Audi RS 3 Sportback, 367 pk auto fun

Audi RS3 Sportback 2015Audi RS3 Sportback 2015Audi RS3 Sportback 2015Audi RS3 Sportback 2015

De motor van deze Audi RS 3 Sportback is een "Oude bekende" tussen de sportiefste modellen van Audi. De oorsprong gaat terug, niets meer en niets minder, dan racewagens met het merk met de vier ringen streden in verschillende vormen, rally en toerwagenkampioenschap, alsmede de productie modellen van de jaren '80. jaar 1994 Audi zet op het podium het eerste model onder de vlag RS, de RS 2, een salon bekende orgaan dat brak met alle tot nu toe bekende. Van daaruit is het vijf-cilinder motor daalt ongeveer net zo charismatisch modellen zoals de RS TT 2009 in de RS 3 Sportback eerste generatie (die het merk verkocht tweemaal verrast zoveel eenheden dan ze hadden gepland) en later in de SUV RS Q3, een model dat is het hebben van een aanzienlijke verkopen.

Een andere borgen van deze mechanica is zijn record: van 2010 tot en met vorig jaar Het is bekroond in alle edities met de titel Engine of the Year, een titel met genoeg gewicht in de automotive wereld.

Een eerste motor

Audi RS 3 Sportback

Deze keer, de 2,5-liter motor turbo kondigt het hoogste cijfer ooit macht gegrepen in deze: 367 pk en een maximumkoppel van 47.5 MKG vanaf slechts 1.650 tpm waarin ze worden gehandhaafd en 5500 rpm. Heeft een nieuwe variabele verplaatsingspomp, halte / startsysteem turbocompressor met een maximaal vermogen van 1,5 bar blazen (die kan oplopen tot 2,35 bar piekuren) en een maximale theoretische opbrengst van 1100 liter lucht per uur. De motor is zeer klein en compact, van 49 centimeter lang en handmatig op de grond aangebracht dat het merk in het Oostenrijkse Györ.

Het geluid arrancarlo uitgezonden en niets wijst erop dat er geen dit is een "normale" Audi. Met een vlinder in het uitlaatsysteem, het lawaai van de motor wordt een melodie die naar het rode zone worden de wijzer van. De mogelijkheid om lap up is zeer hoog, terwijl Normaal gesproken krijgen we om ons te snijden een beetje verwaarlozing Als we met behulp van de handmatige modus S tronic verandering. De voordelen zijn een goede sollicitatiebrief: 4,3 seconden tot 100 km / h en self-begrensde topsnelheid tot 250 km / h dat, zodra de weg vrij is (in Duitsland, natuurlijk) is het zeer snel bereikt. Er is een optie om de maximumsnelheid te verhogen tot 280 km / h.

in een dagelijks gebruik, de motor is een genot voor zijn zachtheid en aangepaste consumptie, maar wanneer we beginnen om alle dat geeft van zichzelf te halen, de motor wordt omgezet in een machine om paarden te leveren en de snelheid te winnen van een toerental van de motor. de Automatische dubbele koppeling S tronic (Standard) is een uitstekende bondgenoot toen we allebei lopen en toen we de helm en overalls om het volledige potentieel van de auto te genieten. de zijn goed gespreid gears, niet veel kloof tussen hen en het beheer van de dubbele koppeling is zeer snel in alle omstandigheden. Dus het antwoord veranderen als de motor en het adres kan worden geconfigureerd met behulp van de zogenaamde Audi Drive System aanraken van een schakelaar op de middenconsole. Als we besloten op de dynamische modus, het geluid van de uitlaat en waarschuwt ons dat ieder van de 367 pk beschikbaar zijn bereid zo snel mogelijk uit te galopperen.

Audi RS 3 Sportback

Net als alle S en RS, deze versie heeft de Quattro vierwielaandrijving een meervoudige hydraulische koppeling elektronisch geregeld. Een betere gewichtsverdeling, wordt dit element (en batterij) geplaatst op de achteras en is ontworpen voor het elektronische specifiek voor dit model. Het koppel wordt volautomatisch verdeeld tussen de voorste en achterste en kan van 50 tot 100 procent van het koppel naar de achteras, afhankelijk van hoe we rijtoestand en asfalt.

de adres, van variabele helpen (Tussen 15,3 en 10,9: 1) en met specifieke operationele wetten voor deze versie, heeft een soft touch bij lage snelheid en het wiel stevig vast bij het snel en ook het biedt zeer goede informatie aan de bestuurder van wat er gebeurt tussen de wielen en de weg. dus dempers en veren Een specificatie idioot, steviger en eventueel Magnetic Ride demping verbetert het dynamische gedrag van de auto bij het snel wiel wordt aangeboden.

gedrag

Audi RS 3 Sportback

Om haar dynamisme, niets beter dan rollen in een circuit waar de veiligheid is een belangrijk element te bewijzen. In onze Touchdown reisden we naar het Autodromo Vallelunga, in de buurt van Rome. Daarin zagen we twee fundamentele aspecten: haar vermogen tot 367 pk niet zetten in de problemen op elk gewenst moment of het frame of de bestuurder en efficiëntie die door de optionele uitrusting van carbonocerámicos remmen (voor het eerst aangeboden in dit model). We waren de eerste om te rollen met gemak snel. De RS 3 Sportback verrast nauwelijks understeer in de scherpe bochten en de tractie je hebt wanneer u stap op het gaspedaal. De verdeling van het koppel tussen de assen, met een voorkeur voor de achterzijde en de aanwezigheid van de zogenaamde "Torque Vectoring" aanbrengen raakt aan de binnenste wielen meer koppel naar buiten en een stabiliteitscontrole afgestemd op sportief rijgedrag overdragen Vul de RS 3 Sportback je beweegt met de wendbaarheid en efficiëntie het vermelden waard. En bovenal, het aanbieden van gemak en veiligheid voor de bestuurder dat maakt bochten snelheid is zeer hoog.

Wat betreft de carbonocerámicos remmen, de waarheid is dat verrast ons de mogelijkheid om de auto te stoppen te allen tijde; In feite, je meestal moet je je voet til de rem omdat, zoals ze vulgair zeggen: "je weg bent." Het gevoel dat je nog hebt is dat je altijd zou kunnen hebben meer remmen haast (En bij elke beurt de haastte zich over). Natuurlijk moeten we ook rekening mee houden dat de remmen waren "hot", omdat de auto werd de hele dag te rollen, wat de ene kant hun doeltreffendheid en aan de andere voordelen, zegt veel over hen, omdat Ze waren onuitputtelijk in alle batches.

De RS 3 Sportback en kan besteld worden en de eerste eenheden zullen beginnen te komen later deze maand. Als u denkt aan het kopen van een, zie je de voorbereiding 59.800 € en een beetje meer naar een ander element dat niet standaard is, zoals carbonocerámicos schijven en het type kuipstoelen zetten.