Nieuwe Mercedes Class E 220D 2016: we hebben al geproefd!

Klasse Mercedes E 220D 2016-testKlasse Mercedes E 220D 2016-testKlasse Mercedes E 220D 2016-testKlasse Mercedes E 220D 2016-test

Het wachten is voorbij en uiteindelijk hebben we in staat geweest leiden de Mercedes E Class 2016 nieuwe generatie. Je opent de deur en zal lijken je op een Mercedes Class S: omvangrijk stoelen met een elegant design, met afwerkingen compartimenten hout en aluminium... De stoelen zijn zeer comfortabel en zijdelingse steun van de rugleuning wordt gewaardeerd. Aan de andere kant, motor Het is echt stil; Als je in staat bent te luisteren, dan heb je echt afgestemd oor.

Aan de voorzijde van de bestuurder Mercedes E Class 2016 aanwezig twee schermen 12,3 inches van de hoogste prestaties. Classical gebieden met typische naalden misschien wel de nieuwste generatie Mercedes klasse E. Alle functies worden aangestuurd, hetzij door middel van een joystick als een "touchpad" en door twee aanslag vlakken op het multifunctionele stuurwiel.

de afmeting en browser ontwerp onthullen de stijl van een echte Duitse fabrikant: kan de gebruiker alle bekijken benzinestations gebied, detaillering prijzen, zodat u het meest op te slaan. U kunt ook beschikbare parkeerplaatsen te bekijken. Ja, het systeem werkt door het verzenden van gegevens voortdurend door middel van internet.

Mercedes E binnen 220dMercedes E220d: parkeren zonder bestuurder

Als je rijdt een versie van Mercedes E Class 2016 uitgerust met Park-Pilot systeem, Je moet niet naar binnen te zijn om het te parkeren. U kunt aansluiten uw smartphone de auto door middel van een toepassing. Deze detecteert de parkeerplaats en de bestuurder hoeft alleen maar cirkels met je vinger te beschrijven op het scherm om de telefoon weg vooruit wijzen naar de auto, en het werkt perfect. Zelfs als het een obstakel in de garage, een fiets die u hebt opgeslagen, bijvoorbeeld waarneemt, wordt de auto stopt en vraagt ​​of door te gaan met het parkeren. Als het risico van botsingen, de auto net stopt. Vinger cirkels zijn gewoon een extra controle: wordt gebruikt om de auto te geven wanneer te stoppen, of te voorzien gebruik in krappe parkeerplaatsen. Het is dat verantwoordelijk voor het stimuleren overblijfselen, uiteindelijk, de bestuurder. Trouwens, tijdens het parkeren met de afstandsbediening, kan er niemand aan boord Mercedes E220d.

de automatische parkeersysteem Park-Pilot tracks parkeerplaatsen, zowel online als op drums, langs de route, en de bestuurder kan kiezen of om vooruit te parkeren of achteruit. De auto vertelt de bestuurder zijn handen van het stuur te houden en scheiden de voetpedalen. Dan begint de parkeerplaats. Vanaf hier Manoeuvreren auto, vooruit of achteruit zelfstandig als dat nodig is. Op de parkeerplaats op drums, heeft de bestuurder om te kiezen of naar het plein naar links of naar rechts te verlaten. Als je achteruit moet gaan, detecteert het systeem verkeer en waarschuwt de bestuurder wanneer hij de vrije loop. de nieuwe parkeerwachters Mercedes E Klasse Ze zijn al behoorlijk geëvolueerd met een hoge mate van prestaties en perfectie. Het lijkt erop dat is niet ver wanneer de bestuurder kan stapt uit de auto en het zal zorg dragen voor het parkeren alleen te nemen.

Mercedes E binnen 220dWie wil gebruik maken van uw smartphone om te parkeren uw Mercedes E Class 2016 in andere plaatsen naast uw garage, kunt u gebruik maken van de NFC-functie (Near Field Communication) Van de telefoon: u kunt het gebruiken als een sleutel te openen en start de auto. Momenteel is deze werkt met SIM-kaarten en Samsung S6, dat zij een NFC-chip.

