saloons?

Peugeot 308 SW 1.6 e-HDi vs Renault Mégane Estate 1.6 dCi en de VW Golf Variant 1.6 TDiHet is nu meer geld ... en moeilijk te rechtvaardigen, dan ooit deze nieuwe generatie compacte grond heeft hem opgegeten saloons waarin ze beginnen te beschuldigen, niet alleen in de tijd, maar conventionalisme en verveling die heerst in veel van hen. Maar we vooruit. Halve kubieke meter vele liters trekken, ook scheiden de grenswaarde die Ze zijn niet zo goed wanneer brokken overgeven -Opel Astra Sports Tourer, Toyota Auris Touring Sports Hyundai i30 CW of van slechts 420-465 liter- van die lijken alles te hebben ingezet op de variabele belasting -Honda Civic Tourer en Octavia Combi, met meer dan 600 liter, ten koste ontwerpt ook dat niet allemaal zo gelijk. Meer dan goed geserveerd, dus onze drie protagonisten, met verwaarloosbare verschillen in wat ze kunnen dragen, maar niet hoe.

Peugeot 308 SWBij beetje, Mégane heeft de laagste laadplatform de 308 is tien centimeter dichter bij de grond dan de Golf, allen met grote mangaten waarin er doorheen te komen zonder ontkoppelen van een fiets. Maar dan nuanceert: 308 vertroetelen Golf en aandacht voor detail in elke hoek van hun auto's, en hier, zoals voorheen, wordt ook opgemerkt. Vormen een extra handvat om het vouwen van de passagiers in de boot tegen de gebruikelijke rugleuning die ook conserveermiddelen dat alleen de Mégane. Een klik, en de vloer zitplaatsen secties, in de 308 met een lichte en snelle beweging van de ontlasting tot een enorme vertrekken enkele plank belasting 181 cm naar voren rugleuningen onze referentiepositie. sluit zich ook rails aan de basis met vier mobiele haken en, daaronder, een grote distributeur. Giant vormen en deze nieuwe Peugeot al de derde zitrij vergat alvorens voor dat er andere oudere broers.

Mégane heeft geen tekort liter, maar de opvouwsysteem is "rudimentair": als u wilt een redelijk vlakke ondergrond te verlaten om de hand op te heffen, en met enige moeite, de basis van de achterbank te draaien en rechtop gezet; dan is het wanneer je de back-ups kunt downloaden. Meer stappen, minder belast lengte en een duidelijke scheiding van de oppervlakte tussen de kofferbak en het interieur.

Renault Megane Sport TourerTerwijl golf is gebaseerd op hetzelfde platform als 3/5 deuren, Mégane scheidt de wielen 6 cm en 308 in niet minder dan 11 cm, detail dat ongeacht wat kan leiden tot poise op de weg en leefbaarheid en scheiding lichaam zetels 308 draagt ​​bij aan een meer evenwichtige, zonder al te veel uitzwaai stempel. Peugeot herhaalt de volledig SW 308 van voor naar achter omdat in tegenstelling tot de gebruikelijke transformatie alleen van de centrale zuil, voorstoelen herpositioneert ook meer reizen -6 cm meer- en uiteraard meer extra ruimte achterin -van 4 cm beenruimte beloofd in ten opzichte van de vijfdeurs we hebben "gevonden" Cm-2 in overvloed alle aspecten amplitude. Naast haar cm breedte 136 is dus een van de meest bewoonbaar auto categorie. En dat alles voor 600 euro meer gelijke afwerking en motor als de 308 5-deurs, de helft in het geval van de Golf, die overigens niets van het interieur afmetingen verdient kritiek. 1.900 euro is het verschil tussen lichaam salon en Sports Tourer in Renault, waar de breedte terug die limieten stellen moeten alle plaatsen te bezetten, vooral wanneer hij noch zijn twee rivalen een royale tunnel gevoerd transmissie, hoewel in het Mégane verlengde van de middenconsole hun respectieve luchtuitlaten minder prominent dan in de andere auto.

DCI, HDI, TDI ...

