12 en uvanlig tips for sikker kjøring

12 en uvanlig tips for sikker kjøring12 en uvanlig tips for sikker kjøring12 en uvanlig tips for sikker kjøring12 en uvanlig tips for sikker kjøring

1. - For mange er kjøre en plikt; for vi har fortsatt mange fans i venene ikke forblir en utfordrende øyeblikk av hver dag. Men la oss starte helt fra det grunnleggende: får bak rattet krever absolutt alt om deg, og ikke bare for seg selv, men hovedsakelig fordi alle drivere, syklister eller fotgjengere var under hvordan du tar denne stasjonen, din visdom, dyktighet bak rattet og respekt for andre. Ingen regler må snakke om, fordi jeg forstår at din forpliktelse-vet-at og vet å respektere dem i perspektiv, men jeg ønsker å starte med et enkelt spørsmål: Har du lyst til å kjøre i dag? Hvis svaret er nei, ta deg en av de viktigste risikofaktorene på bilen. Jeg vet at du ikke kommer til å gi rattet, eller bli hjemme, eller endre bilen med offentlig transport den dagen, så jeg bare spør deg disse øyeblikkene "følelsen lav" du er mer våken enn noensinne.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

2. Vi er allerede i gang med tilsvarende aktivert handsfree, radioinnstillingene og nettleserskjermer jeg ser, og jeg vet at stykket veldig ofte: du vet det tar og heldigvis Pegasus jakte deg for min sikkerhet - , speil ... Har vi si speil? Ja, fortell meg hvor mange ganger per minutt og se ... Jeg vil gi en grad av kjøresikkerheten. Ingen spøk. Hvis du alarm på spørsmålet er at du har god plass til å optimalisere sikkerheten boble, fordi hva jeg kommer til å prøve er at du kjører under en kontrollert perimeter til alle tider. Jeg ønsker ikke å se deg i bevegelse nakke og hode vannvittig på jakt etter de tre speil. Tellingen må justeres slik at en liten øyebevegelser tillate et perspektiv på alt som skjer bak hodet ... hver andre. Hvis det ikke lenger er en vane, praksis og tvinge deg selv til det blir et instinkt mer.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

3. Har du et poeng? Nå vet du at du alltid bære sidene og bak. Og dette er like viktig som ser fremover, fordi i tilfelle av å måtte finne smutthull kan gjøre venstre eller høyre være sikker på at det kjørefelt ingen kommer, eller selv å bremse hardt i en rett linje å vite at vi ikke løper risiko nå. Men vi fortsetter med speil.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

4. Hvis du vet la din blindsone speil, Hvorfor rir du i dødvinkelen av andre? Jeg ser saker og saker på motorveien, hvor de fleste nå sirkulerer konstant og stabil hastighet på biler som reiser nesten parallelt. Vis deg, det er på tide å fremme eller forsinket bare et par meter hvor du vet at sjåføren du bruker neste kan du bli kontrollert av speilet. I byen er det mer viktig, men vanskelig å gjennomføre fordi avstandene mellom biler er redusert til et minimum, så nå spiller pull nakke og rygg for å endre visningsvinkelen speil for å holde under kontroll disse dødpunkter.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

5. Jeg fortsetter med speil. Jeg gjentar: det er viktig. Du går din vei til å bli enda mer sikker på hva du allerede er en driver, og du vil vite holde sikkerheten avstand til bilen foran deg bære. Hva med ryggen? Jeg vet at du vil ta ting virke ekstreme, men når vi snakker om sikkerhet, noe for forsiktig. Analyserer hva slags bil er bak deg, men særlig hvis du kjører for nær deg. Unngå irettesettelser bare Hevde sunn fornuft. Hvis han ikke bor du trygt og heller ikke din også flykter fra ham, Det er på tide å se "en annen bil": Gi flere meter, eller rett og slett være bestått og stå bak trygg avstand for deg er du som har alt under kontroll.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

6. at du vet tolke atferd. For hvordan å lede andre kan gjette dersom det er forsvarlig og riktig driver til å ta av eller ikke. Jeg insisterer, Dette er ikke å bringe spenningen til det ekstreme, men gå kontinuerlig å analysere trafikken og vet hvordan man skal tolke det i perspektiv. Hvis du går glipp av det ene øyet utover panseret, vil du finne hvor mye informasjon du har til disposisjon, enten asfalt, er sporet eller er andre drivere. Og logikk og sunn fornuft vanligvis fungerer. Forestill deg selv i byen, for eksempel en parkert bil med sjåføren inni: den har alle skuffene åpne døren til å forlate akkurat når du går gjennom. Vi må prøve å analysere alt rundt deg, flytte eller ikke.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

