Mercedes SLC, hernoemen en stijl

Mercedes SLC, de nieuwe SLKMercedes SLC, de nieuwe SLKMercedes SLC, de nieuwe SLKMercedes SLC, de nieuwe SLK

aangezien in Mercedes 1996 verrassen met zijn eerste roadster met inklapbare hardtop elektrische aandrijving, dit in hun drie generaties (R170 sinds 1996, R171 en R172 sinds 2004 sinds 2011) is aangeroepen SLK. Nu is de derde generatie presenteert een -update, en meer dan gemedieerde haar commerciële leven, is het getikt deze de naam Mercedes SLC. Iets dat de antwoorden nieuwe nomenclatuur van het merk modellen van de ster, om commercieel ogen van de klanten benaderen om andere instanties met die hij deelt andere technische eigenschappen. In dit geval is de C-klasse sedan, familie Estate, Coupe, toekomstige Cabriolet en SUV GLC.

Mercedes SLC, modieuze downsizing

mechanisch Het is ook gebruikt om herstructurering van het gehele assortiment. Pas nu supercharged vier-cilinder motoren, zowel benzine als diesel, met uitzondering van de speciale versie AMG die, zoals we zullen zien, vervangen de 5.5 V8-421 pk biturbo 3.0 V6 voor 367 pk. De toegang model is nu de Mercedes SLC 180, een propeller 1.6-liter met 156 pk, die volgen SLC 200 en 300, en een 2.0 met 184 en 245 pk respectievelijk. Diesel blijft de bekende 2.1 204 hp nu genoemd 250 d in plaats van 250 CDi. De SLC 180 en 200 series worden gecombineerd met een 6-versnellingsbak, maar kan optioneel de 9G-tronic 9 snelheden in de SLC 300 series, 250 d en 43 AMG.

online beoordeling van uw gebruikte autoOp dit moment zijn ze alleen te koop de SLC 200 (49.250 euro), de 43 AMG (67.175 euro) en 250 d (49.250 euro). in de diesel zelfs zijn oorsprong merkbaar bij stationair draaien, trillingen en geluid, maar de waarheid is dat we hebben gevoeld meer verfijnde bij andere gelegenheden. Beweegt met grote dynamiek dit model (0-100 km / h in 6,6 seconden), maar zeer sportief rijden ontbreekt elastischer, vooral grotere kracht gestrekt. Maar zijn vooruitstrevendheid maakt gemakkelijk zijn volledige potentieel te halen, altijd met een zeer laag verbruik.

Mercedes SLC een schaal SL

Stilistisch, tussen nieuwe, wat opvalt is het de Diamond grill effect, over sportievere bumper ontwerp en vuurtorens nu technologie LED (Optioneel) kunnen ook Plus automatische verlichting die het mogelijk maken het rollen te allen tijde tijdens het maken van de lange donkere gebieden om te voorkomen dat verblindend het overige verkeer. zijn binnenland verwelkomt ons met aluminium sierlijsten slijpeffect met koolstofvezel, contrasterende stiksels en instrumentatie met gebieden in zwart, rood naalden en, tussen één screen 4.5 "kleuren waarin de volledige informatie boordcomputer. Hier zien we een afspiegeling van de vijf gebruiksmodi waardoor de "Dynamic Select ' Eco, Comfort, Sport, Sport + en de individuele, waarmee variëren antwoord uitlaatgassen van de motor geluid -Niet 180 en optioneel op de 200, richtingsverandering en demping, Als u de optionele adaptieve. In het midden van het dashboard Infotainment scherm langs een maat 5.8 "tot 7" terwijl het Comand systeem voegt nieuwe functies.

de dak elektrohydraulische intrekbare harde schijf kunt u kiezen uw boven opake in hetzelfde lichaam kleur, doorzichtig of een glas kan worden verduisterd of verlicht een druk op de knop. voor rit Het is nodig om op te staan, maar zodra manoeuvre geïnitieerd deze beweging kan worden afgerond zonder meer dan 40 km / h. In optie kan ook u een functie die in staat is het uitvoeren van de transactie, terwijl de bagageruimte blind niet is ingeschakeld voor de converteerbare bevatten. Eigenlijk is het dak zelf duwt haar verankering maar voor deze moet er niets in de kofferbak om de route te voorkomen.

Op het gebied van veiligheid keurt de "Collision Prevention Assist Plus" waarschuwt voor een mogelijke bereiken met de auto die ons, de blinden, de onbedoelde verandering van rijstrook gaat vooraf aan ... terwijl de mogelijkheid om te remmen autonoom. U kunt ook rekenen signaal detector en achteruitrijcamera.

Mercedes SLC AMG 4343 AMG Mercedes SLC, grote woorden

Mercedes SLC breed assortiment, het model die meer modificaties 43 AMG en niet alleen voor de nieuwe motor. een motor die, dankzij onder andere aan sportuitlaat Double Butterfly Auto, Sport + modus geluiden als een racefiets maar vooral aanbiedingen grote kracht in zijn reactie. overgangen van de ene versnelling naar de andere Handmatig 9G verandering in zijn run-Tronic in de helft van de tijd. We zullen moeten zien wat de klok dicteert, omdat zijn karakter is veel bozer dan de meest krachtige en progressieve V8 uitgestorven 55 AMG. Het is lichter en vooral veel soberder in hun gemiddelde verbruik; met een figuur in goedgekeurde 7.8 l / 100 km, die verlaagt 6/10 dat van zijn voorganger.

debuten Herontworpen treinen. Het voorste asstompen met stijver, terwijl de achterbalk een speciale convergentie van gesmede aluminium. Beide zijn vaak groter negatief camber en een herziene elastokinematics. in optie u kunt rekenen op Geloodst demping en mechanische sperdifferentieel. Het heeft Beluchte remschijf en geperforeerd, met de "Behandeling" pakket toe te voegen remklauwen geschilderd in rood, naast de self-vergrendeling en een extra radiator. zijn stabiliteitscontrole heeft drie niveaus; verbonden met vroegtijdige interventie; "Sport handling mode", die aanzienlijk verlaagt de drempel van interventie of verbroken.

U kunt ook geïnteresseerd

Mercedes S Cabriolet

Vergelijkende Mercedes SLK 55 AMG vs Jaguar F-Type 5.0 V8 S