Renault og Honda ser ut til å være klart: Alonso løsning?

Renault og Honda ser ut til å være klart: Alonso løsning?

Den etterlengtede møtet endelig fant sted i går etter den lange klasse. opp Flavio Briatore Han droppet å analysere første hånd fremtiden for Fernando Alonso. "Vi må vente å se hva som skjer med motoren og teamet," innrømmet til media.

Lederen for Honda Motorsports, Masahi Yamamoto, endelig kom han frem til Monza fra Japan, og ingenting annet gjøre det møtte Chase Carey, som er den nye Ecclestone og Ross Brawn, begge Liberty, alle med Jean Todt president i FIA. Og de alle hadde et felles mål: Honda vil ikke miste under noen omstendigheter.

Alle er tilbudt å hjelpe og prøve å overbevise sprettert til trinn å Toro Rosso De er ikke ment å miste dem penger, fordi de vil investere det samme, idrettslig de kan ha mer tid og mindre press for å vokse og gjøre en reell racing motor, og har teamet i horisonten "mor" av Red Bull når du ønsker å hoppe tittelen i 2019 eller 2020.

Dette er den aktuelle situasjonen og kan snart ha et resultat. Yamamoto så gikk han for å se Hasegawa, leder av Honda i F1, og det var en god tid før det endte Zak Brown, McLaren sjef. De endte rundt 21:00.

Renault har gitt sin OK for å motorisere McLaren og Toro Rosso dråpe, siden du bare kan gi motorer tre team-sitt eget team, Red Bull og Toro Rosso-, men ikke for enhver pris. De er klar over at Toro Rosso Det etterlater svært dratt fordi det sparer 12 millioner euro til å betale for motoren din, pluss flom indonesiske penger Sean Galael neste sesong, og fordi de gjør deg en tjeneste, be om noe i retur.

Forespørselen er: enten økonomisk kompensasjon eller Carlos Sainz, som det er gal for musikk siden forrige sesong at Renault startet frieri i Madrid. også Renault laget gevinster ingenting endrings Toro Rosso til McLaren, som det belastet samme å være en annen klient av motoren din, men påtar seg risikoen, som med Red Bull, Yo sendes på sporet av ikke bare én, hvis ikke to lag med samme motor.

sprettert se alle roing i samme retning, og er klar over at dersom de nye eierne foreslår at du denne endringen kan være bra for dem i fremtiden å ta grovhet med glatt, fordi utgangspunktet, de har ikke levd opp til krav.

McLaren benektet i går at Toro Rosso Han har satt som et stopp 18 timer fra søndag ettermiddag til enighet mellom alle parter, men hvis ikke denne kvelden til enhver tid neste uke bør være en kunngjøring, med chassis klar innen 2018 i fravær avgjøre hvilken motor passer, vital beslutning om å fullføre bilen i sluttspurten.

i går Fernando Alonso, samtidig som hårfine balansen mellom hva du ønsker og hva du kan si i det offentlige, fortsatte å presse sin i et intervju på den offisielle nettsiden til verden "formula1.com""Jeg må ta denne beslutningen. men også laget mitt, McLaren. Vi har alle ingrediensene til å være et flott team, vi trenger bare å bli mer konkurransedyktige, så jeg håper vi finner konkurransedyktig pakke for neste år. Det ville gjøre det mye lettere å ta avgjørelsen. Å tro er en ting, men jeg trenger å se virkelige resultater. "