Q2 Audi 1.6 TDI: eerste test met eigen metingen

Q2 Audi 1.6 TDI, probeer dan de Diesel toegangQ2 Audi 1.6 TDI, probeer dan de Diesel toegangQ2 Audi 1.6 TDI, probeer dan de Diesel toegangQ2 Audi 1.6 TDI, probeer dan de Diesel toegang

Perfect hieronder omlijst Audi Q3 en duur gelijk aan een Audi A3 Sportback, nieuw Audi Q2 Het is gericht op een jongere en minder conservatieve smaken publiek. Het ontwerp is vet en verkent oplossingen nog nooit eerder in Audi, terwijl een beroep op de sterke aantrekkingskracht van een segment dat blijft volgelingen, die op dit moment is een garantie voor succes te krijgen. Het goede nieuws is dat het geen misbruik en niet buitensporig hoog, zodat zowel esthetiek en rijden, zelfs degenen die misschien leuk verzaken mode SUV, aangezien bijna het niet zo lijkt. In feite is bodemvrijheid 14,5 cm (13,5 in suspensie S line onze eenheid), dus is een model het meest geschikt voor asfalt vuilsporen, met name 4x2 versie van de toegang tot de Diesel range de hand.

De onconventionele aanpak Audi Q2 door de felle kleuren voor het interieur schansen, die zeker zal aanspreken jongere bestuurders worden ook gewaardeerd, samen met de hoge mate van connectiviteit en het belang dat aan elementen zoals de browser en stereo-installatie, met een aantal opties om te kiezen bekroond door een audiosysteem 14 luidsprekers van Bang ondertekend & Olufsen. Virtual Cockpit, Google Earth, actualiseren online kaarten, punt Wi-Fi-toegang, carplay Apple, Android Auto, Inductieve lading voor de telefoon, toepassingen rapportage brandstofprijzen van de nabijgelegen benzinestations, in de buurt parkeren, weerbericht, real-time verkeersinformatie ... zijn enkele van de dingen die je niet mag missen als je wilt neem aan dat de laatste te zijn, maar voor hen moet een succulente betalen extra.

Audi 1.6 TDI proef Q2Onder de huid Audi Q2 verbergt de MQB platform, zo heeft weinig te maken met de Audi A1, veel met Audi A3, met die hij deelt wielbasis. Ja, vanwege zijn korte overhangen, het is 5 cm korter. Het laatste model is de meeste schade kan worden gedaan in termen van omzet, voor de niet zo kleine SUV Het is een goed alternatief gezien het feit dat nauwelijks verliest ten opzichte van bewoonbaarheid Audi A3: Behoudt hetzelfde binnenbreedte en waarvoor verliest afstand tot de benen van de achterpassagiers wint het aan ruimte om het dak. Niet zo met romp, en dat het officiële cijfer is hoger in de Audi Q2 -405 liter, vergeleken met 365 in de Audi A3 en 380 in Audi A3 Sportback-. Bij het meten van onze Technical Center heeft slechts 285 liter blokjes -335 liter in Audi A3 en 370 Audi A3 Sportback-. De reden is dat onze unit, zelfs reparatieset plaats van een reservewiel, waarbij het gat voor het, samen met tal van geëxpandeerd polystyreen dat verhinderd plaatsen van de kofferruimte in zijn onderste stand. We zullen moeten wachten tot andere verschillende eenheden om te zien of het hoger is dan de "broer" Audi A3.

De nadelen betreffende de Audi A3, de Audi Q2 heeft een hoger zwaartepunt die snelheid bochten aftrekt bij het uitvoeren van een rijdynamiek-tegenwerkt welke gedeeltelijk een grotere breedte en effectieve electrónicas- steun. Aan de andere kant, moet je genoegen nemen met de mogelijkheid van het uitrusten lED-koplampen tamelijk verfijnde Led Matrix beschikbaar Audi A3 na de restyling. Bovendien is het volledig overtuigend en verrast met een graad van perfectie en plezier of nauwelijks frequent gebruik in zijn segment.