7. firefelts rødt lys i en stor by. Syklene vil okkupere ja eller ja på første rad, men noen ganger ikke se- og er som regel mer fleksibelt enn bilen når du forlater fra stillestående. prøve ikke endre kjørefelt umiddelbart etter at lyset blir grønt fordi det er store sjanser for at du har vunnet en motorsykkel meter i det første øyeblikk av akselerasjon. Og at dette ikke fører til et annet viktig råd om sikkerhet må implementere hele tiden, i byen eller motorvei.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

8. forventning. Jo lenger du ser, jo bedre. Det vil tillate deg å få et bedre perspektiv på trafikk og smutthull, men også vil tillate deg å kjøre mye mer flytende. Hvis du unngår hard akselerasjon og bremsing ikke bare spare drivstoff og vil reise mer komfortabel, også vil hindre andre drivere kan gjøre og ikke generert falske alarmsituasjoner bare slutte å gjøre hundrevis og hundrevis av biler.

9.- Les veien. Det er også mye informasjon på asfalten. Flekker, misfarging, hvorvidt det overskuddsvann når det regner. Hvis det er rikelig spor av bremse i samme område er det vanligvis en hot spot .... Kanskje ikke i dag, men hvis du bruker hver dag vet at vi må utvise ekstrem forsiktighet når du nærmer deg. Viktige datoer vet at det er fare for frost om natten eller tidlig om morgenen, men heldigvis sikker du vet tilpasse hastigheten til veiforhold -Nei en formel, jeg kan ikke si det er best å gå så sakte som mulig, men når du er i tvil, jeg tror det er den beste remedy-. En av de tingene du kan unngå de første timer lys er skyggen kastet av rekkverket på asfalten siden i tilfelle av is vil det smelte saktere.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

10.- regn . Er din plikt å ha bilen i perfekt stand svisker, hjul, etc .. En skikkelig innstillinger hindrer klimaanlegg kondens på glasset og vil gi god sikt. Nå kombinere det alle tipsene ovenfor -anticipación, kontroll speil, etc, legg glatthet hjulet, tilpasse fart til veiforhold og utvide marginer sikkerhet. Unngå sirkulære hvite striper demarcating veien, mye mindre stopp på dem-i XXI århundre er det fortsatt mange biler uten ABS eller ESP i vår roads-. Mest fryktede i vann, vannplaning: Oppstår eller ikke er direkte relatert til den hastighet, vekt og tilstand av hjul. Hvis du kan fange det tidlig, har du din høyre fot på løsningen bremser ned. Hvis en uforutsett, tror jeg den beste oppskriften er mykhet, glatthet, mykhet. Prøv å holde rattet rett eller posisjon der du har skrevet, ikke røre bremsen, ikke brått slipper heller ikke fremskynde akselerator slag.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

11.- snø. En annen situasjon å gå til raja implementere alle tipsene ovenfor tabellen. Hvis du bor i og flytte vanligvis har den minste alternativet du oppveie snø dekk eller tenke på det, ta steget. Hvis du er noen som vil "å se" flere helger i året, fordi du ski eller liker fjellterreng har mye kveg fordi du vil ha samlet litt erfaring. vet at kjettinger må settes før unnlate å gå videre Det er mange som gjør og alt de gjør er å blokkere mykhet Paso å snu, akselerere og bremse er viktig eller så langt som mulig er bedre sirkulere den lengste marsjen som holder bilen. En fotavtrykk allerede gjort er å foretrekke å ikke trå snø ride, men det finnes alltid unntak-som gir den opplevelsen, men det er fast regel Og selvfølgelig, her er det mer viktig enn noen gang plassert mellom biler og sjåfører så trygg som du er, og hvor godt du har disse forholdene er lett avdekke hvem som er hvem. Du vil sikkert finne øyeblikk Retention later i hvert fall nok plass til bilen foran deg til å forlate kjørefeltet uten manøver. Oh!, Var nervøs fordi ikke alle er like forberedt, og så langt som mulig, å hjelpe mennesker i nød.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

12.- Er det et alternativ? Jeg forteller mitt eksempel. Jeg kan komme til huset mitt i to områder. En, som avviker med en smal toveis vei ca 4 kilometer, og flere blind hjørner; en annen, for 5 kilometer boulevard med to baner i hver retning med forholdsvis bred spalte mellom to-veis og 7 rundkjøringer fra start til slutt: Hva er den tryggeste måten? Jeg tror det er ingen farge. Dette faller også innenfor de variablene som kan styre en trygg sjåfør, selv om jeg vet at noen ganger er det ingen alternativer, eller noen, koster penger, for eksempel en bomvei.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring

13. Og til slutt, de er i dine hender hjelpe resten så mye som mulig. Eventuelle bidrag, uansett hvor liten, kan hindre en ulykke fra andre biler eller du ser nå.

12 en uvanlig tips for sikker kjøring