Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, de perfecte familie

Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, de perfecte familieTest: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, de perfecte familieTest: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, de perfecte familieTest: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG BMT 150 Sport, de perfecte familie

1973 lopen wanneer de Passat commerciële carrière begon, in eerste instantie als een visie op de ondertekening van Wolfsburg Volkswagen Audi 80. 8 generaties gesprekken met de B8 code voor de onlangs vrijgegeven, hoewel eigenlijk zes, omdat B4 en B7 zijn niets meer dan een upgrade, meer of minder diep, van de B3 en B6, respectievelijk.

Op dit moment is het model groter Volkswagen Group met MQB platform, hoewel het meer dan waarschijnlijk in omvang worden overtroffen door de derde generatie Skoda Superb in. ten opzichte van Vorige Passat is zo lang, één cm breder en vier lager. Niettemin Binnen verdienen veel ruimte dank u wel zijn strijd groeit acht centimeter. Ook wint drieweg centimeter breed aan de voorzijde en twee aan de achterzijde, die samen met de groei van de slag het loopvlak verhoogt en daardoor sterk verbetert het gedrag.

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDIHoewel het interieur is volledig nieuw, Reminiscence de vorige Passat zijn zeer aanwezig. Het verbetert de waargenomen kwaliteit gevoel. Het ontwerp is sober, maar met connotatie van grote elegantie, het dashboard sierlijst met horizontale chromen bars die het ventilatierooster en geïntegreerde front luchtuitlaten reconstrueert.

ergonomie, nogmaals, Het is uitstekend, met alle controles bij de hand en een Ze zijn op zoek naar zetels comfort en voldoende klemming Sport-althans in deze versie. We hebben echt zoals de verstelbare hoofdsteunen in de diepte, hoewel soms bewegen als de achterste passagier niet voorzichtig bij het inloggen-out van het passagierscompartiment. De acht cm boven slag maken het compartiment pas opmerkelijk hoog dat bijzonder ruim, in het bijzonder voor longitudinale afstand te Achterpassagiers, die bijna een limousine reis zal geloven. En om te winnen drie cm, die u toelaten om op te staan ​​en zes brede Hyundai i40 CW, en de kloof te dichten tot zeven cm met een spectaculair deze meting Superb. Wint twee cm breed voorzijde terwijl hoogte ondanks lagere groeit een voorzijde en vier op de achterbank, die altijd reizen beste twee volwassenen drie, meer bij grote centrum tunnelbreedte of zitting vormen.

in versies Sport is digitale instrumentatie en de rest traditionele klokken en naalden met een scherm in het centrum voor indicaties van de boordcomputer. In de middenconsole kunnen we ook verschillende touchscreens. Van de Edition heeft een oppervlakte van 6,5", zoals in de Advance, inclusief navigatiesysteem (€ 660 in Edition), terwijl de Sport vond een 8" , die navigatie, harde schijf is voorzien van controle door spraakopdrachten en DVD onder andere dingen.

Net als een grot, georganiseerd

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDIZijn slurf terug naar de hoogste score te halen. Het is niet de grootste in zijn klasse, maar het is boven het gemiddelde; hoewel in dit geval lang Skoda Superb (640 liter). In vergelijking met zijn voorganger gaat 535-520 liter Hoewel dit verlies is niet echt, omdat onze eenheid met het uitrustingsniveau Sport is voorzien van wielen 235 / 45-18 "en als reserve gelijk is aan de andere vier (applaus voor Volkswagen) is niet toegestaan ​​om het te gebruiken configureerbare verrijdbaar op twee hoogten andere versies en de capaciteit gelijk aan het vorige model. Afgezien van dat, onder die verdieping vinden we een Houder voor het opslaan van bagage afdekking stuurhuis die niet is geplaatst met veel comfort, want je moet twee plastic panelen die nodig trekken enige inspanning, hiaten voor noodgevallen driehoeken en gereedschappen te tekenen. Bovendien is de beweegbare vloer kan worden gebruikt om de lading te grendelen.

Zoals verwacht functies 12V-aansluiting en een goede opvouwbare handvatten die netten of riemen ingesteld om de lading vast te zetten. Andere gadget twee intrekbare haken en twee voor opknoping zakken vastgesteld bestuurt voor het vouwen van de stoelen van de stam zelf en in het bijzonder de mogelijkheid van het vouwen van de stoel in drie delen (40:20:40) met een centrale more de typische praktijk swing deur naar de ski's in te voeren, maar staat niet toe dat de plaatsing van objecten ook lang zijn hoog. Als we besluiten de drie secties verminderen, kunnen wij een volledig vlakke vloer met 2,05 m aan de onderkant, 1,88 bovenaan een breedte tussen 1,44 en 1,00 m in staat stellen een cubicar toestaan 1095 liter. In optie biedt het openen van het hek en toldilla elektrische afdekking van de bagageruimte (460 €, met de mogelijkheid van het openen van de sensor om je voet bewegen onder de bumper met de handenvrij-toets), partitie netvakje met bagageruimte (205 €) en netwerken voor het vastzetten van de lading (75 €).

