Vergelijking: Audi A6 2.0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vs

Vergelijking: Audi A6 2.0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vsVergelijking: Audi A6 2.0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vsVergelijking: Audi A6 2.0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vsVergelijking: Audi A6 2.0 TFSI Hybrid Lexus GS 300h vs

Er zijn maar weinig fabrikanten hebben wedden zo sterk als Lexus door hybride systemen benzine. Bovendien wordt tijdens de lancering van de nieuwe GS Zij verklaarden dat alleen deze vorm van voortstuwing op te nemen, hoewel onze handen bracht een paar maanden geleden (Highway 2830) versie -Geen toegang hybride- GS 250, die niet langer in ons land worden gebracht. Vergeet het maar, omdat gelijkheid afwerking was duurder en vooral, minder bevredigend dan de GS 300h nieuw niveau van toegang, een veel duidelijker te raden auto. Het is duidelijk dat, het niet over een diesel in het gamma is het bewijs van het vertrouwen dat de Japanse firma in hun hybriden en, te oordelen naar hun belachelijk laag verbruik, niemand zal missen, omdat 5,2 liter echt in de stad, zoals gemeten door onze Technical Center in deze GS 300h, Het is iets dat heel weinig auto's van zijn grootte kan bogen. en indien de GS 450h, met zijn 345 pk, heeft al in de tijd bleek een uitzonderlijke model en briljante prestaties, zijn jongere broer 300h, met 223 pk, vertegenwoordigt een meer rationele alternatief en goedkoper, omdat de vanafprijs is 45.900 euro met de basis afwerking Eco, een strak figuur aan de kosten van het opgeven van sommige apparatuur. Voltooiing bewezen Hybrid Drive is vrij compleet, 'is de 3e van de 5 die er zijn, maar toch nog iets goedkoper dan vinden Audi A6 Hybrid waarmee hij wordt geconfronteerd, verkrijgbaar met een unieke afwerking.

breaking regelingen

Er is geen twijfel dat registratie "bastaard" Het geeft milieu-imago en is synoniem met raffinement. Het probleem is dat Het is een soort van auto-in zeer snelle evolutie, en modellen een paar jaar geleden hebben we de meest geavanceerde, zijn nu duidelijk te overwinnen, hetzij in aanraking, gedrag of elektrische prestaties. Niet zo in het geval van Audi A6 Hybrid, maar sinds haar oprichting in 2011 Lexus Hij heeft genoeg tijd om zijn hybride systeem te verfijnen, Er werken vergelijkbaar met de Toyota Prius, maar high-performance architectuur. Audi, ondertussen, maakt gebruik van een relatief eenvoudige configuratie, Een geïntegreerde automatische verandering zelf, wanneer zou de elektromotor koppelomvormer. in beide modellen rijden is met name in de stad u kunt uitvoeren in elektrische modus voor één of twee kilometer door het indrukken van een knop -of laat het systeem beslissen wanneer te doen, profiteren van de sterke punten in de file, of uw directe reactie wanneer u gebruik maken van de extra levering van batterijen te maken.

Audi A6 Hybrid - Lexus GS 300h

Maar ze zijn zeer verschillend, en die grotendeels bepalend voor de verschillen is het type transmissie. Audi kiest voor een vrij conventioneel gebruik, dat doet me denken aan een verandering DSG, waardoor het uitermate geschikt en met veel controle van onze kant, zelfs in het geval van het maken van sportief rijden. Ja, de schakelwegen, ondanks het feit dat zachte, licht merkbaar. Ook in elektrische modus zij zullen komen om waar te nemen, maar de desmultiplicar de elektromotor macht runnen van zijn kracht door transmissie kan profiteren van dergelijke batterijen en treuzelen tegen een fatsoenlijke tempo zonder te vertragen het overige verkeer bij het verlaten van verkeerslichten als u wilt uitvoeren in elektrische modus.

In de Lexus, de verzending is vergelijkbaar met een verandering van CVT. Pure zachtheid zonder onderbreking aan de macht levering of overgangen tussen zijn theoretisch oneindig ontwikkelingen behalve dat we kiezen voor de handmatige modus, waarin fijas- marsen zijn gesimuleerd. Er is niet de geringste mate van ruwheid of trilling die verfijning zou kunnen aftrekken en als je oren tapases, je zou zelfs kunnen denken dat je onderweg bent een elektrische ontspannend. Zijn gedrevenheid, is echter minder direct dan de Audi wanneer de vraag sterk versnellingen, misschien omdat zijn warmte, atmosferische motor stijgt niet verandert zo scherp, maar ook door de verandering, minder direct, sinds vóór sterk energiebehoeften moeten wachten even tot de motor zijn optimale zone koppel of vermogen reikt tot een echt consistente stuwkracht merken. Bij normaal gebruik, zonder naar de versnelling het uiterste is het leukst. Aan de andere kant, zijn hybride management is meer intuïtief en, ofwel waardoor de elektrische circulatie met EV toets of het verlaten van het systeem act alleen, we hebben meer controle over de situatie bij de dosering van het gaspedaal de warmte motor draaiende te houden.

Hogesnelheidstreinen

De stabiliteit en veercomfort, beide zijn meer dan voldeed aan wat men zou verwachten twee sedans in zijn klasse. Zoals rollen en filtering vertonen geen inconsistentie, noch hun rekken vereist een hoge dynamische niveau. Lexus biedt een iets meer sportieve gevoel, misschien voor zijn achterwielaandrijving en een iets snellere en minder stuurbekrachtiging, Hoewel de bestuurdersplaats. Zeer evenwichtig, onderhoudt een hoge nauwkeurigheid en goede manieren te allen tijde, zelfs onder zware remmen in burscos steun en carrière veranderingen. Hetzelfde geldt voor Audi, dat Het past allerlei rijden zonder aarzeling, alleen onthullen grotere traagheid en rolbewegingen dan andere lichtere A6 als stapvoets aanpakken een curve is het resultaat van een drijffout of berusten op een exajerado overdreven optimisme . Hoe dan ook, elektronica verzoet mogelijke reacties zonder onnodig opdringerig te zijn, het maken van dingen makkelijker en het verstrekken van gemoedsrust.

Audi A6 Hybrid - Lexus GS 300h

Tot slot, de altijd delicate en enigszins kunstmatig gevoel rem hybriden alleen aanwezig op de A6, dat gedoseerd wordt erger bij lage snelheden. Lexus is erin geslaagd om dit probleem in de GS, dat is ongetwijfeld een van de meest gewilde hybride modellen van het moment op te lossen.