Contact: Mercedes C 200 Bluetec, een kleine klasse S

Mercedes C Class 2014Mercedes C Class 2014Mercedes C Class 2014Mercedes C Class 2014

Als het gebeurt met de nieuwste Mercedes naar het bereiken C-klasse Het verwijderd "jaar af"Het is ernst veranderd in het ontwerp, features veel meer Jovial en modern. Zegt de huidige slogan van het merk "iets gebeurt in Mercedes" en de C-Klasse deze transformatie eruit ziet, voelt en ademt. Maar ontspannen, want als uw smaak voor Mercedes meer traditionele aanhouden, de exclusieve afwerking mounts die onmiskenbare rooster merk met ster automotive helderder vooruitzichten op de motorkap. Overigens, in dit geval, traditie wordt erg gespannen. alleen rooster "exclusief" Het is actief, d.w.z. opent en sluit de pijpen materiaal drie bladen, volgens bepaalde parameters, de aërodynamische coëfficiënt te verbeteren, zodat de CX 0,24 opname segment.

Terug te gaan naar wat er gebeurt in het merk zonder verlies van de intrinsieke elegantie van alle Mercedes de C-Klasse heeft de bochten en hoeken verlaten binnen Ook reconstrueert een atmosfeer veel edgier en sport wat tot nu toe gezien. Maar het is niet alleen beeld. Zoals ik al heb gezegd, de nieuwe C-Klasse Het werd opnieuw gemaakt van boven naar beneden. Een deel van een nieuwe platform veel meer geavanceerde, klaar om dergelijke brengen rijden kwaliteit, zoals dynamiek. 10 procent betrof de aluminium in de vorige generatie, het is bereikt bijna 50 procent in de nieuwe C-Klasse, op beide onderdelen zeer specifiek de chassis, als bijna alle van het lichaam. We praten over gewichtsbesparing van ongeveer 100 kilo, beide bijdragen in dynamisme en rendement. Hier, tot 20 procent verbruiken de nieuwe 200 BlueTEC, van de vorige 200 CDi.

Mercedes C Class 2014

positieve alliantie

de nieuwe 200 BlueTEC Hij verliet de "omvangrijk" Blok 2.1 voor Modern huis Renault 1.6. Voordat frons, zal ik van tevoren dat deze motor voegt waarde toe in te stellen en durven zeg ik, het voelt akoestisch meer verfijnde het blok Mercedes 2.1, die nog steeds in de versie 220 BlueTEC 170 pk. de nieuwe 200 BlueTEC kondigt de zelfde 136 pk 200 CDI zoals hierboven. op 1.6 dCi 130 pk Ze rijden een aantal Renault en Nissan, Mercedes Hij heeft gewerkt aan hun interesses. de motorblok fabrikaten Renault in Frankrijk, maar de eindmontage de einden Mercedes in Bremen, Duitsland. de dragers specifieke, Renault als motorophanging in dwarsrichting longitudinale Mercedes. de randapparatuur, Stop-Start-apparaat, elektronisch beheer en versnellingsbakken ze worden geassocieerd Mercedes bijdragen.

Vanaf het begin, de C 200 BlueTEC je bent geslaagd lot algehele kwaliteit en veel comfort en evenwicht rollend. Ik zou zeggen dat zijn twee van zijn pijlers, waar ze komen niet op dezelfde manier hun directe en indirecte concurrenten. de motor voelt soepel en stil, iets dat niet altijd merkbaar in de 4-cilinder dieselmotor merk, zoals in BMW. Motor het werkt heel goed en als we beginnen het assimileren eerste mechanische opties en zijn brillantísimas (In sommige markten is er een 180 BlueTEC 115 pk zijn), misschien omdat ze ruimschoots geschikt voor de ontberingen van vandaag. met een goede lage snelheid en zeer goede respons iets boven 200 BlueTEC out, versnellen en wiel vooruitgang totale tevredenheid en onverschilligheid bewegende ontwikkelingen royale uitwisseling. En ik heb bij deze conclusies komen ook circuleert door bergachtige wegen die huiden Marseille, stad gekozen door Mercedes voor de presentatie Klasse C.

Mercedes C Class 2014

de handgeschakelde versnellingsbak voegt de zachte aanraking van mechanica, zoals ophanging. Het nieuwe platform lanceert een verfijnde vooras 4 wapens het scheiden van de suspensie bewegingen richting. Dit meer kwaliteit walsen en besturen van de kuil. En de nieuwe stuurbekrachtiging ook betrokken bij de goede vooras. er is een luchtgeveerde, maar de metaallentes gecombineerd met kussens mechanisch wijzigen hun moron afhankelijk van hoe snel je werkt, veel comfort en een goede begeleiding te verzenden u. Van daar, de Avantgarde afwerking Het biedt u dezelfde buffer, maar met springs 15 mm lager en sportchassis, naast de kortere veren, steviger dempers degenen ook.

intelligent rijden

hoog rijkwaliteit Het wordt ook gegeven voor hoe goed ze behandelden je binnen voelen. de C-Klasse Hij heeft bewoonbaarheid centimeters gewonnen in alle richtingen. De eenheid die we hebben getest, geladen met opties, neemt je mee naar een exclusieve premium wereld van het hoogste niveau. Ook zeer avant-garde wereld. Een touch control knop ondersteunt de centrale instrumentatie en kunt u brieven schrijven en nummers met uw vinger naar de stereo-installatie te controleren, navigatiesysteem enz. Zoals ik al eerder zei, de leiders spreken over de nieuw Klasse C als een klasse S een compacte weegschaal en voor een deel te maken van de technologie afkomstig uit de grote salon. Intelligente Drive pakket bestaat uit geavanceerde oplossingen actieve veiligheid. omhoog 6 radars controleren alle Car perimeter en onder verschillende systemen verbeterde nieuwe niveaus in het segment veiligheid en vooruitgang futuristische autonome rijden.

BLAD

Mercedes C 200 Bluetec

MECHANICS

motor

longitudinale front. 4 cilinders in lijn

Cilinderinhoud en afmetingen

1,5978 cm3. 80,0 x 79,5 mm

samendrukking

15.4: 1

maximaal vermogen

EEG 136 pk bij 3.800 toeren per minuut

maximumkoppel

32,6 MKG EEG bij 2.000 tpm

feeding

Diesel directe inspuiting, turbo geometrie en intercooler

transmissie

RWD. 6-versnellingsbak

adres

variabel vermogen

banden

205/60 R16

CARROSSERIE

LargoxAnchoxAlto

469x181x144 cm

gevecht

284 cm

gewicht

N.D

draaicirkel

11,2 m

romp

480 liter

PRESTATIES

Acel. 0 tot 100 km / h

N.D

gemiddeld verbruik

3,8 l / 100 km

CO2-uitstoot

99 g / km