Genoeg om uit te kiezen

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDIIn de commerciële start verscheidenheid van versies Het is opmerkelijk. Daarnaast is het hele jaar door nieuwe varianten zullen toetreden. In benzine toegang stap is de 1.4 TSI 125 pk, die wordt gevolgd door een 1.4 TSI met ontkoppeling cilinders ACT 150 en 1.8 TSI 180 pk. Komt mei 2.0 TSI met twee vermogensniveaus: 220 en 280 pk. Diesel aanbod richt zich op de 1.6 TDI 120 pk en 2.0 TDI met drie vermogens: 150, 190 of 240 pk, de laatste twee turbochargers in serie exclusieve DSG 7 -van snelheden nieuw ontwikkelde als oliebad 6, niet chemisch andere DSG7 gemonteerd minder krachtige modellen zoals 1,8 Totaal TSI- en 4MOTION. Dus alle motoren vier cilinders, turbo en directe injectie. De verandering kan handmatige of automatische zestraps dubbele koppeling zestraps DSG aangedreven gedurende 2,0 TDI 150 en 190 pk of 2.0 TSI. ook, Totaal 4MOTION kan worden geassocieerd met de TSI 1.4 2.0 TDI 150 en 150 of 190 pk.

Er zal ook een versie GTE hybride stekker met 1.4 TSI 156 pk 109 pk elektrische samen combineren om een ​​maximaal vermogen leveren 211 pk, met een bereik in elektrische modus 50 km en meer dan 1.000 in totaal.

Stilte, schieten

Mag niet dezelfde kwaliteit rollen van de nieuwe Mondeo, maar dit is zeer hoog is, biedt het een aplomb, hoger dan in de vorige Passat, en vooral veel meer behendigheid. Terwijl in bochtige wegen denken we dat we een Golf, niet een familielid van 4,77 meter en 1.633 kg. Hoewel het merk conclusies 85 kg verlaagd hebben (33 in het lichaam 9 op het chassis 3 en de bedrading naar de motor 40), onze schaalaanduidingen uit de laatste Variant 2.0 TDI 140 bewezen reductie van slechts 12 kg, en we mogen niet vergeten dat de belasting zowel technologie en apparatuur is veel hoger. Zoals voor comfort heeft de fijnheid van een Citroen C5 met luchtkussen niet te bereiken, maar het houdt tussen beide factoren waarschijnlijk de beste balans van al haar categorie. En dat in deze versie met een laag profiel banden als demping stevig aanvoelt. Maar is dat hechting is uitstekend, met zo'n klein, zelfs in scherpe bochten en anticiperen op het gaspedaal, kost denken van de auto's van dit formaat zonder sport bijnaam gedragen zich niet beter, zelfs op dezelfde manier onderstuur. En niet te stoppen in zulke kleine afstanden. Met dit frame Geen wonder dat de 2.0 TDI 150 pk weten weinig, hoewel snelheden boven het gemiddelde en 5,9 l / 100 km voldoen doelmatigheid van de uitgaven, maar minder dan 500 euro kunt u toegang krijgen tot de 190 pk sterke variant. Natuurlijk, in ieder geval met de DSG, zo snel als altijd en zo glad manoeuvres als altijd. En met de veranderingen dus we kunnen het niet helpen, maar denk dat de handleiding is dood. Een snelle en precieze besturing vermoeienissen staat bovenaan de beste Passat dynamisch opgebouwd tot nu toe.

Van 26.983 tot 45.743 euro

De sectie is minder evenwichtige prijs. En je kijkt waar je ook kijkt, het wetsvoorstel Passat is dan die van haar concurrenten generalisten, hoewel sommigen zeggen dat het ook onder andere betekent familie premie. Dit toestel is boven 40.000 euro, hoewel de korting -een 1811 van het resterende bedrag goed als een geschenk- uitrustingspakketten verlaagt de psychologische barrière 38,279 euro, die kan worden verminderd door een andere 1.635 euro (36.644 in totaal) als we besluiten om de transactie te financieren door middel van het merk.