Audi Q2: Great kleine SUV

Rijden touch is een van de beste activa van Audi Q2. In plaats daarvan, pedalen, besturing en mechanische respons zijn afgestemd op de millimeter en zeer harmonische wijze onberispelijk, soepele en nauwkeurige werking. Even volbracht is de geluidsisolatie van de motor, als enige geluid dat je hoort als we eenmaal genoeg bereikt voor het lawaai rijsnelheid verbergen. Waarschijnlijk vanwege de gulle maatregel band gemonteerd op de testeenheid, het geluidsniveau van het asfalt is iets hoger dan we zouden willen, maar in vergelijking met andere auto's in zijn categorie Audi Q2 Het houdt decibel op de baai, zelfs windgeruis bij hoge snelheid is zeer content. Hetzelfde geldt voor elke vorm van trillingen, bij afwezigheid van de meeste van de tijd, behalve in zeer specifieke situaties, bijvoorbeeld als u te versnellen in de 6e zeer paar ronden.

Q2 Audi 1.6 TDIZoals voor het comfort van de schorsing en de kwaliteit van de bacheo Audi Q2, We hebben ook te maken met een echte Audi, en dat onze eenheid niet alleen afgezien van de optionele adaptieve dempers, maar het was uitgerust met 18-inch wielen en S verlaagd onderstel lijn. Bewegingen van het lichaam zijn zeer gecontroleerd, hoewel hier ook van invloed op sommige elektronische hulpmiddelen die de situatie onder controle heel vroeg om de bestuurder en zonder dat het volledig loskoppelen mogelijk te houden, bijna onmerkbaar. Zelfs in de positie "ESP off"de "autoblocante" elektronisch sluit de spin bij grondig versnellen scherpe bochten of bij weinig grip, terwijl de automatische remming van de binnenste wielen maakt de auto vast aan de baan gekenmerkt door het stuurwiel. Als u eindigt als te veel onderstuur, hoewel de ESP trechters snel. globaal Audi Q2 zeer neutraal en betaalbaar reacties, zoals men zou verwachten van een Audi, maar zonder saai. de adres, beurt zendt voldoende betrouwbaarheid wat er onder de wielen ook progressieve radio. Dit betekent dat het meer directe zoals je omdraaien, eventueel in de dichtstbijzijnde end zone, dus het is niet een overdreven atletische idioot of vereisen aanpassing van onze kant, want het is vooral merkbaar bij het buigen hoeken of parkeren.

Echter, de 1.6 TDI-motor Het is wat het is, en de macht, in combinatie met een lange ontwikkeling verandering, niet zeer hoge prestaties aan te bieden Audi Q2. Maar ja dat behaalt zeer directe, soepele en lineaire respons, met tal van torque van een paar ronden en een perfecte versneller doseren in allerlei situaties, wat zich vertaalt in rijplezier. Binnen al deze verfijning is in het afstemmen van uw systeem Stop / Start, aangezien de meeste niet beseffen wanneer de motor te starten en ook heel glad.

Er zijn maar weinig negatieven dan ook dat u kunt zetten Audi Q2. Misschien is de afwezigheid van handgrepen en dakluiken aan de achterzijde is een van hen, maar dat nu de Audi Q3.

Q2 Audi 1.6 TDI 116 pk gegevens (metingen Technical Center Highway)

TECHNISCHE GEGEVENSQ2 Audi 1.6 TDI 116 pk
motor1598 cm3 / 4 cilinders
De echte macht121,5 pk bij 3960 tpm
Real maximumkoppel26,3 mkg bij 1720 rpm
Acceleratie 0-100 km / h Real10.27 sec
maximumsnelheid197 km / h
Real weegschaal1.382 kg
Real gemiddeld verbruik5,5 l / 100 km
werkelijke gebruik op de weg5,2 l / 100 km
Real stedelijke consumptie6,1 l / 100
Breedte / na139/132 cm
benen ruimte terug74 cm
romp285 liter
prijsVanaf 27.850 euro

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Q2 Audi 1.6 TDI: reviews en het daadwerkelijke verbruik

Q2 Audi 2.0 TDI Quattro: testen en meten van de nieuwe SUV

Audi Q2: we de nieuwe Audi SUV al hebt gereden ... in Cuba

Audi Q2, Mini Clubman en Ateca Seat: Welke is beter?