Range Rover Evoque Convertible, SUV We testten de converteerbare!

Range Rover Evoque Convertible-testRange Rover Evoque Convertible-testRange Rover Evoque Convertible-testRange Rover Evoque Convertible-test

Nissan Het was de enige die tot nu toe doorboorde de vierde dimensie Murano Cross Cabriolet met (alleen voor Amerikaanse markt), maar nu op ons grondgebied Land Rover verhuist de Range Rover Evoque letterlijk in de schijnwerpers. Spectaculaire Line met het canvas dak op de carrosserie te horen, en nog meer met de gegevens opgeslagen in het compartiment: deze nieuwe Evoque is spotlight overal waar hij loopvlakken en passeert, zoals we hebben gezien in de eerste contact.

Koude en sneeuw buiten. Mucha. We gingen naar de nieuwe Range Rover Evoque Convertible met weinig geloof en slechts twee kilometer hebben we om te beginnen met het uitstellen van kleren. de efficiënte airconditioning en aërodynamica krijgen een gratis cabine warm en turbulentie te blijven, nu in hemdsmouwen. Outstanding ons denken aan dit als een converteerbare Evoque, mits de slijtage achterspoiler, een eenvoudige maar stevig metaalgaas werk wonderen luchtomgeving kanaal buiten de voorpassagiers. Zoals gebruikelijk, dit element overschrijft de twee achterste zitplaatsen, maar in de Range Rover Evoque Convertible is het niet zo dat er te veel ruimte voor familie wonen.

De nieuwe Range Rover Evoque Convertible-account, amplitude met rechter en weinig anders voor twee passagiers achterin, ja, reizen in een meer centrale positie dan de andere Evoke die we hebben getest. Ook de trunk wordt verlaagd tot 251 liter welke hoedanigheid je de top nemen of verwijderd, min of meer, de helft van het volume biedt een Evoque Coupé. De praktische kant moet je je te evalueren, maar die niet missen de Range Rover Evoque Convertible is uitsluitend bedoeld voor het zijn uniek in Europa, tenminste tijdelijk om zijn spectaculaire lijn ... en ook omdat kosten tot 8.400 euro meer dan de 3-deurs versie van de range.

Range Rover Evoque Convertible: de kap

voorlopig geen versies in de nieuwe Range Rover Evoque Convertible voorwielaandrijving of met handgeschakelde versnellingsbak, zodat zo weinig u heeft op de tafel te zetten 54.700 euro naar huis een take oproepen Convertible 2.0 TD4 150 pk, Ingenium dieselmotor, net als de rest van het assortiment. de top wordt gemaakt door de specialist Webasto, je hebt vijf lagen en volstaat te zeggen dat de kwaliteit is onberispelijk en afdichten vrijwel een waardige "metalen dak". Weegt 68 kilo, wordt aangedreven door vier motoren en slechts geluid maken in slechts 18 seconden, kunt u het nemen van boven (In 21 seconden terugkeren naar het oproepen bij gesloten configuratie) operatie U kunt make-up dan 48 km / h. Maar, weet je, verwijderen van een dak heeft andere bijwerkingen die Land Rover was niet bereid op te geven: constructiestijfheid.

Range Rover Evoque Convertiblebijna 300 kilo extra boriumstaal (In de pijler) en ultrahoge staalsoorten van de huidige Evoque Coupé belofte dezelfde structurele deugdelijkheid in de nieuwe Range Rover Evoque Convertible, die Land Rover wilde ons laten zien met feiten. Tests jongleren, ups, downs en brug kruisingen waarmee laten we Evoque converteerbare één wiel meer dan 50 cm van de grond. Onder deze omstandigheden, kun je twee deuren en kofferbak te openen zonder het te merken de minste vervorming van het lichaam. Voordat, zoals we insinueerde weg, bergpas in het bijzonder.

Range Rover Evoque Convertible: Land Rover echte

Het is waar dat het extra gewicht van de nieuwe Range Rover Evoque Convertible is te zien in acceleratievermogen, hoewel de 2.0 TD4-motor van 180 pk demonstreert genoeg kracht om goed te verplaatsen naar deze Evoque: ja, het voordeel zal niet het sterkste punt van dit model zijn. maar de chassis blijft bijna reagens gesloten versies. Niet dat verloren is gegaan als hardlopen, maar ik zal de nieuwe buffer inzetten in deze flexibiliteit Convertible brengt een plus in alle comfort zonder het opleggen van een handicap op het dynamische gedrag, zolang je duidelijk dat je verhuizen naar een zijn SUV dan 1.900 kilo. Licht is het niet, maar ik verzeker u niet dynamisch invloed op strekking van hoe het beweegt, draait en veranderingen langs de weg te ondersteunen.

De nieuwe Range Rover Evoque Convertible bewaart ook elk een van de rijhulpsystemen of assists de rest van de serie, zijn gericht op veiligheid of off-road, hoewel hun invalshoeken, productie en ventrale iets minder goed: 19, 31 en 19,8 graden, respectievelijk, met behoud van zijn 50 cm waadvermogen. Off-road, hellingen, stenen en wat modder, soms allemaal samen, niet voor het terrein veel minder gênant, krijgen evolueren met absolute eenvoud. Ook waar dat winterbanden waren perfect bondgenoten om goede ervaring en de juiste instelling die elk verbergt aantonen Terrein tractie modi Response en andere aanwezigen, zoals vallen of de cruise control voor lage snelheid, super effectief met een minimale stijging van hechting waar je gewoon zorgen te maken over het beheer. En het is dat als een goede SUV, dit Evoke shows houden ook op te verwachten van een Land Rover.

Ten slotte moet ook worden opgemerkt dat het interieur van de nieuwe Range Rover Evoque Convertible is verrijkt met Infotainment Controle In Touch Pro geërfd van Jaguar, met 10,2 inch scherm en solide voor een maximale overdrachtssnelheid harde schijf. Een zeer origineel SUV cabriolet en ongetwijfeld de meest opvallende.

Range Rover Evoque Convertible: Prijzen

Range Rover Evoque Convertible 150 pk TD4 Auto 4x4. SE Dynamisch: 54.700 €

Range Rover Evoque Convertible 150 pk TD4 Auto 4x4. HSE Dynamisch: 61.200 €

Range Rover Evoque Convertible 1800 CV TD4 Auto 4x4. SE Dynamisch: 57.700 €

Range Rover Evoque Convertible 150 pk TD4 Auto 4x4. HSE Dynamisch: 64.200 €

Range Rover Evoque Convertible 240 pk Si4 Auto 4x4. SE Dynamisch: 63.400 €

Range Rover Evoque Si4 2140 CV Convertible Auto 4x4. HSE Dynamisch: 70.500 €

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Range Rover Evoque Convertible: eerste premie convertible SUV

Range Rover Evoque TD4: het werkelijke verbruik

Range Rover Evoque 2016