Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4×4

Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4

Det ser ut til å endre på tredjeplass i Ford. Dens spesialister ta alternativ i dag, og etter stengetid Utility B-Max sin "boom" Minivan (Dens medlemmer er nå fem), åpner den helt denne gangen kapitlet SUV. I neste måneder vil nå den lille Ecosport, som vil legge deretter en større Edge. Men mens familie endene skapte igjen berører Ford Kuga ansvar for forkjemper tilbudet.

Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Frem til i dag ikke har gått galt, men stadig tøffere motstandere og fullstendig (men ingen Tosa Nissan Qashqai) Det var ikke nok. Det og, gjør ingen feil, ved å Også i disse vanskelige tider rasjonalisere plattformer for å opprettholde ett globalt produkt, bare fire år etter utgivelsen kommer en sekund helt ny generasjon. Avledet helt amerikansk modell Escape og for øvrig tjener til å Bringe Ford Almussafes (Valencia) produksjons eksklusivt for Europa; en kappe for vår bransje, og også ... For å dekke fortiden din?

"SUV" eration

Med poenget for en stadig attraktivt bilde i Ford Kuga i dag lovet oss bedre seksjon til seksjon. Vi begynte å skyte, og førsteinntrykket forlater oss svært positive. i dag Det er helt klart en mer komfortabel SUV. Med aura alltid en god sport, var det i den første generasjon for tørr fjæring for den type kjøretøy var det. I dag arbeidet med dempe (mer fleksible og nye støyblokker, lager og enda en nydesignet bakre underramme) gjør jobben perfekt.

Den kjørekomfort er betydelig økt i den nye Ford Kuga, med en stille og nå mykere slitebane, plassert, og ja, nivået VW Tiguan eller eier Nissan Qashqai. For åpen første punktet som forlater den nye Ford Kuga. Den andre var å gå rett til hytta, der han aldri helt måle seg med sine rivaler. Men i dag, den økes opp til 8 cm i lengde (4,52 m total) Bør ikke bare gi mer emballasje, men også en ekstra plass. Og ved første øyekast, vi fullførte ikke inne å se ham. Sant, men ikke opphøye ham 2 cm mer benplass bak ikke hekte ham og at høyden er bra, men fortsatt det smaleste. Tilstrekkelig bred, men uten fanfare.

Men nå hoppet vi inn i bagasjerommet og ekstra centimeter vises i ikke mindre enn 90 liter mer kapasitet, stående med 500 total i hodet segment etter Honda CR-V og CX-5. I tillegg er laste munnen store og små, og selv om ikke lenger er praktisk vindu, hvis det vises den elektriske porten (600 euro) og folding og vippe justerbare ryggstøtter. Så, i praksis, dersom også Ford Kuga langt mer funksjonell og også, som Ford lovet å avskrivning av kostnader plattformer, med en ekstra ekstra teknologi.

Serien, den nye Ford Kuga tilbyr nå knekollisjonspute og nødnummer mens for bare 1.000 €, har vi en pakke med mange nye systemer kjører assistanse, med Kuga SUV blir høyest scorer i historien oppnådd i euroncap sikkerhetstester. Små og store "gadgets" i tillegg til innendørs miljø med stor glede og bedre opplevd kvalitet. Bare den lille skjermen på dashbordet eksister i dag i en tid med store smarttelefoner og nettbrett som også vi føler i dag, enda mer i Nissan Qashqai.

Forresten

Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4SUV i dag funnet så komplett og balansert, vi tvil oppsto. Hvordan vil det påvirke din søteste karakter til sine kjent høy dynamisk kapasitet? Til å begynne med, og med ankomsten under annonserte Ecosport, Ford bestemmer seg for å starte i dag i sin Kuga spekter av minimum 140 hk, hva det er allerede en intensjonserklæring. Til dem, og motoren din Diesel "basic" 2,0 TDCi, vi ledet.

Aldri var denne motoren en sløsing med strøm ved lave turtall, og i dag opprettholder sin tendens til å skyve soliditet fra 1800 rpm. Men kommer denne gangen med ballast. 4x4 alltid er, men de økte dimensjoner og en overlegen utstyret genererer mekanisk likestilling i dag opp til 130 kg mer vekt (omtrent 1800 totalt) den nye Ford Kuga: høyt tall, og som åpenbart påvirker deres respons.

Resulterer, ja, tilstrekkelig og komfortabel i ditt daglige svar i dag Det er litt tregere enn før og mot konkurransen, deres ytelsen er ikke strålende. Eller tjenester, heller ikke i forbruk ... og at Ford annonserte en 10% høyere effektivitet enn fornøyd. Men ikke medregnet i dag med Stop / Start og opprettholde stramme utviklingen takt mot uptrend av sine rivaler (spørsmålet ikke tregere over sine beskjedne fordeler), den 7,3 l / 100 km dette tallet er utgifter opp til en liter mer enn rivaler som Nissan Qashqai 1.6 dCi eller VW Tiguan 2.0 TDI. Det er utvilsomt det viktigste punktet å vurdere.

kraftelektronikk

Test: Ford Kuga 2.0 TDCi 4x4Mayorflexibilidadde serverer både fjæring og vektøkning var i stand til å se hvordan det ville fungere i den nye Ford Kuga veien. Og, igjen, Ford overbevist. Det har blitt skrevet i årevis sine modeller et svært dynamisk berørings, funnet fra ny adresse (Og kraft, med mindre gjeldsgrad og svært presis veiledning) til rask endring og flott beliggenhet.

Hvis du allerede sjekke ramme, Det er sant at den nye Ford Kuga i dag genererer noe mindre direkte støtte for å rulle litt høyere kropps men rask det kompenserer blåse elektronikk å fortsette å se ut som, kanskje i dag etter CX-5, den dynamiske SUV segment. utviklet for Focus RS, monterer nå en ny momentvektorkontroll utgangspunktet kurvebremse innsiden hjulet for å bedre dedisere på racing linjen. Håndgripelig, sin inntreden vil "stripen" åpnes innover som akselerasjon, noe som også bidrar til en bakre holde mer enn den forrige Kuga insinuerte moro oftere.

Noe svakere, men mer gjenstand derfor Ford også garanterer en nye AWD. Denne gangen, forlater den foregående Haldex clutch av et elektronisk styresystem og Utarbeidet raskere og vi ser som distribueres kraft til bakre oftere. Jevn drift, sammen med tilstrekkelig takhøyde og alltid effektive blandede dekk M + S av vår enhet (selv bremse hardt på asfalt) De gjør det etter spor uten ulempe. Det inkluderer også Kurve Kontrollen kan bremse hvert hjul individuelt og redusere motorens dreiemoment på leting etter maksimalt grep og stabilitet. System, men at bare reiser tvil intensiv felt eller overflater med svært lave vedheft overoppheting problemer. Kort sagt, står vi Ford Kuga i dag mest komplette og møter en siste løfte om ikke å heve sin pris å bli en av de mest konkurransedyktige satser året.