VW Golf VariantEen fijne block 1,5-liter 110 pk de Mégane, hoewel we hebben besloten vergelijking met blokken 1,6 verenigen: 105-130 pk, een belangrijk verschil in sterkte prestatieclassificatie verdeelt in twee: Peugeot en Golf en veruit Mégane. Renault motor supersoft blijft combineren in zijn Mégane met korte overbrengingsverhoudingen dat de mechanische respons verder te benadrukken, maar ook aan het licht brengen die waarschijnlijk is de enige zwakte van deze motor: de overgang van lage zeer lage tot middelhoge toerentallen, waarderen, in plaats van een gebrek aan elasticiteit, een effect van overvoeding ook gemarkeerd. Grote versnelling en, meer dan dat, zijn Snellere inhalen oefeningen maken de Mégane niet kost het minst loopvlak lichtjes op te tikken gas, waarin problemen gemakkelijker kilo en kilo belasting of moeilijk terrein. Er zijn ook bepaalde balans "sport-" kortom tussen chassis en de motor komen we in details die voor degenen die graag snel niet meer mee rijden meer wenselijk maken, maar heeft een optie, een draad more "mechanisch" en directe tussen auto en asfalt. elke Stop&Begin langzaam en zal goed na het testen van het dragen lijken e-HDi Peugeot. De perfecte partner voor deze motor, het aanstekerlichaam categorie -meer dan het verschil in kilo opzichte van zijn concurrenten wordt verdiensten kunnen verliezen en 1.400 kg deze Afmetingen-. Maar lang ontwikkelingen zijn het verplaatsen van de HDi en, meer dan dat, overmatig springen tussen een deel van hun marsen, in het bijzonder de vierde tot en Quinta- wat je dwingen om mee te doen een beetje meer op het rijden en het gebruik van de verandering meer frequentie. Vanaf daar, het is zijn verfijnde en consistente lap up, zijn elasticiteit en het vermogen niet alleen om snelheid te winnen van de lange marsen, maar om snelheid te houden met een zeer lage motor draait. De hoge kwaliteit bereikt in de Peugeot 308 is ook te zien in het lage geluidsniveau of het minimumniveau van trillingen, opmerkelijke ook in de Mégane door die lijken te jaar-de renovatie te brengen was gewoon een facelift - hoewel de Golf blijft zijn wet op te leggen kun je begrijpen met de tour, zelfs als je praat fluisteren.

Zoals ik al zei, Mégane biedt de meest dynamische set u snel te identificeren voor een sterkere demping ondersteunt met minder rollen dan de andere twee auto's en zelfs enkele betrokkenheid van de achterste trein, maar het comfort biedt geen ondersteuning voor strikeout. Rolling onberispelijke kwaliteit. Maar het comfort en een grotere mate in verfijning, hun andere twee rivalen zijn op een ander niveau. Golf is "puur katoen" zelfs als de daaropvolgende trein ontvangt minder flexibel dan de vijfdeurs versie idioten. Het is het in evenwicht brengen en zinkt in support of remmen, maar biedt nog steeds een gemakkelijke, veilige en kwaliteit rijden. Ondertussen, Peugeot 308 SW, waarschijnlijk zijn brede steunbasis niet alleen strijd, maar ook vías-, categorie lijkt zelfs schaal in vergelijking met de vijfdeurs evenwicht en consistentie aangeboden in elke situatie, maar zonder verlies van die wendbaar weggedrag en leuke het aanbieden van de compacte versie.

binnenkort

acceleratie: Paarden kilo ... en nog wat. Logische eerste plaats voor de meest krachtige Mégane. Golf nadert de DSG en gesloten relaties slechts zo snel zijn als de Peugeot 308 e-HDi SW / 115.

Frenada: De Mégane, de meest bijzondere touch: in een paar millimeter pedaal pads "bijten" letterlijk discs.

sonoriteit: Comfort en kwaliteit. In die kleine details die niet altijd te zien, maar voelen, VW staat altijd: aan boord, stiller en een betere isolatie van het interieur.

Inhalen. beslissende seconden. De DSG maakt de 1.6 TDI / 105 nooit verlaten opknoping. zeer consistent duw in de Mégane door balans tussen kracht en korte uitwisseling ontwikkelingen.

Vermogen en koppel. In het midden is de virtud.Como motor, geïsoleerd van andere elementen, de 1.6 e-HDi is de meest evenwichtige: in de voorkant van de Golf, veel meer punch; tegen Mégane hogere elasticiteit. Op elke auto, dingen veranderen en de verschillen tussen de TDI en HDi smal. De dCi, sportiever, maar pas op voor hun lage als je niet in de juiste versnelling.

Consumptie. Excelleren. minimale verschillen met uitstekende waarden voor de drie Skoda Octavia Combi slechts 1,6 TDi kunnen verbeteren heeft.

Gewicht. Peugeot Lion rocoge getuige ST, de lichtste tot nu toe; Is de enige van zijn gezin verlaging van de barrière van 1400 kg,