Mercedes E Klasse 2016: bestuurder voelt bijna als opgegeten

Tot slot gaan rijden: de nieuwe motor diesel 2.0 van viercylinders de Mercedes Class E 220D. Bij het opstarten, dit "brult" voorzichtig omgedraaid en tweemaal afstandsregeling hendel. de klasse E bepaalt de snelheid signaalherkenning of browser, Het is permanent aanpast aan de snelheid van het voertuig aan de voorkant en ook blijft binnen de baan. Je hoeft alleen iets te raken van de motor voor het systeem om actief te blijven, zoals de wetgeving nog steeds niet voorziet autonoom rijden. Wat bedoelen we hier precies te rijden 'goed'? De afstands- en snelheidsregeling vloeibaar, de auto niets vreedzaam doorgaand verkeer. Alleen in moeilijke omstandigheden De rijbaanbehoudsysteem assistent Het is aan de rand: onze pad daalt sterk in een lange bocht naar links en dan scherp naar rechts en Mercedes klasse E sporen 'cessen en snel herstelt de lijn. Activeren met tussenpozen gedurende een paar seconden is genoeg om van rijstrook te veranderen, zal de auto de rest. Het vreemde aanvankelijke gevoel van paternalisme geeft snel manier aan te passen aan de technologie.

Natuurlijk hebben we ook getest wat er gebeurt als u niet om contact met het stuurwiel te houden Mercedes E 220D 2016. Het systeem verwijt ons met een pieptoon en dan beginnen te verminderen snelheid. Wanneer minder dan 60 km / h activeert de alarmlichten en de auto vertraagt ​​en geleidelijk. In de schouder, de Mercedes klasse E niet worden gestart omdat het een doorlopende lijn detecteert en interpreteert het mag niet verder gaan dan het.

Mercedes E 220D 2016 terugomhoog een snelheid van 130 km / h, de Nieuwe Mercedes E-Klasse U kunt zelfs volgen andere voertuigen autonoom. Eenmaal gevestigd welke auto zou moeten volgen, het gebruik van een radar en stereo camera, en dat hoeft niet eens wegmarkeringen: de auto is precies de lijn die eraan voorafgaat. Echter, tijdens het testen, onze lieve Mercedes E220d Hij ging eens naar de weide het beperken van de juiste weg. Geen zorgen te maken, want dat is de bestuurder: voor gelijkrichtende richting.

de adjunct-directeur om te voorkomen ongevallen dit is nieuw. Bijvoorbeeld, als een kind plotseling verschijnt voor de auto, het voertuig niet alleen snel verlaagd, maar stuurt ook een impuls aan het stuurwiel met de bestuurder aangeeft welke zijde uitwijken moet uitvoeren.

Mercedes E 220D: efficiënte en verfijnde motor

de nieuwe dieselmotor de Mercedes E 220D 2016 Werkt nu met een verdieping turbo-technologie, een geavanceerd systeem van uitlaatgasrecirculatie en een uitlaatpijp direct in het reinigingssysteem van de motor geplaatst. Rustig, haar functie uitoefent, en blijft bijna onmerkbaar, zelfs wanneer je begint om gas te geven, en we praten niet alleen over akoestiek. Betreden de snelweg, de motor een beetje lastig hoewel getoond is hij heeft lichter dan 35 kilo, de Klasse E weegt nog 1.680 kg. hun 194 pk en maximumkoppel van 400 Nm bereiken goede versnellingstijd (0-100 km / h in 7,3 seconden) en mogelijk een maximum snelheid van 240 km / h. Laatstgenoemde draagt ​​ook aanzienlijk aërodynamica: volgens de fabrikant, heeft een weerstandscoëfficiënt van 0,26. En de verfijnde gas recirculatiesysteem en het verminderen van interne wrijving dankzij beklede cilinders dichterbij en klein te maken van de E220d een auto gehomologeerd als gemiddeld brandstofverbruik 3,9 liter per 100 km.

Mercedes E 220d: in een notendop

de Nieuwe Mercedes E-Klasse, met zijn grote vooruitgang in de richting autonoom rijden en zelf parkeren, Het heeft onze aandacht afgeleid van het rijden klassieke oude school met je handen op het stuur en je rechter voet op de pedalen. Deze stap in de richting van automatisering is het meest indrukwekkend nieuwe E-Klasse.

de Nieuwe E 220d bespaart brandstof dankzij de dynamiek en aanvaardbare ontspannen vlotte lopen. op binnenruimte, de nieuwe E-Klasse beweegt in het traject van S-stand zal het voorjaar komen met een startprijs van 48.500 euro (Officiële koers in Spanje van deze dieselversie).

U kunt ook geïnteresseerd

- Mercedes E Klasse 2016: Hoe werkt de automatische parkeerrem (video)

- Mercedes E Klasse 2016, de prijzen voor Spanje